foto

Patrik Ulrich

  • nar. 18.5.1988 (28 let)
    Pardubice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patrik Božanič Ulrich - diletantský pianista, nadějný skladatel a scénárista, i příležitostný herec. Narodil se v Pardubicích, kde doposud žije a tvoří. Své rodné město často zapojuje do svých projektů. Jeho tvář jsme mohli poprvé vidět v televizním zpravodajství. Jako reportér začínal již v osmnácti letech na TV JoJ a TV Pardubice. Již v rámci regionální televize se mohl rozvíjet autorsky i skladatelsky. A to na spolupráci při dokumentárních filmech a publicistických pořadech. Před kamerou  se však poprvé objevil mnohem dříve, a to ještě jako chlapec po bodu herce Davida Vávry v televizním filmu Šumné Pardubice.

Při studiích se věnoval hlavně amatérskému divadlu, ve kterém nejen hrál, ale i psal a upravoval dramatizace. A hlavně skládal scénickou hudbu. Jako moderátor a autor si zkusil činnost i v Českém rozhlase Pardubice. Zajímavou zkušeností pro něj bylo i roční angažmá v Národním divadle v Brně. V sezóně 2009 / 2010 zde působil jako korepetitor a inspicient    baletu. Od roku 2011 se ocitá na volné noze a začíná tvořit vlastní projekty.

Krom hudby pro filmové a scénické využití je také autorem desítky písní pro různé interprety. Je autorem scénářů k filmům "Obchodníci" a "Zlatý déšť". Jeho režijním debutem je televizní dokument "Radost ze života". Od roku 2011 je členem kulturní komise Magistrátu města Pardubic. Ve svém rodném městě každoročně pořádá Fesival šansonu, který si našel velikou přízeň posluchačů. Pod dohledem Bedřicha Ludvíka, předního dramaturga České televize připravuje i svůj autorský  televizní projekt. S rokem 2013 začíná, jako klávesový mág pravidelně vystupovat s kapelou Skandaal na poli české reggae a ska scény.

Zdroj: Regioprogram

Skladatelská filmografie

2016 Podle představ (studentský film)
Soukromé lekce (studentský film)
2015 Moji drazí (studentský film)
One Square Story (studentský film)
2013 Obchodníci
Obyčejný den
2012 Školní výlet

Dokumentární

2016 Dobrá světla Karla Čabrádka (studentský film)
Nalezená žena (studentský film)
Obrazy, pohádky a sny (TV film)
2015 Jan Hus 1415 - 2015 (TV film)
2013 Radost ze života (TV film)

Herecká filmografie

2016 Soukromé lekce (studentský film)
2014 Bastardi (TV seriál)
2013 Obchodníci
2012 Bastardi 3
Školní výlet
2010 Vždyť je to jedno za kolik se to prodá (divadelní záznam)

Dokumentární

2016 Obrazy, pohádky a sny (TV film)
Třeboňská nocturna 2016 (TV film)
2000 Šumné Pardubice (TV film)

Scenáristická filmografie

2016 Podle představ (studentský film)
Soukromé lekce (studentský film)
2015 Moji drazí (studentský film)
2013 Obchodníci

Dokumentární

2016 Nalezená žena (studentský film)
Obrazy, pohádky a sny (TV film)
Třeboňská nocturna 2016 (TV film)
2015 Třeboňská nocturna 2015 (TV film)

TV pořady

2016 Moris Issa - "Dopis z Prahy" (TV pořad)

Režijní filmografie

2016 Podle představ (studentský film)
Soukromé lekce (studentský film)
2015 Moji drazí (studentský film)

Dokumentární

2016 Nalezená žena (studentský film)
Obrazy, pohádky a sny (TV film)
Třeboňská nocturna 2016 (TV film)
2015 Třeboňská nocturna 2015 (TV film)
2013 Radost ze života (TV film)

TV pořady

2016 Moris Issa - "Dopis z Prahy" (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace