Velmi vtipná a kvalitní komedie s neodolatelnými Melem Gibsonem a Jodie Foster v hlavních rolích. V řadě skvěle napsaných příhod mám nejraději "přepad" indiánů a zaplacený "odstřel" :) Výborná zábava, vřele doporučuji.(11.4.2003)

Richard Donner a akční komedie, to šlo vždycky dohromady a v tomto případě se skutečně odvázal. Vtipné situace a hlášky ve filmu, který je téměř parodií na western. Je něco sladšího, než šibalský úsměv Mela Gibsona?(30.5.2002)

Oscar 1 nominace: Kostýmy(4.3.2004)

Nesmírně zábavná a inteligentní komedie z prostředí Divokého západu s překvapivým koncem. Podvodníček Gibson je sympaťák jedna báseň, indiáni zase těžký pohodáři a flegmatici. Jodie Fosterové to ještě nikdy tak neslušelo. Výprava s dobovým parníkem v čele nemá chybu. A to malé cameo Dannyho Glovera, nenápadným mrknutím oka upozorňující na sérii Lethal Weapon, je prostě kouzelné. Tenhle film můžu vždycky.(20.4.2003)

Takže - zbožňuju Jodie Foster a ona je v týhle komedii prostě rozkošná. Gibson je jako komik taky fajn (od dob Riggse až po Po Čem Ženy Touží) a o Jamesech Garnerovi a Coburnovi by bylo škoda mluvit, oba jsou westerny ostřílení matadoři, a obzvláště James Garner ví jak s tímto žánrem zacházet s humorem - takže podpořím svého šerifa a dám 90%.(12.2.2003)

Jenom si vzpomenu na ty nejistě pátravé pohledy zloděje Dannyho Glovera a oloupeného Mavericka a mám nekontrolovatelný záchvat smíchu...(19.10.2002)

Nečekal jsem nic a dostal jsem snad vše. Tahle westernová komedie je prostě super. Málokdy se člověk zasměje chlapovi, jehož se někdo pokouší oběsit, ale tady to kupodivu jde. Skvělá byla i finta na ruského lovce a jeho lov na "indiána". Nebo "přepadení nepřátelskými" indiány. Spousta výborných gagů a vtipů, skvělí herci a nápaditá režie, prostě tenhle film stojí za to.(17.9.2002)

Mel Gibson po svém vydrbe i s Indiány. Mnohem víc než roli sexy roští si po jeho boku střihla okouzlující Jodie Foster. Perfektní obsazení a vtipy, které nestárnou stejně jako atraktivita divokého západu. Richard Donner uměl (tím nechci říct, že už je mrtvý, ale že už tolik neumí). 80% Zajímavé komentáře: Melies, tron(28.3.2005)

Scénář: William Goldman(4.3.2004)

Skvělí herci a zamotaná zápletka (možná až trochu příliš).(7.6.2003)

Velmi zábavná komedie z divokého západu o hráčích pokeru, kteří slovo "fér" vůbec nepochopili. Dvojice Gibson / Foster je naprosto neodolatelná.(7.7.2006)

Příjemná komedie u které se zrovna nebudete otřásat smíchy, ale spíš se jen tak usmívat. Jodie Foster je hrozně roztomilá. Potěší cameo Dannyho Glovera jako odkaz na "Smrtonosnou zbraň" a vůbec bych se nezlobil, kdyby to bylo o 40 minut kratší.(7.5.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $101,631,272Tržby Celosvetovo $183,031,272║ Richard Donner si majstrovsky počínal vo westernovom žánry, moc tu spraví aj výborné herecké obsadenie. Kráľovsky zábavné! /100%/(18.5.2005)

rozpocet-? trzby cvelosvetovo -$183,031,272(23.9.2006)

Maverick má až neuvěřitelné množství nedostatků, nedodělků i chyb. Jenže zároveň má tak monstrózní nadhled a vtip, že já to škorpení hlavního tria můžu sledovat klidně i posté. Což se mi stává u hodně mála filmů. Takže u mě jdou veškeré výtky stranou.(23.1.2007)

K vlastní škodě jsem se tomuto filmu dlouho vyhýbal, protože jsem na spojení westernu a komedie, aniž by to byla parodie, nevěřil. Nicméně jsem změnil názor, protože tenhle film je opravdu velmi zábavný a poetiku Divokého Západu má přitom taky. Scénář je přímo brilantní a trio hlavních herců podává tak dobré výkony, že bych to ani do jednoho z nich neřekl. S tímhle filmem opravdu není co ztratit, dejte na mě.(11.4.2003)

„Komu musím dať ešte po papuli, aby tu bol konečne pokoj?" Pohodová snímka, ktorou Richard Donner dokázal, že si s Gibsonom rozumie aj mimo kriminálnej buddy série SMRTONOSNÁ ZBRAŇ. I keď aj tu mu ide ako po masle budovanie vzťahov medzi postavami (skvelá trojica Gibson-Fosterová-Garner... a cameo Dannyho Glovera!). Výborná westernová atmosféra (Indiáni Grahama Greenea), niekoľko pomilovania hodných scénok ("Čo počujete?" - "Nič, idem spať."), výborné dialógy a prekvapivý koniec.(10.11.2004)

Pokaždé, když Mavericka vidím, líbí se mi víc a víc a to i přesto, že nemám ráda karetní filmy. Maverickovo věčné úsilí získat nějaké peníze, jeho věčné pošťuchování s mazanou Annabelle a hlavně úžasné scény s přítelem indiánem a vynikající závěr. Vždycky se výborně bavím. Mel Gibson je pro roli Mavericka stvořen a Jodie Foster je jako Annabelle okouzlující. Všichni ostatní podávají výborné herecké výkony, nemám tomuhle chytrému a zábavnému filmu co vytknout.(13.2.2005)

Naprosto perfektni komedialni western s originalnim pribehem, kterej je prvnich asi 80 minut narvanej dokonalejma scenkama a hlaskama, ktery si hlavne Mel Gibson viditelne uziva a je to jedna z jeho nej roli. Taky mu zdatne sekunduje roztomila Jodie Foster a potesi i James Garner. Jakmile se ale dej presune na palubu a zacne pokerovej turnaj, vtipku ubyde a je to spis napinavy a konec je lehce natahovanej. Ale celkove si to 5* zaslouzi.(22.12.2008)

Výborně obsazená a skutečně vtipná komedie z Divokého západu. Snad jen nastavovaný konec mi připadl zbytečný. Jodie Fosterová příjemně překvapuje v pro ni netypické komediální roli.(3.8.2002)

<< předchozí 1 2 3 4 5 9 13 17