foto

Josef Císařovský

  • nar. 28.5.1952 (63 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen 28.5.1952 v Praze.Je ženatý,má tři děti. Vystudoval FAMU, obor režie dokumentární tvorby (1977). Po absolvování pracoval jako kovář a prodavač vína. V letech 1979-81 působil jako externí scenárista a režisér v Československé televizi. Od roku 1984 byl scenáristou a režisérem Krátkého filmu Praha. Od 90. let spolupracuje s Českou televizí.

Český dokumentarista je ověnčen mnoha českými i mezinárodními oceněními. Jeho tvorba je tematicky velmi pestrá. To co dokumenty spojuje, je hledaní étosu, nadčasových hodnot, úcty, pokory a soucitu. Společně s Poltikovičem jsou v ČT jedinými dokumentaristy věnujícími se hledání pravé duchovnosti v nás. Tak jak zraje Císařovský a jeho pohled na svět, zrají i jeho dokumenty a překvapují svou nadčasovostí a magičností.

Josef "sator" Čtvrtníček

Režijní filmografie

2003 Návrat do pouště (divadelní záznam)
1999 Zkrocení zakletého řetězu (TV film)
1992 Něco lehčího (TV film)

Dokumentární

2015 Boží mlýny
2014 Ztracen 45
2011 Muž s dýmkou
Pátá čtvrť: zmizelé město pražské
2010 Nekonečná pouť Josefa Čapka
Sny o tátovi (TV film)
2009 Nad hlavou hvězdy, srp a kladivo (TV film)
2008 Gejzíry a elixíry
Sen o lázních
Uvnitř vnitra (TV film)
2007 Příběh jedné asanace
Život a doba spisovatele Karla Čapka (TV film)
2006 Fiktivní deník Zikmunda Reacha (TV film)
Příběh červených střevíčků (TV film)
Samoty Zikmunda Reacha (TV film)
Ve světle humanity (TV film)
V šeru ticha (TV film)
2005 Nesmrtelná milenka (TV film)
Paměť samot a dvorců
2004 Duše Evropy (TV film)
Letem českým světem (TV film)
2003 Mapa míst svatých a klatých (TV film)
Na konci i počátku (TV film)
2002 Krajina domova (TV film)
Po stopách wampyrismu (TV film)
Spravedlnosti času... (TV film)
2001 Cizinci ve městě (TV film)
Jako kouř marihuany jsou verše básníků (TV film)
Jak paprsek slunce na dřevě života umíral (TV film)
2000 Stránky z legionářského deníku (TV film)
1999 Maková pole (TV film)
Nebesa zmizela, jako když se zavře kniha (TV film)
Neznámý č.44 (TV film)
1998 Kniha, která vybuchla (TV film)
1997 Každý metr zeleně
Návraty bohyně (TV film)
1996 Červená zeleň
1995 Čtyři okamžiky ticha (TV film)
Tak nic!
1994 Mýtická trilogie (TV film)
Němá země
1992 Bestiář (TV film)
1991 Viva Musica (TV film)
1990 Antonio Salieri Requiem (TV film)
Cena za energii (TV film)
Čas hanby mlčení naděje (TV film)
Děkujem!
Nemocniční nákazy
Obrazy z Čech (TV film)
1988 Chceš zabít?
1987 Genese vesmíru (TV film)
Hele vole, člověk!
1984 Člověk versus příroda (TV film)
Mutageny
1983 Člověk a květina (TV film)
1982 Bomba motorismus (TV film)

TV pořady

2004 Ceny Ministerstva kultury ČR 2004 (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)

Scenáristická filmografie

1992 Něco lehčího (TV film)

Dokumentární

2015 Boží mlýny
2014 Ztracen 45
2008 Gejzíry a elixíry
2006 Příběh červených střevíčků (TV film)
V šeru ticha (TV film)
2005 Nesmrtelná milenka (TV film)
2002 Krajina domova (TV film)
Spravedlnosti času... (TV film)
1995 Čtyři okamžiky ticha (TV film)

Herecká filmografie

Dokumentární

2000 Poutník labyrintem víry
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace