Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (178)

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick (2022)

Pro Top Gun: Maverick měl Tom Cruise podmínku, že tam musí být Val Kilmer. Ten ale po tracheostomii, kterou prodělal v roce 2014, téměř nemluví a jeho hlas byl vytvořený umělou inteligencí.

Liga spravedlnosti

Liga spravedlnosti (2017)

Po odstoupení Zacka Snydera v březnu 2017 (z důvodu úmrtí v rodině) studio Warner Bros. oznámilo, že film dokončí ve stejném stylu Joss Whedon. Ten ovšem přetočil 15-20% původního materiálu a navíc mj. nahradil původního autora hudby Junkieho XL skladatelem Dannym Elfmanem. Celková cena dodatečného natáčení se prý vyšplhala až ke 25 milionům amerických dolarů.

Konzultant

Konzultant (2013)

Balení Blu-ray obsahuje první disk s kinoverzí s natištěným názvem The Councelor. Druhý disk s rozšiřenou verzí má potisk The Councellor. Název s dvěma "L" je také použitý přímo ve filmu s rozšířenou verzí.

The Zodiac Killer

The Zodiac Killer (1971)

Producent filmu Tom Hansen slíbil oaklandské Roperově detektivní kanceláři odměnu 100 000 amerických dolarů, pokud Zodiaca dopadnou. Odměna měla být zaplcena ze zisku filmu, který by po chycení vraha ještě vzrostl.

Drsný Harry

Drsný Harry (1971)

Film zůstává věrný faktům ze Zodiacova případu a ve Škorpionových (Andy Robinson) dopisech do Chroniclu můžeme vidět přesnou kopii Zodiacova rukopisu.

The Zodiac Killer

The Zodiac Killer (1971)

Producenti se domnívali, že skutečný Zodiac by mohl být natolik domýšlivý a zvědavý, že by se šel podívat na film během týdenního promítání v San Franciscu. Ve vestibulu kina stála obrovská krabice, kam diváci házeli soutěžní kartičky. Uvnitř byl schovaný muž, jenž četl všechny lístky, které otvorem propadly. Údajně měl vysílačkou zburcovat vedení kina, pokud by si všiml podezřelého textu od někoho, kdo by tvrdil, že je skutečný vrah. Ačkoliv žádná taková zpráva otvorem nepropadla, policie prozkoumala všechny lístky, zda na nich není známé Zodiacovo písmo.

The Zodiac Killer

The Zodiac Killer (1971)

Producenti filmu vymysleli pro diváky soutěž. Návštěvníci mohli vyhrát motocykl. Stačilo v kině vyplnit kartičku a pětadvaceti či více slovy napsat: "Věřím Zodiacovi, protože..."

The Zodiac Killer

The Zodiac Killer (1971)

Protože byl skutečný vrah, který působil pod jménem Zodiac, filmový fanoušek a egoista a protože se film promítal v San Franciscu jen skromnému publiku, šance, že vrah bude návštěvníkem filmového představení, byla veliká.

The Zodiac Killer

The Zodiac Killer (1971)

Film byl uvedený v San Franciscu, v jehož okolí se skutečné vraždy odehrály.

The Zodiac Killer

The Zodiac Killer (1971)

Nízkorozpočtový film The Zodiac Killer byl první natočený film podle Zodiacových vražd.

Saltová

Saltová (2010)

Scény automobilových honiček byly natáčeny v centru Albany ve státě New York v dubnu 2009.

Zakletý v čase

Zakletý v čase (2009)

Do kin byl film poslán pod krycím jménem "The Meadow".

Reklama