Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 2
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

noizcore 

všechny recenze uživatele

Po Volze další skvělý počin Jana Pachla. Na rozdíl od tuny generických kriminálek, které po se valí ze všech našich televizních kanálů, se jedná o velmi osobité a výrazné dílo. Jednotlivé případy mají hlavu a patu, casting se povedl na jedničku, hudba od Michala Pavlíčka je správně ponurá a kamera je v některých momentech až neuvěřitelně skvělá (Mácháč). Jen ten konec by si zasloužil ještě trošku péče. 8/10 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice milý surprise počin krimi seroše. Jednotlivé díly s dost překvapivými a uvěřitelnými zápletkami a hodně zvláštní seskupení herců, kterým to všechno sežerete i s chlupama. Nejvíc mě bavilo duo Dítě - Fáberová na Kryštofa Hádka jsem si chvíli musela zvykat, ale nakonec to všechno do sebe skvěle zapadlo. ...Páníček říká psovi Krvesaj a panička Kulíšku, dokonalý "nomen omen" a zároveň přístup k životu... Za mě potěšených 85% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, v mém případě se tvůrcům nezadařilo. Seriál mě zrovna dvakrát neoslovil, protože ve mně zanechal spíše nepříjemné pocity, za nimiž stál v první řadě dosti nešťastný scénář a režie, což je vcelku pochopitelné, když uvážím, že jde o práci téhož jedince. Jan Pachl mě tentokrát nepotěšil, přestože si už u mě několikrát slušně šplhl. Tady mě ovšem opravdu zaujala pouze závěrečná epizoda, a to je při celkovém počtu třinácti dílů fakt málo. Ke všem kladům a nedostatkům, které stály za mým hodnocením, jsem se už každopádně vypsal v komentářích / recenzích k jednotlivým epizodám, takže to už nebudu natahovat. / Poučení: Hazardem ke šťastným zítřkům. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si střihnul Cirkus Bukowski, což byla super noir krimoška s osobitým stylem, která Pachla jako režiséra detektivních sérií udělala. Pokračování v podobě Rapla šlo již jiným, víc mainstreamovým a přímočařejším směrem a ač byla série o rozervaném detektivovi dobře řemeslně odvedená, nikdy mě nepřestalo mrzet, že opustila právě ten temný styl Cirkusu. Oktopus pokračuje v tomto trendu a nabízí něco podobného - jednoduché případy, detektiva morouse s rozvráceným manželstvím a takovou trochu umakartovou atmosféru. Koukat se na to dalo a možná by si to zasloužilo i další sérii, ale o žádný klenot se nejedná. Prostě taková sekaná s rohlíkem a hořčicí ... ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mi Oktopus ze začátku nešel moc pod vousy. Jeden díl celkem dobrej, druhej mě nebavil a takhle to šlo na střídačku. Krobot ani Šoposká mi neseděli jako policajti, některý případy, hlavně ty z okruhu dostihů a sázek mi připadaly málo atraktivní, postrádal jsem napětí a vyšetřování se někdy zbytečně táhlo. Ale asi v půlce seriálu nastal jakýsi zlom, zápletky byly čím dál lepší, zvyknul jsem si na dvojici hlavních hrdinů a začal mě bavit i jejich humor. Všechno to skončilo libovým posledním dílem, kterej se fakt povedl. Jestli se Pachl rozhodne točit druhou sérii, vůbec mi to nebude vadit, spíš naopak. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (40)

  • Většina děje se odehrává kolem Máchova jezera. (ArthasKarfa)
  • Škaredou nebo popeleční středou si církev připomíná Jidášovu zradu, tedy škaredý skutek. (sator)
  • Ve 40. minutě hraje Fáberová (Marika Šoposká) hazardní hru a bankéř jí rozdá karty. Jakmile je zvedne do ruky, vidíme, že drží křížovou pětku a srdcovou dvojku. Jakmile karty vyloží na stůl, vidíme, že měla křížovou dvojku a károvou pětku. (dejv997)

Reklama

Reklama