Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (70)

plakát

Inferno (2016) 

Za mě bohužel nejslabší převedení Brownova románu na plátno, ač se mi knížka líbila dost možná nejvíc. A to jsem si myslela, že horší než Andělé a démoni už to být nemůže. Co mě fakt brutálně nas.... je samotný konec, který při čtení člověka posadí na zadek, a ve filmu? Škoda slov! Proč to tak udělali, je mi záhadou. Ke knížce se možná i někdy vrátím, k filmu rozhodně ne. 2* jen za to, že se člověk podívá na super scenérie a za to, že je to prostě Brown a Hanks.

plakát

Tři bratři (2014) 

Tohle je průšvih. Vždycky jsem říkala, že jakákoli Svěrákovina je záruka kvality, ale teď už to říkat nemůžu. Absolutně nezáživná slátanina tří pohádek s naprosto příšernými písničkovými texty. Druhá část o Karkulce je skoro na hranici pedofilie. Nuda, nuda, nuda. Jednu hvězdu dávám za herecké obsazení, druhou za těch 12 měsíčků, kteří se mi na celé pohádce asi jako jediní líbili.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Našla jsem odvahu zhlédnout tento film. K mému překvapení to nebylo vůbec tak hrozný, jak jsem se obávala. Odpadly všechny ty nekonečné a opakující se fráze, které nabízí kniha, a zůstala vlastně jen kostra, která funguje a možná nabízí lepší zážitek než četba. Mezi herci to jiskří a člověk jim věří. Scény nejsou nijak vulgární a ukazují tak akorát. Váhala mezi udělením 2 nebo 3 hvězdiček, ale jelikož jsem trilogii četla, a tudíž vím, že bude v dalších dílech mnohem hůř, přikláním se k té lepší variantě.

plakát

jOBS (2013) 

Málokdy se na film těším tak, jak jsem se těšila na Jobse, takže jsem ze zdejšího hodnocení a z ne zrovna pozitivní kritiky byla trochu v rozpacích. Osobně bych byla trochu optimističtější (70%). Film splňuje to, co se od něj očekává. Žádná velká osobní dramata, působí to jako prostý pohled do života tohoto člověka. Nesmírně se mi líbil herecký výkon Ashtona Kutchera. Po všech těch pubertálních komediích bylo velmi příjemné vidět ho v charakterní roli a já jsem mu to fakt věřila.

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Zvláštní film, ale příjemně zvláštní. Nevšední, neokoukaný, s jistým poselstvím a dovoluji si tvrdit, že až lyrický. Ač se tam skoro nic nestane, ten pocit, který ve vás zůstane, má své kouzlo.

plakát

Přijde letos Ježíšek? (2013) 

Celou dobu jsem přemýšlela, o čem ten film vlastně je. A nějak se mi na to nepodařilo přijít. Prázdné, nudné, kýčovité a zcela zbytečné.

plakát

Bílý tesák (1991) 

Velmi poeticky až dětsky pojatý příběh jednoho z nejslavnějších vlků literární historie. Milovníkům Londona bude ve filmu možná chybět právě ona drsná realita všedních dní na Aljašce a autorův záměr naturalisticky popsat zákon přežití, děti a jemnější duše budou nadšené.

plakát

Milenci a vrazi (2004) odpad!

Tento film na mém žebříčku nejhorších adaptací bezkonkurenčně vede. Když jsem film viděla poprvé, naprosto jsem ho nepochopila, nebylo v něm absolutně nic, co by stálo za zmínku. Pak jsem dostala ve škole za úkol přečíst si knížku. Bože, jak mně se do toho nechtělo. Těch 500 stránek po té, co jsem tak trpěla u filmu? Knížku jsem nakonec zhltla jedním dechem. Byla skvělá. Nabušená emocemi, symbolikou, nadějí i bezmocí... no prostě vším, co ve filmu naprosto chybí. Nakonec jsem měla tu odvahu zhlédnout film ještě jednou v naději, že jsem na něj byla možná moc přísná. Pravda, díky přečtení jsem ho už konečně pochopila, ale zároveň jsem pochopila, že je to ještě větší žumpa, než jsem doufala.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Před chvílí jsem dočetla knížku, což mě opět utvrdilo v tom, že některé knihy by neměly být zfilmovány, protože film je prostě bude urážet. To, co dokáže vyjádřit Dan Brown v detailech knihy, nemůže sebelépe natočený film ani omylem postřehnout. Na druhou stranu člověku, který knihu nečetl, se před očima rozbíhá zajímavá detektivka s velmi překvapivým závěrem. A Tom Hanks jako Robert Langdon je taky výborný. Váhala jsem mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Díky Hanksovi a hudbě Hanse Zimmera se přikláním k té vyšší možnosti.

plakát

Křižovatky života (2013) (pořad) odpad!

Tohle je průšvih. Těšila jsem se na další psychologickou sondu, ale na tohle se ani nedá dívat. Ze života? Ve všech dílech, co jsem viděla (asi polovina) je od začátku jasně dáno dobro a zlo, přičemž dobro je křišťálově čisté a zlo snad už temnější ani být nemůže. Tyto dvě síly se střetnou, aby dobro nakonec na plné čáře vyhrálo a zlo bylo po zásluze potrestáno nebo napraveno. To je scénář pohádky nebo telenovely, ale rozhodně ne reálného života. Tohle je vážně trapný nereálný nesmyslný kýč.