Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (40)

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Nevím proč, ale mně se to líbilo. Jak tam furt všichni něco žvýkali. Jak mluvili otřesnou slovácko-hanácko-brněnštinou s pár ostravskými a pár téměř pražskými výrazy. A jak byli všichni mile a hlavně nezvratitelně tragičtí.

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) 

Je to štědrovečerní pohádka, nečekala jsem žádný zázrak, a tento kousek celé naší rodině vyloženě padl po vypitém vánočním punči do noty. Preiss byl famózní, princezna pěkná, děj jednoduchý, Bohdalka dostatečně hnusná a král naprostý pitomec, ale to přece do pohádek patří. Na to, jaké se v poslední době pohádky točí, byla tahle moc fajn.

plakát

Cizinec (2010) 

Nejdřív jsem nevěděla, jestli je konec tak blbej nebo naopak tak strašně chytrej, že jsem ho vůbec nepochopila. Bohužel je ale tak blbej. Nebýt úžasné atmosféry Benátek, nezaslouží si to ani ty dvě hvězdičky... Za co byli hlavní aktéři nominováni na Zlaté Glóby, to je mi fakt záhadou...

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Po dlouhé době milá pohádka. A asi hlavně za to, že se netvářila jako všechny ostatní a chtěla být jiná, to tady pěkně slízla... Nechápu, mně se líbila, Klus působil jako princ mile, Anička byla úžasná, narážky na dnešní situaci luxusní, a rádci s úchylnýma očníma linkama to jen podtrhovali... A kudla? No co, moderní pohádky jsou plný mnohem větších kravin, tohle mi ve výsledku vůbec nevadilo. 4 hvězdičky i za odvahu, která se podle mě vyplatila...

plakát

Záložní plán (2010) 

Škoda. Docela zajímavé téma pro romantickou komedii, a tak tupě zpracované.

plakát

Bratři (2009) 

Kdybych neviděla dánský originál, byla bych asi docela unešená. Tohle byl ale jen slabý odvárek toho, co předvedli dánští tvůrci. Místy byl děj až příliš americký, ale za silné téma si film pořád tři poctivé hvězdičky zaslouží.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Úžasně milounký film, kterému musím vytknout jen to, že je až moc dojemný. Ronit slzy přes polovinu filmu se mi už dlouho nepovedlo, bohužel k tomu ale tvůrci moc originálních nápadů nepotřebovali.

plakát

Ray (2004) 

Až na překotné vyřešení Rayovy fóbie na konci filmu, ke které stačilo opravdu málo (ale pokud to skutečně skutečnému Rayovi takto stačilo…), byl film vynikající. Jamie Foxx si Oscara rozhodně zasloužil.

plakát

Wimbledon (2004) 

Milá romantická komedie, od které jsem nic nečekala, a která mě příjemně překvapila. Každá postava v něm má svoje místo, což se v romantických komediích často nestává. A i když je jako téměř v každé romantické komedii dopředu jasné, jak to dopadne, ta cesta k cíli se tvůrcům povedla.

plakát

Bathory (2008) 

Buď jsem nedávala pořádně pozor nebo byl film opravdu výborně zmatený. Proč byl rozdělen do tří podle mě úplně nelogických částí a kde se vlastně braly ty mrtvé dívky a kdo je kdy zabíjel, když byly v kádi přece celou dobu bylinky...? Jinak výborná Anna Friel, i Polívka s Mádlem hráli obstojně, i když jako pomatení vynálezci, navíc propletení celým filmem, by se hodili spíš do nenáročné pohádky pro děti. A Bathory přece mělo být historické drama. Nebo ne?