Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

Jednou se mě někdo zeptal co považuji za svůj nejoblíbenější seriál. Nemusel jsem dlouho přemýšlet a řekl jsem "Přátelé". Kvalitu seriálu jsem si ale uvědomil až když skončil. Za těch deset sérií mi Joey, Chandler, Ross, Monica, Rachel a Phoebe přirostli k srdci tak, že když seriál skončil, přišlo mi, jako by mě opustili mí nejlepší přátelé. Postavy jsou geniálně promyšlené, každá je jiná a každý aspoň v jednom z nich vidí trochu sebe. Doufám, že až budu v dospělosti někde bydlet bude to s mým nejlepším kamarádem, budu mít naproti přes chodbu dvě nejlepší kamarádky a budu bydlet kousek od kavárny.

Futurama

Futurama (1999)

Pro mě o něco lepší než Simpsonovi, i když se na to nedá dívat pořád dokola. Tvůrci se mohli trochu rozšoupnout což mohli v Simpsonových dělat jen ve Speciálních čarodějnických dílech. Narozdíl od Simpsonů se ve Futuramě aspoň něco mění. Postavy se mi líbí víc a jsou i mnohem zajímavější. Doporučuju.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Simpsonovi jsou jeden z těch seriálů, na který se můžete dívat skoro pořád. Je to opravdu skvělej seriál, i když ne každý díl je dobrý. Jak už psal dobytek, první série jsou strašně nábožensky předpojatý, což je opravdu hnus. A taky moc nemusím Marge, podle mě je to děsná kráva a ani nemá nějaký vtipný pasáže. Ale víc jak 20 let ze sebe hrnout pořád dobrý díly, to je opravdu úctyhodný výkon, a proto dávám plný počet. 9. až 19. série pro mě byly bezkonkurenční. EDIT 2018: Tak nakonec jsem dospěl a posledních 8-9 sérii mě seriál brutálně nebaví. Za mě už seriálu došla šťáva a měl by skončit, pokud si chtějí tvůrci zachovat špetku důstojnosti.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Kdyby se mě někdo před třemi lety zeptal, co považuji za svůj "nej" seriál řekl bych HIMYM. Ale dnes? Bohužel dnes už ne. Prvni tři série byli vážně úžasné, skoro v každé epizodě jsem se zasmál, ale jak už sleduji šestou sérii tak jsem bohužel až skoro znechucen. Celý seriál pohromadě drží jenom postava Barneyho, která už taky pomalu nemá co nabídnout. Postavy mi začínají být protivné a některé díly mi připadají jako kdyby je scénáristi sfoukli za deset minut u kafe. Ale jak tak vzpomínám na ty první tři série, nemůžu dát menší známku než 5. To prostě nejde. A mimochodem, z českého dabingu je mi na zvracení. Horší jsem dlouho neslyšel. Většina vtípků je úplně změněná a už nejsou ani trochu vtipná. Humus.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Výborný seriál, který je sice hodně ukecaný, ale díky tomu neztrácí na kouzlu a svět díky tomu působí opravdu uvěřitelně. Pokud máte aspoň trochu rádi fantasy seriály, tohle si určitě nemůžete nechat ujít. Jinak, Peter Dinklage opravdu skvěle ztvárnil roli Tyriona Lannistera. Podle mě jeho životní role.

Spartakus

Spartakus (2010)

Hned jak jsem viděl první díl, myslel jsem si, že to bude laciná kopie 300: Bitva u Thermopyl. Ale jakmile jsem se podíval na další dva díly, zjistil jsem, že nedívat se dál by byla obrovská chyba. Seriál je úžasná sloučenina 300, Gladiátora a trochu i GoT. Pokud alespoň jeden z těchto filmů/seriálu máte rádi, tohle by jste si neměli nechat ujít. Škoda smrti Andyho Whitfielda. Ať odpočívá v pokoji.

Dexter

Dexter (2006)

Výbornej seriál s hodně neobvyklou hlavní postavou. Nejvíc bych chtěl tvůrce pochválit za to, že dokáží ze sériového vraha udělat miláčka davu. Kriminální případy jsou taky hodně dobré a rozmanité. I po šesti sériích, pořád skvělý seriál. EDIT: Konec stál za nic.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Od Darabonta sem čekal něco víc než tohle. Není to sice špatný, ale rozhodně sem viděl lepší seriály (i když spíš filmy) o zombie, než je tenhle. Ale i tak mě seriál chytil a pořád sleduju díl za dílem, a proto nemůžu dát jinak než 4 hvězdy. Ale je to jen tak tak.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Seriál jsem začal sledovat teprve nedávno. Měl jsem hodně vysoká očekávání, bohužel první dvě série mi zkazili příšerným českým dabingem. Třetí sérii jsem už začal sledovat v originálním dabingu, což mi o hodně spravilo podívanou. Breaking Bad je jeden z nejlepších drama seriálů vůbec. Bryan Cranston nikdy neměl hrát komediální role, Walter White mu sedne úplně perfektně (což potvrzují i tři ceny Emmy). Aaron Paul sice hraje druhé housle, ale ve své roli je taky skvělý a o Bobu Odenkirkovi ani nemluvím.

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Prvně sem dal pět hvězdiček za každého, ale když ve třetí sérii chybí Nathan, tak musím jednu ubrat. První dvě série byly bezkonkurenční, bohužel třetí už je mnohem horší.