Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (562)

packa 

všechny recenze uživatele

Přehrávající Azaria se s přimhouřením oka snést dal, manželé Winslowovi byli hrozní, ale suverénně nejstrašnější byli ti modří trpaslíci. Chyba bude nejspíš v předloze, něco takového snese televizní obrazovka v kreslené dvacetiminutové epizodě, ale jako hraný celovečerní film pro velké plátno námět neobstojí. Nebo že by byla chyba ve mně? ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Filmové oprášenie malých modrých potvoriek je pre mňa predovšetkým nostalgickým zážitkom, zvlášť s dabingom. Jasné, že ich dobrodružstvá nie sú žiadnym adrenalínom, ale stále sú rovnako roztomilí, stále sa zmestia do ľudskej dlane a sú strašne oldschool. 3D je samozrejme absolutne zbytočné a 102 minút akurát tak stačí na návrat do detských čias. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když mi táta v osmdesátých létech přivezl z Paříže gumový přívěsek modrého trpajzlíka v bílých jégrovkách s tím, že se to jmenuje Strumf, nikdy by mne nenapadlo, že v roce 2011 se budu se synem dívat na snímek Šmoulové... Je to pro děti zkrátka fenomén uměle živený reklamou (ale to vlastně krteček dnes už také), který přežívá celé dekády a je stále oblíbený. Film byl pohodový, dospělého ničím překvapující. Malá skupinka Šmoulů s jejich úhlavním nepřítelem Gargamelem a Azraelem se vlivem účinku tajemného modrého měsíce přenesou ze své pohádkové houbové louky do současného New Yorku... Zde mají dva cíle. Nenechat se chytit a vymyslet způsob jak se vrátit domů. Již samo prostředí bez ohledu na pronásledování trpaslíků čarodějem nabízí celou řadu zápletek. Hodnotím minimum násilných scén i celkem decentně zpracovaný příběh. Šmoulové i kocour byli celkem pěkně animováni a animace dobře korepondovala se skutečnými herci a reálným prostředím. Dětem doporučuji. * * * ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal, že to bude animovaná vs. hraná blbůstka pro děti, opak je, ale pravdou. Je to příjemný, pohodový film pro celou rodinu. Film má nádherné barvy ( viděno na BD ), šmoulí vesnice je moc hezky provedená. Záporák Gargamel mě dobře bavil. Mimochodem herec H. Azaria byl na tuto roli velmi dobře vybrán. Jenom škoda dabingu N. P. Harrise, čekal jsem, že bude stejně dabován jako Barney v " Jak jsem poznal vaši matku ". Co mě ještě hodně potěšilo jsou šmoulí hry na BD, což je bonus, který určitě rád potěší. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně snesitelný rodinný film, který je rozhodně o třídu stravitelnější než uječení a dementní Chipmunkové a nevýrazný Méďa Béďa. Herci jsou sice nevýrazní a přehrávání Hanka Azarii docela bolí, ale animace je fajn a odlišné charaktery modrých pišišvorů se daří prodat celkem obstojně. Navíc to celé rychle uteče a pár humorných scén se zde taky najde. Prostě slušná rodinná zábava, která se hlavně v letošní slabé konkurenci musí ocenit. Obzvláště, když za kamerou seděl Raja Gosnell, u kterýho bych rozhodně snesitelný film nečekal. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Prvý film o Šmolkoch s názvom Les aventures des Schtroumpfs mal premiéru v roku 1965, bol čiernobiely a skladal sa z piatich krátkych príbehov. (pista_baci7)
  • Šmolkov v roku 1958 vytvoril belgický karikaturista Pierre Culliford známy ako "Peyo". Ten ich po prvý raz svetu predstavil na stránkach komiksového časopisu "Le Journal de Spirou". Príbehy malých modrých škriatkov, na ktorých striehne zlý černokňažník Gargamel so svojím kocúrom Azraelom, sa v 80. rokoch stali populárnym animovaným seriálom v produkcii spoločnosti Hanna-Barbera Productions. (marek.stone)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama