Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby kriminálka Ostrava přišla před deseti lety, dal bych možná i pět hvězd, jenže dneska to je průměrná kriminálka, ke které se určitě nevrátím., nehledě na to, že některé díly jsou hooodně slabé. Silnou stránkou je určitě Ostrava a kvalitní ( mé oblíbené kromě Beretové ) obsazení, u kterého mne osobně překvapil maestro Kozub, který se v průběhu času stal z nejtrapnější postavy tou nejzajímavější. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Případy 1. oddělení dostalo maximum, Místo Zločinu Plzeň jednu hvězdu. Po delším zvažování jsem se rozhodl takto. Spravedlivé by asi bylo tři a půl. Seriál je dělán s takovou skoro až profesorskou připraveností. Jako by se chtěl Jan Hřebejk poučit z toho, co v Plzni nevyšlo. Jenže ne každý profesor je u svých studentů oblíbený právě svou precizností. Ostravská kriminálka je tak sice docela fajn, co se týče kriminálního seriálu, ale postrádá něco jako duši. Něco, co by bylo i "cizákům" sympatické po skončení. Případy jsou vcelku bez akce, ale za to plné dost tradičních postupů - až na výjimky. Alespoň co mi říkala bývalá pracovnice u policie. Seriál má i své bonusy pro diváky. Případ v Tunisku měl sice jen pramálo společného s Ostravou, ale přesto byl velmi zajímavý. Taková změna prostředí se v tuzemské tvorbě opravdu neobjevuje. Poslední díl zase neměl strach opět obnovit ožehavé téma korupce a na závěr to byla třešinka na dortu. Seriál se vůbec opíral o ty nejzajímavější lokality tohoto regionu. Podívali jsme se pod zem, navštívili jeden z nejoblíbenějších tuzemských letních festivalů, pozornosti neušly ani zajímavé části Ostravy a lokality kolem ní. Já osobně si myslím, že mezi českými trochu obehranými kriminálními motivy to byl závan čerstvého vzduchu, který sem dovál. Prakticky každá kriminálka se totiž odehrává v Praze a každá jede podle zaběhnutých kolejí. Tato je přeci jen jiná, i když ne každému se to může líbit, to chápu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně obyčejný seriálový příspěvek, místy navíc s dost velkými chybami. Mužný duch oddělení zrovna doplňuje jemnější ženský element. Ema Grodská (Pavla Beretová) se navíc rozhodne učinit i podstatný krok ve své kriminalistické kariéře, což se pánům okolo nebude zamlouvat: vyhrává konkurz na místo vedoucí oddělení. Nelíbí se to úsečnému šéfovi kriminálky Pavlu Křížovi, problém s tím má i Stanislav Majer, který si na flek brousil zuby. Matka dítěte přeci do vedoucí funkce nepatří. Nicméně emancipační nota párkrát sehraje důležitou roli při vyšetřování. Další z týmu Karel Dobrý ukazuje svou vlídnou rozvahu, Štěpán Kozub zase tu a tam vytáhne vtipnou/jízlivou poznámku. Podle tvůrců parta vyšetřuje případy inspirované těmi, které policie vyšetřovala na Ostravsku během několika uplynulých let. Herci slušní, samotnou Ostravu bych využíval víc. Vyšetřování je místy docela partyzánština, poměrně dost náhod a berliček, obecně to sráží fajn dojem z vyšetřovacího týmu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Diky bohu, dnes uz mohu rict, ze se jedna o prumerny cesky serial poslednich let. Uroven nasich serialu a zvlast tech kriminalnich se zvedla. Posledni dil ukazal, ze by to slo lepe treba uz od zacatku... Hodne nevyrovnany serial, treba zlocin v Karlove Studance mi prisel az detinsky. Potesila Beretova v hlavni roli, to je moc hezka herecka. Stejne tak Ostrava, ja myslim, ze krome jiz otupelych Prazanu, udela kazdemu mistnimu radost, kdyz vidi jit v serialu policajta stejnou cestou, jakou ja roky chodil treba na postu.-). ()

Heyyy 

všechny recenze uživatele

Případy byly povětšinou pofidérní, někdy i hodně překombinovaný (ty díly kde byly dvě zdánlivě nesouvisející vraždy, co se pak vždy propletly), ale vyšetřovatelé mi byli sympatičtí, a jednotlivé díly odkazují na spoustu krásných míst v okolí Ostravy, pro mě neznámých... jako reklama na Moravskoslezský kraj super :) Jen je na prd, že každý třetí komentující u jednotlivých dílů bez upozornění propálí vraha, takže doporučuju nečíst komentáře bez předchozího zhlédnutí... ()

Galerie (183)

Zajímavosti (34)

  • Tehdejší generální konzul ČR v Tunisu Robert Kopecký si v této epizodě zahrál sám sebe. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Režisér Hřebejk navrhoval pojmenovat tento díl názvem „Pitomci“, protože údajně nejlépe vystihuje hlavní postavy. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Lokace celého seriálu jsou orientované na město Ostrava a okolí. Dům pohrešované dívky bychom našli na sídlišti Ostrava-Poruba, objevili se také exteriéry u Ostravské radnice, bývalý důl Michal, nicméně hokejový stadion byl použitý pražský – Na Nikolajce. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama