foto

Pharrell Williams

  • nar. 5.4.1973 (43 let)
    Virginia Beach, Virginia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pharrell Williams nebo taky „Skateboard P“ se narodil 5. dubna 1973 ve Virginii a živí se jako zpěvák, skladatel, rapper, ale hlavně producent. Spolu s Chad Hugem tvoří známou producentskou dvojici „The Neptunes“. V roce 2004 vyhráli cenu Grammy za nejlepší producenty roku. Spolu s Hugem a Shay Haleym vytvořili funk rockovou kapelu N.E.R.D. Jejich první album „In Search Of“ se nesetkalo s velkým úspěchem, zato jejich druhé „Fly or Die“ a třetí album „Seeing Sounds“ byly přijaty kladně jak kritikou tak fanoušky. Pharrell také zkoušel sólo kariéru a natočil album „In my mind“, které bylo nominováno na Grammy za Nejlepší rap album roku.

Pharrell se příliš neangažuje v hraní naposledy se na okamžik mihnul ve filmu DOSTAŇ HO TAM. Do filmového průmyslu spíše přispívá svojí hudbou. Jeho skladby jste mohli slyšet ve filmech jako JÁ, PADOUCH, ZBOUCHNUTÁ, MIZEROVÉ, TRAINING DAY, RYCHLE A ZBĚSILE a v mnoha dalších. A jelikož dělá hudbu pro mnoho známých interpretů tak se jeho hudba objevuje i v seriálu GLEE, ale i v mnoha dalšch jako SBĚRATELÉ KOSTÍ, FAMILY GUY, GENERATION KILL, ale i třeba DANCING WITH THE STARS.

deedee34

Skladatelská filmografie

Herecká filmografie

2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 Ladíme 2
Vincentův svět
2010 Dostaň ho tam
Greatness, The
2009 Ear, The
2004 Ecology of Love, The
2003 Dude... We're Going to Rio

Dokumentární

2016 Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall
2015 Daft Punk Unchained
Fresh Dressed
808
2014 The Night That Changed America: A Grammy Salute to The Beatles (koncert)
2013 Inside Web Series (TV seriál)
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
2007 Concert for Diana (koncert)
Marc Jacobs & Louis Vuitton (TV film)
2004 And You Don't Stop: 30 Years of Hip-Hop (TV seriál)
Jay-Z: Americký raper
Michael Jackson: The One (TV film)
Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál)
2003 Hip Hop Babylon 2 (TV film)

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
2015 Best Time Ever with Neil Patrick Harris (TV pořad)
BET Awards 2015 (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
I Can Do That (TV pořad)
The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
2015 MTV EMA (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 Devět dní a nocí Eda Sheerana (TV pořad)
Grammy Awards 2014 (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Summertime Ball 2014 (TV pořad)
The BRIT Awards 2014 (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 CIRCUS HALLIGALLI (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Styled to Rock (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 Voice, The (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2004 Last Laugh '04 (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
Xtra Factor, The (TV pořad)
2003 Fromage 2003 (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1967 ttt - titel thesen temperamente (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Alicia Keys ft. Kendrick Lamar - It's On Again (hudební videoklip)
Brian Wilson & Various Artists - God Only Knows (hudební videoklip)
Ed Sheeran - Sing (hudební videoklip)
Gwen Stefani feat. Pharrell Williams: Shine (hudební videoklip)
Gwen Stefani: Spark the Fire (hudební videoklip)
Maxine Ashley: Perpetual Nights (hudební videoklip)
Pharrell Williams feat. Daft Punk - Gust of Wind (hudební videoklip)
Pharrell Williams - Marilyn Monroe (hudební videoklip)
Usher ft. Nicki Minaj - She Came To Give It To You (hudební videoklip)
2013 Daft Punk - Lose Yourself to Dance (hudební videoklip)
Pharrell Williams: Happy (hudební videoklip)
Robin Thicke feat. T.I., Pharrell Williams: Blurred Lines (hudební videoklip)
2008 Madonna feat. Pharrell Williams: Give It 2 Me (hudební videoklip)
2006 Sleepy Brown feat. Pharrell & Big Boi: Margarita (hudební videoklip)
2005 Gwen Stefani: Hollaback Girl (hudební videoklip)
Kanye West: College Dropout - Video Anthology (hudební videoklip)
Pharrell feat. Gwen Stefani: Can I Have It Like That (hudební videoklip)
2003 Now That's What I Call Music!: The Best Videos of 2003! (hudební videoklip)
2002 Britney Spears: Boys (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(30)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace