Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (689)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako velkohubá scifi s monumentální výpravou, avšak tenhle dojem má človek asi tak prvních 20 minut. Poté zjistí nezáviděnihodný fakt, že se celý scénář a tím pádem i celý děj drží v jednom domě a že se charaktery rozvijí rychlostí šneka. Efektů moc není - čemu se také divit, když rozpočet snímku byl velmi malý. A když to všechno začne být konečně invenční a ustoupí klišé, je konec snímku. Naschvál ? Velmi nepovedený pokus z mála udělat hodně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Otřepaný námět připomene řadu sci-fi, díky hledajícím chapadlům především Válku světů. Vysávání energie z lidí známe z Životní síly T.Hoopera stejně jako z Matrixu, který připomínají i medúzovité stroje mimozemšťanů. Samotní mimozemšťani jsou podivnými kříženci známých monster Vetřelcem počínaje přes Den nezávislosti, brouky z Hvězdné pěchoty, triceratopse a nestvůrou cthulhu konče. Herci zmateně pobíhají, ani jim nic jiného nezbývá. Přesto - pohled na temnou oblohu s vynořujícími se loděmi je přesně obrazem, který mne napadá v souvislosti s mimozemskou invazí. Takhle nějak by to nejspíš bylo. A samozřejmě by lidstvo nemělo vůbec žádnou šanci. Efekty výborné, ty jsem si opravdu vychutnal. Bezvýchodný a dekadentní film o jednom možném konci lidstva. Pobavilo mne: plakát v pokoji k filmu Invaze z Marsu, song Kings and Queens nazpívala skupina 30 Seconds To Mars a v závěru titulků se objevilo upozornění, že během natáčení nebylo žádné zvíře zabito. Nevím, zda byl myšlen ten malý mopslík, či animální monstra... ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Skyline je samozřejmě metafilm o zničující, a přesto nesmírně přitažlivé síle digitálních speciálních efektů, který má svojí uvědomělou reflexí filmové produkce, diváctví a procesu mediálního zprostředkování myšlenkově blíž k některým Hanekeho nebo Godardovým snímkům než céčkovým hollywoodským scifárnám. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvá, než si člověk zvykne na televizní vizuál a na fakt, že herci nejsou příliš dobří (což je oboje dáno nízkým rozpočtem). V momentě, kdy se ale rozpoutá invazní inferno a břídilové Strauseovi se vykašlou na příběh (který jim stejně nikdy nešel), nabírá Skyline úplně jiné obrátky. Paradoxem přitom je, že právě proto, že je film levný, kašle na jakoukoliv podbízivost, líbivost, klišé a patos, je ve výsledku kolikrát zajímavější (a i filmařsky kvalitnější), než náborová Bitva o Los Angeles. Nemluvě o tom, že triky jsou fenomenální a v mnoha místech je to skutečně opulentní a má to grády. Pořád platí, že pořádné domácí kino tomu bude slušet víc, než kino normální, ale v tomto případě je to v podstatě myšleno jako pochvala. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným charakterom príbehu je Jarrod, ktorý s partnerkou Elaine prichádzajú do mrakodrapu v Los Angeles, aby oslávili narodeniny jeho kamaráta, Terryho. Nasledujúce ráno ich okrem opice prekvapia ale aj príťažlivé modré svetlá padajúce z oblohy. Každý, kto na ne uprie zrak, vkráča zákerným mimozemšťanom do pasce. To znie fajn, ale je tu jeden háčik. Rozpočet robí z tejto snímky len priemerné dielo. Námetmi invázií nás v poslednom čase filmári kŕmia častejšie, než zvyčajne. Mnohí Skyline prirovnávajú s filmom Svetová invázia a to nielen lokalitou. V lacných priestoroch a nízkymi ambíciami pre komerčného diváka ale nepôsobí Skyline nudne. S jednoduchým scenárom a postavami navyše dokáže vtiahnuť do deja, stotožniť sa s panikou a navodiť stiesnenú atmosféru. Jeho mimozemšťania a ich plán je oveľa premyslenejší a pôsobia desivo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)
  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)

Reklama

Reklama