Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Eh, pro diváka znalého souvislotí může tento film posloužit ilustrativně k dokreslení situace ohledně odstřelu JFK a zejména momentů jeho prohlašování za mrtvého, tedy událostí ve špitále Parkland, ale tuny patosu jsou jen stěží přehlédnutelné. Trochu lepší je to příběhem pana Zaprudera, jehož autentický záznam vešel do dějin. Celkově dost slabota, pro ilustraci jakš takš, informačně, obsahově, přínosně špatné, herecky spíše podprůměr. Prachbídné tři hvězdy a označení za zbytečnost. 50% ()

klida 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina jede v obrovském tempu, snad nebudu příliš spoilerovat, když naznačím, že během ní prezident Kennedy zemře. Pak už je to ale jenom tklivá nuda bez jasného směru, a tak je k vidění jen několik epizodních podzápletek. Spíš televizní záležitost se spoustou známých seriálovych tváří. Slabý průměr. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Film jsem bohužel zatím neměl možnost vidět v kině, ale až se dostane do ČR (dostane-li se vůbec), velmi rád se na něj znovu podívám. Byl to takový jiný film, ani akčňák, ani thriller, bylo to takové docela psycho-drama. Líbilo se mi, že to bylo podle skutečné události, a natočené scény byly fajně sekvenčně prodlévány se skutečnými záběry. Ono ten děj nebyl nijak pestrý, ale byl zformulován tak pěkně, že dokázal diváka zaujmout. Takže na to, že to byla první práce Petera Landesmana, výborný kousek! Hodně se mi líbila forma natočení, to prostředí a vše okolo působení na diváka. Velmi dobře na mě zapůsobila atmosféra 70. let, ta byla opravdu unikátní, jako bych tam byl:-). Film byl zakončen tak, jak je to dáno, nic nebylo vymyšleno, a autoři nic nepřidávali ani nepřekrucovali. Skončilo to tak, jak to skončit mělo, tím, že nikdo nemá ani potuchy, kdo byl vrah. (teda pokud jsem to se svou nevalnou angličtinou dobře pochopil:-D). myslím, že svým způsobem suprový a originální film :-) 100% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

1 a 3 dny, které se udály po atentátu na Kennedyho v Dallasu. Režijní debut Petera Landesmana plný vypjatých situací v podání známých i méně známých herců a plný zajímavých informací z pozadí neblaze známé události, které mě nenechaly ani na chvíli vydechnout. P.S. Vůbec by mě nenapadlo, že rakev s ostatky prezidenta nemohli dostat do letadla... ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

ubulená a nadmíru hysterická slátanina, o událostech, který zná každý malý děcko. přínos filmu tedy naprosto nulovej, jen znudeně předkládá známý fakta, aniž by s nimi jakkoliv nakládal či přinášel cokoliv novýho - a to i navzdory 150 hlavním postavám. Pozice JFK jako nejpůsobivějšího filmu o tomto tématu a epizody Červenýho trpaslíka coby nejinvenčnějšího pojetí zůstává neotřesena. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený k 50-temu výročiu od spáchania atentátu na J.F. Kennedyho v Dallase. (peiton)
  • Poslanci amerického Kongresu v roce 1992 schválili zákon o postupném odtajnení všech záznamů z vyšetřování atentátu. Všechny dokumenty mají být kompletně odtajneny až v roce 2029. (Borrtex)
  • Natáčení bylo zahájeno v lednu 2013 v Austinu v Texasu. (Borrtex)

Reklama

Reklama