Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 723)

plakát

Jak si zasloužit princeznu (1994) 

Divná pohádka o jejíž podivnosti a nechtěné scénáristické absurdnosti nejlépe vypovídá už scéna na začátku, kdy rybář vyloví tři obří vejce a jde spát....v noci se probudí a zjistí, že vejce se ještě několikanásobně zvětšila a jde spát. Tahle pohádka je prostě divoká, ale ne špatná.

plakát

Modrá laguna (1980) 

Neskutečnou naivitou opředená nostalgická lahůdka. Zcela neobjektivně dávám za tři.

plakát

Hlava-22 (1970) 

Takové filmy už se dneska netočí. Dokonalá filmařina plná vymazlených vychytávek, bez jediného speciálního efektu. O genialitě Hellerovo předlohy nikdo nepochybuje.

plakát

Zodiac (2007) 

Tohle jsem si užil. Doslova dokonalý film, který bez zbytečných emocí sází na fakta, takže si připadáte, že listujete policejními archívy a pátráte po Zodiacovi než že sledujete kriminálku.

plakát

Milenci (2008) 

První miluje druhého, druhý miluje třetí, která miluje čtvrtého. Další variace na téma "Láska je kurva", tentokrát pomalá, atmosférická a melancholická, přesný opak tématicky podobných a mých milovaných Pravidel vášně. Zážitek je stejný - dokonalý!

plakát

Komici (2009) 

Na apatowskou komedii to bylo nečekaně docela dost drámo, o to větší řachu mi to dalo.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

3-4.Poměrně nepixarovsky obyčejný zábavný animák, který nijak nevybočuje z řad Madagaskarů, Kungfu pand a Divokých vln, ba za nima spíš zaostává. A na to u Pixaru nejsme zvyklí, obzvlášť po dechberoucím Wall-E. Geniální Pavel Liška jako Dug.

plakát

23 (2007) 

Dobrej nápad zbytečně překombinovanej, splácanej a dost prdelní, až se přímo nabízí ono úvodní "Co kdyby?". Nebavilo mě to.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

S Arniem se z Terminátora vytratila tolik důležitá strojová těžkopádnost a nezničitelnost, kterou vystřídala počítačová prasečina, kde kovové kostry svádí s lidma rychlé a vcelku vyrovnané pěstní souboje. Příběh je totální hnus, víc o hovnu film už jsem dlouho neviděl, navíc je přímo prošpikován logickýma botama a nechtěně vtipnýma momentama, jako třeba když Connor přes silnici přetáhně lano, uloví si mototerminátora, strčí do něj flashku, nasedne a jede J!!! Skynet totiž vyvíjí svoje roboty tak, aby se lidem co možná nejlépe používaly. A i technické zpracování je vzhledem k rozpočtu hodně slabé, akční scény dokonalé nudné, některé střihy snad ani nemohli tvůrci myslet vážně a zvláštní efekty chvilkama ILM pořádně kazí jméno. Prostě všechno špatně, i herci jsou trapní. A Moon taky žádnej zázrak, podle jména jsem čekal víc!:-) A to jsem od toho i přes nic moc recenze čekal hodně..jako terminátorskej fanda (a otevřeně přiznávám, že to není objektivní) dávám 1 hvězdičku.