Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (53)

plakát

Jeho dívka Pátek (1940) 

Věřím, že pro někoho to může být výborný film. Já si ale musela dát přestávku, protože jsem tu ukecanost charakterů už prostě psychicky nezvládala a vlastně celé prostředí téhle žurnalistiky mi bylo silně nesympatické.

plakát

Tromeo a Julie (1996) 

Můj první a zatím jediný Troma film. Po překonání prvotního šoku, který si vynutil druhé shlédnutí hodnotím na 4 hvězdy. Kaufman má skrz Shakespeare rozhodně co říct a jeho interpretace rozhodně není úplně od věci. Surové pojetí zženštilosti Romea a Juliině touze po nezávislosti v sobě zahrnuje zároveň spoustu problémů dnešní společnosti. Film se tak dá i považovat i za určitou kritiku doby, ve které (stále ještě) žijeme. Zároveň však následuje Shakespeara a moc lásky zde ještě podtrhuje několika scénami, ze kterých lze vyčíst, že láska není jen o tom, co je napovrchu. Kaufman zároveň otevírá problematiku homosexuality, zvrácenost některých církevních příslušníků, poměry v rodině a mnoho dalšího...

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

Tak tohle opravdu nebyl můj šálek kávy. Co je moc to je moc a doukoukala jsem to jen pro to, že jsem nemohla uvěřit tomu, že je to taková kravina. Vtipné momenty tam sice byly, ale už jsem byla filmem tak otrávená, že to vůbec nepomohlo. Tomuhle filmu bych asi neholdovala ani s LSD.

plakát

Šmoulové (2011) 

Přemýšlela jsem, jestli tři nebo čtyři hvězdičky, ale pak jsem si řekla, že jsem se u filmu zasmála dost natolik, aby si ty čtyři hvězdičky zasloužili.Vůbec si neumím představit, že bych na film nešla v originále, protože ty vtipy v něm prostě nemůžou jít dostatečně přeložit. Hlášky jako "garbage smell" a "smurfect" jsou prostě kouzelné a za celý film mě neomrzely. Navíc se užíváním slova "smurf" docela dobře paroduje rozmáchlost slova "fuck". Pravda - charaktery postav jsou ploché, jenže je třeba uvědomit si, že je to přeci jen animák pro děti.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) odpad!

Tak tohle opravdu nebyl můj šálek kávy. Pomalé filmy ve kterých do sebe děj začne zapadat až ke konci můžou být velice dobré. Tento film však konec ani prolínající se časové linie nezachrání. Ještě nikdy jsem neměla takové nutkání se v kině v sebeobraně snažit usnout. Dokonce jsem i prvně zaregistrovala, že z něj předčasně odcházeli diváci, kteří to evidentně už psychicky nezvládli. Co na to říct - hlavní hrdinové nebyli příliš sympatiční, snímky nebyly absolutně vizuálně zajímavé, děj rozvláčný a pro mě absolutně nicneříkající. Na konci jsem měla tendenci zatleskat - takovou jsem měla radost, že je po všem.

plakát

Romeo a Julie (1936) 

Nemůžu se přenést přes věk herců. Julietina počáteční nevinnost mi prostě k více třicetileté herečce nesedí. Juliina proměna v ženu mi pravděpodobně díky cenzuře přijde značně nedůvěryhodná a láskyplné projevy hlavních hrdinů často připomínají spíše projevy sourozenecké. V druhé polovině filmu Norma ukázala, že umí hrát, ale produkce 30 let zkrátka není pro mě.

plakát

Romeo a Julie (1996) 

Originálně zpracovaný Shakespeare přináší něco nového nejen co se do vizuálního zpracování týče. Postava Juliet je mnohem křehčí a jemnější než v jiných verzích a přesto má vnitří sílu, která si Romea podmaní. Film je víc zaměřený na na akci a ukazuje nám spíše než Julii Romea, cože je zajímavá změna. Na rozdíl od Zefirelliho verze si Romeo zachovává jemnost bez toho, aby budil dojem přílišného "ukňouránka".

plakát

Romeo a Julie (1954) 

Nádherná scéna setkání Romea a Julie je brzy přehlušená podivně ztvárněnou balkonovou zcénou podle mě odfláklým zpracováním soubojů.. z tohoto námětu se dá rozhodně vytřískat více.

plakát

Romeo a Julie (1968) 

Rozhodne velmi dobre zpracovani, ale nemuzu si pomoc a musim ubrat hvezdicku za prilis hystericky pojateho Romea... Merkucio v tomto zpracovani opravdu vyborny