Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Příjemný a svěží zážitek. Je pravda, že podstatnou část úspěchu nesou na svých bedrech ultrasympaťáci v obou hlavních rolích, ale to není na škodu. Matrixovské zpomalovačky a podobné hrátky vypadají hezky, stejně jako celé zápasy. Dokonce jsem se přistihl, že Peterovi napjatě fandím. Co je však nejdůležitější - u humorných a romantických chvil jsem se nervózně neošíval, působí lehce a přirozeně, vyloudí na tváři úsměv. To je přeci primární cíl podobného filmu, ne? Jinak je nutné říct, že Wimbledon pouze víceméně povedeně recykluje své zdařilejší předchůdce... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Díky za anglické nefekální a nenechutné komedie, díky za opravdu vtipný a výstižný scénář, stojící hlavně na vnitřních hláškách hlavního hrdiny. Také díky za perfektně a zajímavě natočené tenisové zápasy, bylo to poprvé, co jsem si tenis opravdu užila a nezdál se mi nudný ač v podání anglických sucharů. Bettany je prostě fajn chlap k pohledání a navíc také komiky schopný herec. O jeho americkém protějšku Kirsten Dunst mám trochu pochyby (tedy hlavně z dob Spider-mana), ale i přesto jim to spolu jde. Tak proč ne? Tento film osvěží duši a rozesměje. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitné a hlavne originálne romantické komédie sa už tak veľmi nevidia. Preto sa ich tvorcovia aspoň snažia zaobaliť do iného tvaru. Myslel som, že atraktívne tenisové prostredie tomu napomôže, no mýlil som sa. Šablóna scenára neporušená, dopredu odhadnutá. Veľmi príjemné boli však tenisové zábery, Bettany a prízvuk. O Kirsten radšej pomlčím. Jednoducho mi tá actress nie je sympatická. Snáď s výnimkou Spideeho. 60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $17,001,133Tržby Celosvetovo $41,512,007║ tržby len nasvedčujú tomu aký nesúlad príbeh ponúkol publiku, či že nie moc stráviteľný _Samozrejme že príbeho sa mohlo na tom popracovať omnoho viac, lebo čo nám ponúka Richard Loncraine je čistá rutinná záležitosť bez čo i len najmenšej snahy o nejakú originálnosť. Tento film v prvom rade zachraňuje kameraman Darius Khondji, ide o zábery priamo z kurtov a vyhrotených zápasov, ten tieto úseky svojím snímaním povyšuje na ojedinelú seansu do tohto športu s uhľov a pohľadov aké v priamych prenosoch neuvidíte, takže máme aspoň vďake nemu aspoň určitý zážitok. Dvojica Kirsten Dunst a Paul Bettany nie zrovna najsympatickejšia a ich rýchlo skvasení vzťah sa doslova nedá uveriť, nuž tvorcovia chceli romancu na kurtoch tak ju majú ale škoda, že úplne samoúčelnú. "Našťastie mám rád tenis a tak som to ako tak zniesol, hlavne vďaka tomu športu čo bo vo filme prezentovaní." ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Milý film. Příběh/hlavní myšlenka snímku sice není moc originální (comeback zašlé hvězdy), ale zase se odehrává v pro mě osobně neokoukaném a atraktivním prostředí, nabízí uvěřitelné jiskření mezi mojí oblíbenkyní Kirsten a sympaťákem Paulem a zaujme kamerou (a ikdyž ho tam byla jen trocha, tak i humor). Dávám 4*, dobrá oddychovka třeba na večer :-). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama