foto

Ladislav Špaček

  • nar. 17.8.1949 (67 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval Pedagogickou fakultu v Ostravě a Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, přičemž na pražské univerzitě později vyučoval vývoj české gramatiky. V letech 1990–1992 byl redaktorem a moderátorem Československé televize. Od roku 1992 působil téměř jedenáct let na Pražském hradě jako mluvčí prezidenta Václava Havla. Jako doprovod prezidenta republiky navštívil více než 50 zemí světa, setkal se s desítkami prezidentů a členů královských rodin. 
 
Pro širokou veřejnost je ale známý spíše pro svou propagaci společenské etikety, o níž napsal i několik knih. Mezi nejznámější patří například VELKÁ KNIHA ETIKETY, KOMIKSOVÁ ETIKETA nebo ŠPAČEK V PORCELÁNU. Ve spolupráci s Československou televizí připravil televizní pořad ETIKETA, který společenské chování vysvětluje velmi humornou cestou. 

Ladislava Špačka jsme mohli vidět také v několika dalších televizních pořadech, mezi které patří například VŠECHNOPÁRTY s Karlem Šípem, či ONE MAN SHOW s Kamilem Bartošekem, známým jako Kazma. V současné době působí jako konzultant v oboru komunikace a etikety, pořádá přednášky pro top manažery firem a úřadů a pro politiky.

Jan "Karlos8" Karel

Herecká filmografie

2016 Dům hrůzy (TV film)
2011 Odcházení

Dokumentární

2014 Život podle Václava Havla (TV film) - a.z.
2013 Český žurnál (TV seriál)
Český žurnál: Spřízněni přímou volbou (TV film)
2011 13. komnata Radima Špačka (TV film)
2008 Bouše, Bendl, Cvach a další (TV film)
Oltáře útěchy (TV film)
2007 Občan Havel
2004 Etiketa (TV seriál)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
1999 Deník babičky Němcové (studentský film)

TV pořady

2014 Jasná řeč Josefa Chuchmy (TV pořad)
2013 Mistr E (TV pořad)
60 pečetí (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Planeta Yó (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
2010 Tajemství bulváru (TV pořad)
2008 One Man Show (TV pořad)
2007 Světáci (TV pořad)
2006 Žito (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2004 Etiketa (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace