Cesty domů (TV seriál)

Rodinný

Česko, 2010, 80 min

Hrají:

Jitka Smutná, Pavla Ptáčková-Vitázková, Miroslav Etzler, Alois Švehlík, Ladislav Potměšil, Miluše Šplechtová, Simona Postlerová, Viktor Limr, Jan Dolanský, Petr Konáš, Veronika Jeníková, Jan Zadražil, Kamila Špráchalová, Miroslav Šimůnek, Norbert Lichý, Klára Jandová, Pavel Soukup, Lucie Štěpánková, Ladislav Hampl, Vendulka Křížová, Václav Vydra nejml., Marcel Rošetzký, Věra Janků, Josef Zyka, Radka Coufalová - Vidláková, Vlastimil Čaněk, Eva Matalová, Barbora Mottlová, Radka Pavlovčinová, Jiří Král, Tomáš Trapl, Petra Horváthová, Svatava Forbelská, Radim Novák, Milan Hloušek, Jan Beneš, Martin Mejzlík, Jindřiška Kikinčuková, Karel Zima, Martin Dusbaba, Jiří Krejčí, Jarmila Švehlová, Petr Kostka, Radim Kalvoda, Jan Novotný, Miroslav Jech, Vladimír Kratina, Iva Kubelková, Oldřich Vlach, Jaroslav Vlach, Taťjana Medvecká, Lenka Jelínková, Miroslav Hanuš, Petra Hobzová, Petr Halíček, František Skřípek, Jiří Sedláček, Ludmila Kartousková, Vít Číla, Miloš Novák, Jan Hořánek, Eva Hacurová, Patrik David, Petr Semerád, Tomáš Berka, Václav Drahotínský, Jan Kment, Matěj Merunka, Dušan Čurda, Vladan Milčinský, Luděk Grabinský, Olexandr Kysil, Richard Mašata, Stanislav Havrda, Anna Sikorová, Petr Antoš, Jasmine Anna Adamcová, David Reiner, Stanislav Hýbler, Tomáš Sagher, Radim Madeja, Ján Slezák, Miroslav Navrátil, Zuzana Hainallová, Tomáš Súkup, Verica Nedeska, Václav Vostárek, Anna Suchánková, Martin Štěpánek, Karel Hanzálek, Radana Herrmannová, Josef Ráček, Jiří Poul, Pavel Leicman, Tomáš Havlík, Václav Legner, Petr Bucháček, Jaroslava Brousková, Tomáš Novotný, Michal Holán, Jiří Žaloudek, Kristýna Leichtová, Ivan Vyskočil, Zuzana Čapková, Petr Svárovský, Jiří Maria Sieber, Michal Roneš, Michal Solar, Antonín Panenka, Bohumil Klepl, Adam Mišík, Miroslav Večerka, Dana Bartůňková, Alžběta Kynclová, Martin Písařík, Karel Hlušička, Petr Batěk, Michaela Mišková, Evženie Nízká, Pavel Majkus, Štěpán Krtička, Alexej Pyško, Ondřej Mataj, Helena Vlačihovská, Barbora Červenková, Vilém Čok, Jiří Kraus, Martin Vrtáček, Jana Podlipná, Karel Hábl, Leoš Juráček, Barbora Lukešová, Jan Vlasák, Carmen Mayerová, Martin Kraus, Linda Rybová, Igor Bareš, Pavel Doucek, Michaela Lohniská, Radka Tesárková, Karel Heřmánek jr., Veronika Nouzová, Malvína Pachlová, Pavel Řezníček, Petr Vaněk, Olivie Žižková, Roman Štabrňák, Lukáš Weber, Pavel Skřípal, Ivana Valešová, Lucie Černíková, Miroslav Šnajdr, Jiří Zapletal, Monika Hladová, Adam Novák, Daniel Tůma, Ctirad Götz, Milan Kolek, Kateřina Vlčková, Zuzana Skalníková, Veronika Janků, Karel Vlček, Oldřich Vlček

• Gemini

Teror Jiřího Adamce, nestydatě prodávaný jako "POKRAČUJÍCÍ V NEJLEPŠÍ ČESKÉ TRADICI". No to promiňte, ale žaludek kohokoliv, kdo nepovažuje za onu nejlepší českou tradici OVRZ, Pojišťovnu a Rodinná Pouta - protože nic jiného než kompilát těchto "klenotů televizní zábavy" tento seriál není - musí protestovat a drát se se svými frustracemi na vyšší místa (ano, milí čtenáři, jakože se vám zvedne kufr;)). Podezřívám české komerční stanice z kartelové dohody, protože nahánět diváky do náruče ani náhodou Dokonalého Světa vytvořením takovéto zbraně jistého sebezničení jakž takž se vzmáhající vlastní seriálové prestiže (Přešlapy, byť zhuštěná a chudší kopie Cold Feet, mají své kvality, a omyl jménem Zázraky Života po krátkém experimentu z našich životů nezázračně odešel), to už chce zatraceně velkou motivaci. Prosím, tvůrci těchto....těchto záležitostí....poučte se, a - dámy prominou - vyserte se už na to. A pokud to neuděláte, vzchopte se, nastavte zrcadlo, a zpracujte pokud možno co nejabsurdnější hustopekelnou parodii na všechny ty příšernosti, kterých jsme my jako diváci museli být svědky. Možná vám pak bude odpuštěno jako tvůrcům Pytlákovy Schovanky.(24.10.2010)

• Radyo

Mamiiiii, já už to nechciii, mě už z toho bolí břichoooo....(5.4.2012)

• Radek99

Víte, jaký je to pocit cítit se doma? Takovýhle opravdu ne...(2.9.2011)

• igi B.

Šel domu cestičkou, do lejna šláp, bulvy naň vyvalil, coufalej cap... A ty náš Adámku, co ty děláš, že všechny ty sračky rozmazáváš... %-[.. . . . Čokli vyjí, čudlárna jede dál... Howgh! - - - - - (Nahlédnuto ryze ze studijních důvodů, duševně odesláno kam je dáno, šmytec! - hovnocení 1880., komentsrář zde jako stopitý - 20.1.2012)(20.1.2012)

• Djoker

Souboj našich komerčních televizí má definitivně svou další oběť. Nečekal bych, že někdo trumfne Dokonalý svět, ale povedlo se. Půlku osazenstva tvoří přeběhlící z Ordinace, kteří navíc hrají skoro stejné role. Vymlouvat se na to, že seriál zasahuje do nemocničního prostředí jen částečně, je opravdu směšné, když každá postava je s nemocnicí určitým způsobem spjatá. Seriál sází na velice originální téma. Správně, nevěra je tady samozřejmě v každém vztahu. Navíc se člověk ani nezasměje, což u Ordinace říct nemůžu. Když se dva perou, třetí se směje. To bohužel nepotvrzuje ČT, která mohla přetáhnout znuděné diváky. Koho taky baví každou čtvrt hodinu hltat reklamní blok, který trvá osm minut. Jenže seriály zachraňuje pouze Californication. O filmech ani nemluvě, jedna hollywoodská klasika za týden je fakt málo. Nemít doma televizi se mi už nezdá tak zvláštní.(1.10.2010)

• Ded@M@tes

Blbost, Prima nemůže být pozadu a vymyslela tento seriálový hit. Škoda, že se Jiří Adamec ubírá tímto směrem. / Viděné epizody cca *4.díly / ( Hodnocení: 0/10 )(22.5.2012)

• sportovec

Není to nic jiného než manufaktura. Ale manufaktura před úpadkem. Jako většina této takétvorby.(25.4.2011)

