Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 202)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Miestami sa hrá na príliš tvrdý film plný hlášok, čo začína unavovať. Škoda, že snaha o preplnenie filmu o zvraty, hlášky a pod. bola až taka silná. V opačnom prípade by sa mohlo jednať s skvelú gangstrovku typu Snatch. Takto môžem len povedať, že film bol zbytočne rozťahaný a plný tupých miest a celkový dojem (samozrejme až na záver, pretože závery mávajú spád) je u mňa taký, že trošku unavoval plus Gerardova angličtina ma celý čas iritovala, ... proste brit je brit a niekto sa môže snažiť, ale to je tak všetko. Ešte že Mark Strong sa vynikajúco hodí na takéto úlohy. Stredné tri *** ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem si nepřál, aby měl film jenom hodinu. Protože ta se mi líbila. Ale pak se to začalo komplikovat a bylo to pěkně v prdeli, upřímně řečeno. Oceňuji Gerarda Butlera (ten maník je vážně drsný), Thandie Newton (ta zase vše vynahradí krásou), Idrise Elbu (alias Stringera Bella z The Wire, který se doufám neztratí) a ještě Rodena jako ruského mafiána. Ale tím mé klady co se týče tohoto rádoby cool filmu končí. Protože tohle je nuda. A strašná. Málem jsem několikrát (!) usnul, což by se mi nemělo stávat, zvlášť u akčních snímků… Bohužel, Ritchie je pro mě další z režisérů, u kterých nechápu, proč jsou tak oslavovaní. Jeho styl mi prostě nesedí. Takže dnes jen tři dost znuděné hvězdy. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prostě Guy Ritchie jak ho známe a máme rádi. Londýn, sympatické a hodně známé obsazení, nezaměnitelný způsob vypravování příběhu a především onen charakteristický Ritchieho střih. Obsazení je vážně široké, vyzdvihnout pouze jednoho představitele by byla škoda, žasnu jen nad tím, jak skvěle se nakonec povedlo jednotlivé osudy postav propojit. Skvělá práce, která nenudí, ale naopak vás už na začátku posadí do křesla...tempo sice časem poleví, ale i tak se jedná o výborný film, který by neměl každý správný fanoušek filmu minout...80% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Chýbala tomu šťava a vtip predchádzajúcich projektov Guya Ritchieho. Príliš veľa postáv dávalo šancu, že záver bude riadne nadupaný, a neočakávaný. Nebol .... Strih mal svoje svetlé stránky hlavne v jedinej "posteľovej" scéne, inak odpočíval. Hudba bola to, čo tomu dávalo gule .... ale nestíhala za slabým tempom filmu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Comeback Guye Ritchieho se docela vydařil... Základní dějová kostra sice trochu opisuje z jeho stylotvorného opusu Sbal prachy a vypadni, ale to se dá lehce přejít, hlavně že už je to zase ta dobře známá stylová jízda. Ritchie do ní přidal všechny své originální ingredience - videoklipový střih, pekelnou dynamiku, originální střihové přechody (zvláště v úvodu snímku), až maniakální posedlost podsvětím a v podstatě i adorace oněch podloudných a krutých mechanismů, herce především výrazné typově (včetně našeho Karla Rodena v jeho už ,,škatulkové" roli), hodně sarkastický a cynický humor, vševědoucího vypravěče - glosátora, postmoderní mix všehochuti...a nesmím zapomenout na ambivalentní vztah Ritchieho ke svému křestnímu jménu... '-) Ritchieovská gangsterka je tedy zpět (skoro) v celé své kráse, ale na Podfu(c)k číslo dva si ještě chvíli počkáme (a snad se i dočkáme)... :-) Podobné filmy: Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k, Po krk v extázi, Sejmi eso ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Gerard Butler (One Two) během natáčení onemocněl. Madonna, která byla v té době manželkou režiséra Guye Ritchieho, mu v dobrém úmyslu píchla injekci s vitamínem B12, po které se mu ale ještě více přitížilo. (Ajka1)
  • Uri Omovich (Karel Roden) nosí hodinky značky Breitling Winder Cockpit. (dyfur)
  • Fotbalovým stadionem, v jehož lóži se několikrát setkávají Uri (Karel Roden) a Lenny (Tom Wilkinson), je slavný londýnský Wembley. Během natáčení právě finišovala jeho dlouhá a nákladná rekonstrukce. Pár týdnů nato byl slavnostně znovuotevřen. (curfew77)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama