Reklama

Reklama

Lawrence Makoare

Lawrence Makoare

nar. 20.03.1968 (56 let)
Bastion Point, Auckland, Nový Zéland

Zajímavosti (10)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

  • Důvod, proč mohla Éowyn (Miranda Otto) zabít Pána nazgûlů (Lawrence Makoare), spočívá ve zranění, které mu způsobil Smíšek (Dominic Monaghan). Ve filmech se to nikdy neřešilo, ale meč, který k tomu použil, byl nalezen v Dúnadanské (Aragornův národ) pohřební mohyle a byl vyroben a očarován speciálně pro boj proti prstenovým přízrakům. Smíškův útok tak narušil moc, která držela vůli nazgûla v jeho „těle“, což umožnilo jeho trvalé zabití. (vojtaruzek)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

  • Ve scéně, kdy se Pipin (Billy Boyd) vypraví za Gandalfem (Ian McKellen) kvůli záchraně Faramira (David Wenham), Gandalf pořád drží svoji kouzelnou hůl, avšak jakmile se dostane k Faramirovi, už ji nemá. Nejde však o filmovou chybu, protože v prodloužené verzi se dozvíme, že než k Faramirovi dojel, setkal se s Pánem nazgûlů (Lawrence Makoare), který mu hůl zlomil. (Lauri)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

  • Éowyn (Miranda Otto), jež zabila Černokněžného krále (Lawrence Makoare) se slovy: "Já nejsem žádný muž," ve skutečnosti nebyla jedinou ženou mezi rohanskými válečníky. Pro natáčení scén s rohanskou armádou se sjely stovky jezdců z celého Nového Zélandu. Přesto jich bylo málo, takže řadu válečníků představují ve skutečnosti ženy s nalepenými vousy. (109)

Reklama

Reklama