Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak kamera Saši Šurkaly fakt dobrá, jak ve scénách z jihu, tak z Prahy, ale scénář je poněkud variabilní, roztěkaný a neukotvený, jedna scéna nenavazuje na druhou. Když pak dojde k oné „vrcholné“ scéně s jezulátkem v chrámu, přijde mi to dokonce takové... ochotnické. Motivace postav jsou pro mne občas záhadou. A nakonec vlastně i vyznění. Pár postav, pár motivů, ne až tak špatné řemeslo, ale celkově mne to nemělo čím chytit a držet, natož dokonce vzbudit emoce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se na plnou hubu, že jsem očekával průser a ze začátku jsem fakt na gauči docela i rotoval, abych každou další minutu přežil. Vstup dvou mexických hereček na scénu, kde jsem přemýšlel, jestli umí česky a nebo jsou nešikovně nadabovaný, mě fakt vysloveně naštval. Po přejezdu do Prahy ale vše ustalo a rozjel se docela příjemný příběh, u kterého jsem se i docela zasmál. Problém jsem teda sem tam měl, když se tu Pražák (potažmo Čech) popisoval jako neustále nepříjemný a věčně nasraný člověk, co se tváří, že jediný, co umí, je se nalejt jak duha. Sem tam jsem už v Praze popil a nikdy se mi nestalo to, co Abrhámovi a jeho mexické rodině na pár denním výletě v Česku. Na druhou stranu ale režie dobrá, vánoční atmosféra super, herci prádní a i Mexičanky mi nakonec udělaly opravdovou radost. Hlavně teda překrásná Aislinn Derbez, u které by mě i zajímalo, jakou práci ji dalo naučit se Česky. Škoda ale, že tenhle film se snažil zaměřit na tak moc postav, že jsem s tím nakonec docela měl i problém, abych se ve všem bez problémů vyznal. Chmela a jeho rodinka byla třeba moc fajn. Kříž s Rodenem by si ale určitě také zasloužili daleko více prostoru. Celkově vzato tu nebyla jediná nezajímavá postava a když Vám celý ten nakonec příjemně rozjetý příběh utnou závěrečnou scénou, která celý ten 100minutový kolotoč vztahů vlastně nijak neukončí, je to až skoro škoda. ()

Reklama

Hrabovo odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsme si užili typicky české zábavy - živí kapři vylovení na podzim a prodávaní před Vánocemi se mrskali po dlažebních kostkách jedna radost, plavali v chlorované vodě ve vaně, kde jim vodu vířily dětské nožky, aby nakonec zdechli v chladné Vltavě, kam byli "milosrdně" vypuštěni. To Mexikánci koukali! Už i ty slepičky mají alespoň příslib do budoucna, že je dál nebudeme týrat v klecích, ryby nic! Jo a Penelope byla nějaká opožděná, když se od tatínka naučila česká slovíčka, ale nikoliv přízvuk! ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, že nejdivnější na celém filmu bude příjmení autorky a režisérky v jedné osobě. Omyl. Nejdivnější je to, že se do něčeho tak povrchního, hloupého, neoriginálního a zbytečného nechala zlanařit dvojice Abrhám + Šafránková. Možná bych dala jednu hvězdičku z milosti, ale prznění českých Vánoc všudypřítomnými anglicky zpívanými popěvky mi působí tak velkou nauzeu, že odhazuji záblesky laskavosti a krutě poprávu odsunuji tento nanicovatý snímek do zapomnění. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý vykonstruovaný příběh, kde do sebe vše až přehnaně zapadá. Každý je ve správnou chvíli na správném místě a k tomu je film prošpikován scénami jako s Uršulou Klukovou a podobnými nesmysly. Hlavně měl film skončit v ten pravý čas a přidaný dovětek "o rok později" je už přehnaný kýč. Shlédnout, nepřemýšlet a nerozebírat, pak to vezmu jako jednorázovou oddechovku a jde to. Těžko se však budu k filmu někdy vracet, snad jen Dolores Heredia by mohla být tím důvodem, ale raději ji budu hledat v jiném filmu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • „Květa má svoj vlastný život. To, čo prežila v minulosti, ju vôbec neoslabilo, ale to neznamená, že by sa zdráhala občas uveriť na zázraky. Také typy žien majú moje sympatie," tvrdí Šafránková. „José už zakorenil v novej krajine a v ošemetných situáciách, ktoré mu priniesol návrat do Česka, ho zachraňujú jedine svojský nadhľad a zmysel pre rýchle riešenia," doplnil Abrhám. (kacer4)
  • S mexickým koproducentem Edherem Camposem se tvůrci filmu seznámili na karlovarském festivalu. (M.B)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama