foto

Tomáš Vaněk

  • nar. 4.9.1988 (28 let)
    Mladá Boleslav, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tomáš Vaněk se narodil 4. září roku 1988 v Mladé Boleslavi Pavlovi a Heleně Vaňkovým, jako druhé dítě (má o rok starší sestru Michaelu). Navštěvoval základní školu v Jivině, Mnichově Hradišti, SPŠ v Mladé Boleslavi a v současnosti studuje činoherní herectví na pražské DAMU.

Hrát začínal amatérsky v různých školních představeních. Jako člen Dětského studia při Městském divadle Mladá Boleslav odehrál ještě několik málo představení, než se dostal na Velkou scénu divadla, kde externě účinkoval od roku 2003 - 2008 v inscenacích: Tvrdohlavá žena, Josefina, Můj přítel Harvey, Manželství po italsku, a nasbíral tak hodnotné zkušennosti nejen profesní, ale i životní. Sám říká: "Díky boleslavskému divadlu jsem získal hluboký vztah k umění a úctu k lidem kolem něj - a vlastně k lidem vůbec - z toho budu, myslím, čerpat celý život."

V roce 2005 se poprvé postavil před kameru v sérii několika televizních reklam. Na filmovém plátně debutoval v roce 2007 vedlejší rolí šprta Martina ve filmu Tomáše Vorla GYMPL. Spolupráci s Vorlem navazuje i v jeho dalším snímku JAK ULOVIT MILIARDÁŘE (2009), kde ztvární roli ambiciózního poručíka Šídla.

John "criscros" Steel

Herecká filmografie

2015 Blood Age
2014 Vejška
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Žena, bůh a pomeranče (studentský film)
2012 Cesta do lesa
Dobrí sousedy (studentský film)
Láska je láska
2010 Kazimír a Karolína (divadelní záznam)
Obchod (studentský film)
2009 Ulovit miliardáře
2007 Gympl

Dokumentární

2011 Cena Jindřicha Chalupeckého (TV film)

TV pořady

2013 Vylomeniny (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace