Reklama

Reklama

Jan Sedláček

Jan Sedláček

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Herec malých dětských rolí u filmu a herectví nezůstal. Nastoupil k policii kde pracoval15 let. Poté zakotvil v povolání znalec v oboru vodní záchrany.  Absolvoval studium Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Je také diplomovaný zdravotnický záchranář a pracuje na oddělení anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Jan Sedláček se k filmu dostal náhodou, když jeho maminka doprovázela dceru svého kolegy na konkurz k filmu Pan Tau - Poplach v oblacích. Protože neměla jiné hlídání, vzala ho s sebou. Tehdy si ho na chodbě všimla procházející pomocná režisérka a hned si ho vzala na zkoušku. K nelibosti zbylých matek v pořadí :) Tak vznikl Pepíček Málek.

Následně, po Panu Tau (Poplach v Oblacích a Od zítřka nečaruji), natočil ve společnosti předních herců, ale i těch začínajících, několik filmů - již jen ve vedlejších rolích. Dnes v jednom domě (1979), Jednička za dobrou dívanou (1984), Arabela...

Šance na roli "Prdelky" ve filmu Zlatí úhoři zmařila touha trávit místo filmování opět léto s kamarády a na plachetnici v oblíbeném kempu Podskalí na Orlické přehradě. Pak už nabídky z Barrandova nechodily a ukončení kariéry přišlo dříve, než pořádně začala…

Se svými spoluherci, mimo Mahuleny Bočanové, ztratil kontakt.

Hláška z filmu Poplach v oblacích "Já už nechci být kosmonaut, chci být potápěč" se stala za pár let realitou, stejně jako osudový vztah k Orlické přehradě, kde se věnuje vodní záchraně. Více k jeho životopisu a současné profesi na www.znalec-vodnizachrana.cz.

Reklama

Reklama