• ClintEastwood

Kde jsou ty časy, kdy pan Adamec točil seriály na které se dalo v pohodě dívat. Proč už se dnes soustředí pouze na tyto komerční braky, které jsou všechny o tom samém. Mají stejnou šablonu, prakticky totožné herce a příšerné dialogy, které tahají za uši a vy se při sledování seriálu cítíte trapně. Kdo viděl pochopí. Narazil jsem na to dvakrát a ochutnal jsem. Zůstala mi na jazyku hořká pachuť, kterou jsem musel okamžitě spláchnout pořádným filmem. Strašné obsazení (Etzler je čím dál vážnějším kandidátem na nejhoršího českého herce všech dob) a (ještě jednou) hloupé a trapné dialogy. Jediný z hereckého obsazení, kdo stojí za zmínku je charismatický pan Švehlík, který hraje nerudného, protivného muže, který ale má srdce. Jednu hvězdičku bych dal asi za něho, ale to je pro mě zoufale málo, takže bohužel. Snad někdy jindy, jinde a s někým jiným pane Adamec. A bývalý rocker (dnes muzikálová hvězda?) Pepa Vojtek k tomu ještě nazpívá znělku - takhle to dopadá, když už Kabát nevydal čtyři roky desku. No potěš noha.(13.10.2010)

• paascha

Mám silný pocit, že Barbara Bulvová je, když ne pseudonym či alter ego, tak přinejmenším spolužačka pověstných sester Bártů. Kvalita jejího produktu je velmi podobná produktům těch dvou píč, herecké obsazení těch skvostů je až na pár vyjímek totožné, u některých postav dokonce zůstala i charakteristika a povolání, jen režisér je jiný. TV Príma asi měla pocit, že potřebuje hvězdnější jméno k prosazení té sračky na nebi české shitprodukce, a ruku na srdce, podařilo se to náramně. Ještě pár dílů a po velmi rodinné sračce už neštěkne ani bulvár(13.10.2010)

• NinadeL

Co se nám to zase urodilo jako jeden z nejambicióznějších hitů letošního podzimu na Primě? Nová rodinná sága Cesty domů vsadila na tvář Mirka Etzlera, den předem si ho posadila ke Krausovi a voila, nedělní primetimový závan pominul stejně rychle jako ranní opar na okně. Nikoli náhodou CD připomínají už na první pohled rozředěnou Pojišťovnu, vedle Mirka je za kamerou osvědčený Adamec. A jestli dalšími tahouny mají být taková jména jako Švehlík, Smutná nebo Potměšil, tak děkuji, nechci. Všechny ty další Jeníkové, Zadražily, Limry a Dolanské si také odpustím a patrně upřu právo na zaujetí těm novým starům. Ale tak co už, v momentě, když jsem při dosledováni úvodního dílu došla v dalším měsíčníku, který napsal sám život, k tak povznášejícímu tématu, jako je Buďte lepší v organizaci lednice, protřela jsem zrak a řekla sbohem a šateček i letošní nové a báječné soapce. Toto opravdu není šťastný výsledek zdravého konkurenčního prostředí, které nám bují již šestým rokem. ...a uplynulo pěkných pár týdnů a po testu dílu druhého jsem jen zalitovala, že jsem tomu dala šanci. Kam se na tohle hrabe trendy umělost nováckých serošů a sterilní zkostnatělost ČT.(20.9.2010)

Hodnocení si nechám na později, až uvidím víc dílů...Každopádně jde o klasický seriál, který zpracovává již mnohokrát ztvárněná témata. Nabídnout může dobrou hudbu a několik nadprůměrných hereckých výkonů (Švehlík, Etzler, Dolanský, Štěpánková). Ačkoliv nejsou Cesty domů převratné dílo a nijak nevyčnívají z dlouhé řady seriálů posledních let, vážím si na nich skutečnosti, že jde o českou tvorbu. Pro lidi, kteří tráví večery u televize (ať už sami nebo s rodinou), se jedná o dobrou výplň času, při níž lze vypnout. A o to taky jde, ne? Ne všichni máme denně náladu sledovat kvalitní a oduševnělá dramata. Obávám se však, že postupné prodlužování a dotáčení dalších sérií rapidně sníží aspoň tu kvalitu, kterou úvodní řada má.(29.9.2010)

