Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (8)

Premiér

Premiér (2019)

Jednou jsem si hrál s lahví od okurek a zůstala mi omylem v tlustém střevě, tak jsem musel na bolestivou operaci. Ale nebylo to nic proti tomu, jak mi krvácely oči, uši a konečník, když jsem se díval na pilotní díl Soukupova Premiéra.

Modrooký samuraj

Modrooký samuraj (2023)

Výjimečně vydařená série, která funguje a baví od začátku až do konce. Námět i scénář brnká na ty správné strunky, hlavní postavy jsou výborně vykreslené a souboje mají perfektní a hlavně dostatečně rozmanitou choreografii, která připomíná nejlepší hrané filmy. Téměř v každém díle se s naprostou samozřejmostí objevuje nějaký nový motiv nebo nápad — nejvíce z nich asi vyčnívá loutkové divadlo a hororově pojatá cesta do 9. podlaží paláce bílého antagonisty. Obtěžuje mě pouze anglické (americké) znění, protože by seriálu podstatně více slušela japonština, a byl bych raději, kdyby se příběh uzavřel a nepokračoval dále na jiném místě, protože vše podstatné se odehrálo v osmi episodách.

1670

1670 (2023)

Když zkřížíte Život Briana se Svérázem národního lovu a přenesete na polskou vesnici druhé poloviny 17. století, vyjde Vám z toho jeden z nejoriginálnějších seriálů za posledních dvacet nebo třicet let. Je skoro k neuvěření, kolik aktuálních témat se podařilo narvat do každého dílu: ať už je to feminismus, homosexualita, víra, drogy rasismus nebo klimatická změna. To všechno s notnou dávkou vtipu a sebeironie, navíc v dokonale vypulírovaném vizuálu s vynikajícími barvami, kamerou i střihem. První epizoda v podstatě nemá chybu, šlape jako hodinky a mohla by sloužit jako výukový materiál na filmových školách. Byl by to nejspíše malý zázrak, kdyby autoři dokázali udržet nastolené tempo celou dobru, a tak přece jen v polovině poněkud poleví, naštěstí se ale ke konci znovu rozjedou a sérii uspokojivě uzavřou. Několik slabších episod trochu kazí celkový dojem, ale za nevídanou originalitu a nadsázku nemůžu dát nic jiného než plný počet bodů.

Časové pásmo bylo změněno