Vzhledem k tomu, že jsem tenhle kousek konzumoval s mnoha béčkovými a céčkovými trháky v době úsvitu videa u nás (s takovým tím legračním jednodabingem :-) ) přišel mi jako docela pecka. A to jsem v té době nikoho z téhle partičky neznal - Hříšný tanec přišel až tři roky poté. S odstupem je to samozřejmě poněkud naivní, ale neřekl bych, že herecky jsou hlavní hrdinové jiní než kdykoli potom - ba naopak.
Dobry ale desive uzvaneny. Zvlast pruvodni komentar je casto k nevydrzeni a prostrihy s manzelkou v kombinaci s hlaskami " jsi moje svetlo, jsi muj radce " me ubijely. Co me neubijelo, byly vynikajici herecke vykony, kamera, strih a hudba. Byt to o něco kratsi, dal bych hvezdu navic.
Celkem ok, az ne zaver, kterej mi otravil celej film. To jako melo bejt cool jo ? Dva pitomci s balikem penez a pomatenou matkou nasedaji na letadlo a mizi do karibiku ci kam ... Fuck!
Nemá cenu se rozepisovat o tom, že Sherlock se chová jako magor a Watson si nesmyslně koleduje o kolečkové křeslo. Ani o tom, že zpomalených záběrů už bylo až přespříliš. Ritchie to dohání vtipnýmy dialogy a celkově to mezi chlapci hezky jiskří. Nemluvě o úžasné scéně Sherlockova bratra u snídaně. Pointa s dýchátkem byla sice trošku poředpokládatelná, ale tenhle nedostatek přebil závěrečný fór s maskovacím převlekem. Takže u mě dobrý.
No co rict - cloveku nezbyva nez se ptat : proc ? Pokud by se to totiz sestrihalo na 80 min, vyhodila se dejova linie hlavni hrdinky a sileneho policajta, mozna by se na to dalo po ocku koukat. Jinak je prekvapujici, ze se nastydej takhle kopirovat casto Drtiveho dopadu. To je na kriminal.
Mozna je to tim, ze nehraju pocitacove hry, nebo je ten film jenom pekne udelana sragora. Kazdopadne je to nesrozumitelny virtualni blabol. Jediny co me nadchlo, byli DaftPunk.
Willis je patetickej, Buscemi vtipnej, Thorton úchylnej a Affleck směšnej. Prostě klasika. Akorát to moc ndrží pohromadě, ale neštěstí stmeluje že :-). Nicméně jednou se to dá.
Trochu neuveritelny vztah seana penna k rodine - totiz totalne bezohledny - narusuje jinak slusnou historku z prostredi CIA. Naomi dobry, Sean trosku v kreci. Jinak OK.
Rudý úsvit (1984)
Událost (TV seriál) (2010)
Líbí se mi to - ale je možný, že spíš jako fandovi podobných UFO konspirací, než serióznímu kritikovi :-)
Hranice zlomu (2003)
Tak tahle agitka me fakt neuchvatila. Samozrejme citim s vsema tema lidma, ale jako film to pusobi priblble.
Tenká červená linie (1998)
Pouto mlčení (TV film) (2010)
Neverim tomuhle skutecnymu pribehu - bud neni skutecnej, nebo je blbe natocenej ......
Námořní pěchota (1990)
Na svou dobu slusny, chlapcum to jde pekne od ruky. Charlie trosku prehrava, alo v jeho pripade je to v norme.
Nebezpečná sopka (video film) (2004)
odpad!Myslel jsem, ze me uz nic neprekvapi, a ono ano. Tohle je jasnej vitez titulu " nejhorsi becko všech dob"
Gangsteři (2010)
Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
Poznáš muže svých snů (2010)
Dřív točil Woody taky smutný filmy ze života, ale byla u nich sranda. Teď už jsou jenom smutný ......
Anděl smrti (1998)
Tenhle film se mi odjakživa moc líbil. Škoda otevřeného konce, je dobře, že se nikdo nepokusil natočit pokračování. Nebo ........ ?
Cizinec (2010)
Haló lidi, co je s Vámi ? Mě se to líbilo :-)
Mission Impossible - Ghost Protocol (2011)
Slusna prace - s vyjimkou poslednich dvaceti minut to ma svih a kvalitu. Proste dobra teamova prace.
Asteroid Kassandra (TV film) (2009)
TRON: Legacy 3D (2010)
Vyšší zájem (1996)
Slusne, ale za priblblej konec hvezdu dolu
Armageddon (1998)
Za nepřátelskou linií (2001)
Až na konec slušný. Snad jedinej slušnej film Owena Wilsona. Gene Hackman nezvykle křečovitel, celý mu to nějak nesedí. Takže asi tak.
Smrtící temnota (2005)
odpad!Shit. Absolutni.
Malé dohazovačky (1995)
Slabsi Past na rodice. O hodne slabsi ......
Generálova dcera (1999)
Slusne. Mám slabost pro travoltu, bez nej by to asi nebylo ono, ale takhle je to v pohode.
Osudová přitažlivost (1987)
Varenej kralicek - nam nam :-)
Zelený led (1981)
At si rika kdo chce co chce, tenhle film si vsichni budeme pamatovat diky scene s voodoo pomalovanou ann archer. Jinak samozrejme dobry :-)
Noc vlka (TV film) (2002)
Co to ma proboha Ann Archer s pusou ? Vypada jak stara devka. Bohuzel i tak hraje. V kombinaci s dementnim pribehem fakt nic moc.
Sanctum (2011)
Nijak me tenhle film neurazil, mám rad filmy natoceny pod vodou :-)
Úplní začátečníci (1986)
No tohle neni muj salek kavy. Jedna hvezda za bowieho pisnicky.
Halloween II (2009)
odpad!Rob zombie definitivne ztratil soudnost - tedy pokud nekdy nejakou měl.
Fair Game (2010)
Na odstřel (2009)
Az na Aflecka dobry :-)
Tahle země není pro starý (2007)
Dobrý, dobrý - jen se mi nenahrál konec, což je škoda, protože mi unikla pointa - no snad příště .....