• HollyW

NE NE NEEEEEE!!!!! UŽ NE!! Nejprve chci říct, že scénáristi musí být pěkní ignoranti. Nedá se na to dívat ani deset minut, takže to po deseti minutách snažení, přemáhání a optimistického myšlení většinou přepínám. Párkrát jsem to nechala zapnuty cely a byla jsem z toho zničená jak po běhání kilometru na čas na základce. "Přeběhlíci" ze všech ostatních děsných seriálů a televizních stanic se sešli v jednom duševně narušenym seriálu. Kostková? Která absolutně neumí hrát a hodila by se tak maximálně do Německa na "romanticky" filmy no......Rybová? Mi absolutně leze na nervy a vydeptává mě. Etzler? Funí jak lokomotiva a už radši mlčim...POMOC!!! Ale ten scénář je fakt na ranu....(16.4.2012)

• Ant

Bože, větší stupiditu už jsem zas dlouho neviděla. S každou minutou jsem cítíla, jak mi rapidně odumírají mozkové buňky.(6.10.2010)

• LION-MR.T

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ(7.12.2011)

• Segrestor

Cesty Primy jsou nevyzpytatelné a tak se bohužel tým nějakých skutečných odborníků na masovou zábavu vrhl směle do další práce a dal stvořiti sitcom Cesty domů. O to je vtipnější, že domů nikdo nedošel, stále se ti lidé bincají po studiu a tvoří a tvoří. Nekonečně mnoho dílů nás ještě čeká a tak nezbývá, než stanici vymazat ze své televize a nahradit zábavu něčím stejně hodnotnějším, třeba procházkou po střepech, přiškrcováním nebo plováním v septiku.(7.3.2012)

• triatlet

Recept na nový atraktivní seriál: vemte oblíbené herce a opakované zápletky z RP, z VKV, z nebo z OvRZ a divácký úspěch je zaručen...(18.9.2010)

• sarume

Tohle je opravdu hrůza hrůz. Nějak nemůžu pobrat co nám tvůrce chce říct. Být cholerickým buranem s titulem , chovat se jako prase je ok?Někomu takový hrdina chybí?Fakt prominte drazí tvurci, ale to je fakt tak strašně neuvěřitelná blbina, že se to nedá, to jsem přežila 3 díly, abych teda nebyl za blbce co hodnotí po 5 minutách(1.10.2010)

• Chrustyn

Seriálový standard se vším špatným co k tomu patří.(26.11.2011)

• Orlau32

Ale notak ! Na odpad to určitě není. To je " Růžová zahrada" daleko větší blábol. Je to taková "červená knihovna", ale přece jen je tam dobře ukázán postoj dnešních "mladých" ke svým rodičům. Některé díly jsou i na 3*. Uoravuji zde mé hodnocení : nebude ubírat ani přidávat hvězdičky, ale fakt je, že to začíná být od 83 dílu jeden blábol a jedna slátanina. A ta Kostková už je všude. Paní Bohdalová nemusí mít strach o nástupkyni. Ne že by byla tak dobrá, ale bere už absolutně vše a je všude.(9.11.2010)

• Marthos

Nuda, nuda, nuda. Žvanivý scénář, podprůměrné herecké výkony, toporný a nudný děj, kopírování kopírovaného. Nemá smysl se jakkoli dál zabývat touto odpadní stokou současných televizních seriálů, jejichž úroveň rok od roku klesá na formu rychlokvaškové továrny na peníze. Kvantita na úkor kvality. Děkuji, ale beze mne.(20.9.2010)

<< předchozí 1 2 3 4 6 7