Tak toto som naozaj že nečakal. Nič nenapovedalo tomu, že sa práve pozerám na jednu z najmrazivejších a najosobitejších psychologických konverzačiek. Uviazla mi v mysli ako háčik v krku. Au! Aaron bol dokonale nepríjemný manipulátor a LaBute to proste nejak vychytal.
Ale je to vraj dobrý film. Tentokrát potvrdzujem minimálne to, že mi uviazol v pamäti. Z času na čas ma v mysli možno akosi priškrtí? Neviem, ale sa cítim v danom čase trochu ako tu Leo, alebo ešte presnejšie Robert Carlyle. Nie taký blázon, ale tak nebezpečne uchvátený. Ak sa s týmto vie človek nejako stotožniť, či inak s tým vysporiadať, film ho zaiste dostane.
Ak dokážete odignorovať pomerne značný počet absúrdností, máte radi rapperov Ice T a WC - aj keď žiaľ iba vizuálne a herecky, ak sa tomu takto dá povedať, ste ochotný obľúbiť si postavy ktoré konajú nelogicky, zbytočne, príp. triviálne, máte silné nervy, hrózne túžite vidieť nejaké sci-fi a máte dostatok odvahy experimentovať s vlastnou psychohygienou tak do toho! Nájdete ho v dokonale béčkovom ladení so všetkým čo k tomu patrí, aj čo k tomu nepatrí. To zrejme ako bonus. Ale hlavu hore, len nezúfajte, držím palce. A ak vám náhodou niekto dopredu prezradí ako to dopadne, s tým si nerobte starosti. V tomto prípade je to naozaj jedno.
Klobúk dolu Mr. Moore! Napriek nejakej tej predsalen trochu obmedzujúcej jednostrannosti (až znateľnej manipulatívnosti) uzrel svetlo sveta jeden naozaj skvelý, otvorený a ľudský film. Samozrejme, (ako sme si zvykli?) zároveň politicky angažovaný.
Abnormálny úlet (a to tento výraz zase tak často nepoužívam) na spôsob Tarantinovských gangsterských frašiek. Len ďaleko viac komorné a akoby spomalené. Absúrdnosť situácií a hlášiek je poriadne bizarná, ale prečo nie. Samozrejme, že to nie je pre každého a takisto, že takýto počin isto iste zostane väčšinovou časťou verejnosti nie moc dobre prijatý, a možno aj nepochopený?
Veľké Ďakujem všetkým, ktorí priniesli na Slovensko možnosť nahliadnuť aspoň čiastočne do zákulisia porevolučných udalostí prostredníctvom tohoto filmu, vďaka ktorému sa mnohé rozjasnieva. Viac ako len to, že dejiny nie sú iba súhrnom udalostí, ale najmä činov tých, ktorí sú na ich pozadí. Posúďte sami. Nemôžem totiž ináč, ako každému Mužov revolúcie Zuzany Piussi bezohľadne odporučiť!
Obrovská nostalgia a skvelá komédia s majstrami francúzkeho filmového humoru Funes, Galabru - jeden z mojich prvých filmov v kine. Ešte v rokoch 80-tich. ;)
Vyníkajúca sonda do života ľudí vytlačených režimom do vyhnanstva "socialistického realizmu". Prežívajúcich dnes v betónovej džungli Bratislavy. V paradoxe, že človeku nakoniec neostáva nič iné, ako byť vďačný... Kto má záujem skuknúť tento zaujímavý počin Juraja Chlpíka, tak je to možné oficiálne tu: http://tv.sme.sk/v/23056/pozrite-si-film-petrzalka-identity.html
Bruce si opať raz zatrilleroval a na svete je opať zaujímavá snôžka nezmyslov, ktoré napriek tomu občas dávajú nejaký ten zmysel. Kupodivu častejšie, ako by človek predpokladal.
Z námetu by sa určite dal spraviť skvelý film, takže potenciál zostal nevyčerpaný. Napriek tomu Middle Men stojí za vzhliadnutie a poteší najmä fanúšikov moderných gangsteriek a tiež filmov inšpirovaných skutočnými (aj keď niekedy skôr len domnelými, možnými) udalosťami.
Pre mňa určite jeden z vrcholov filmografie Pierra Richarda. Duo s Richardom Bohringerom funguje fantasticky a Emma Béart je ako čerešnička na torte. Ešte tak nasoliť vhodne muzičku, ktorá by jednotlivé scény zostrila a dielo by bolo dokonalé. :)
Konečne opäť raz niečo múdrejšie ako len zhluk táranín. A pôvodná animácia ľudskou rukou je tiež vždy veľký plus. Zároveň sa v Nemecku opäť podarilo vytvoriť kvalitný edukačný snímok proti úpadku hudobnej a filmovej kultúry pre deti. Blahoželám kolegovia. Glückwunsch an Kollegen.
Mezi námi muži (1997)
Mladí, krásní a zkažení (2004)
Naozaj skvelá francúzska komédia. Opäť nechápem tie hodnotenia. Až na nejaké výnimky samozrejme.
Pláž (2000)
Trosečníci vesmíru (2001)
Zvíře (1977)
Poctivá francúzska filmarina.
Sicko (2007)
Londýnský gangster (2010)
Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec (1989)
?
Poldové (2010)
Cop-n-out!
Schůzka naslepo (1987)
Dnes už tomuto hovorím americká filmová klasika.
Muži revolúcie (2011)
Velký flám (1966)
Spojenie Bourvil - Funes je proste geniálne. No coment
Četník a mimozemšťané (1979)
Identity Petržalky (2010)
Warrior (2011)
Tak toto sa naozaj podarilo!
Hráči se smrtí (1990)
Musel som. Nostalgia. (a velmi velmi cenná)
8 MM (1999)
NK! - Najšialenejší Kult. (alebo tiež Na Ko..t ...teda: naozaj velky pruser)
Paul (2011)
Simon Pegg toto "čosi" zachránil od totálneho smradu a takmer dokonalej úrovne imbecility.
Neznámý svůdce (2007)
Těsně vedle (2007)
Podľa mňa jedna z najlepších "Stilleroviek".
Prostředníci (2009)
Management (2008)
Nenápadné, milé a zábavné :)
Nalevo od výtahu (1988)
Zítřek nikdy neumírá (1997)
Najzaujímavejšie z celého filmu boli úvodné titulky a vďaka Sheryl Crow pieseň Tomorrow Never Dies.
Vyšší princip (1960)
Napriek všetkým kladom je Vyšší princip asi najpredvídateľnejší film, aký som kedy videl.
23 (2007)
Za Jima! (ale Joel poistil:)
Malý Dodo (2008)
Biutiful (2010)
Niečo vo mne po tomto snímku zomrelo. Iñárritu je šialený.
3 Idiots (2009)
Asi som idiot. Rozhodne som sa mimoriadne dobre bavil a pýta si to opakovanie.
Westworld (1973)
odpad!Ako zlý vtip je to celkom podarené. Inak sú to len scenáristické a vizuálne absúrdnosti uskutočnené v pseudonápaditom námete.