Reklama

Reklama

Stíny v mlze

(seriál)
Česko, (2022–2024), 28 h 6 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Miroslav Hanuš, Petr Panzenberger, David Viktora, Ondřej Brett (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dvanáctidílná krimi série odehrávající se v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení (Česká televize)

(více)

Recenze (93)

pafka 

všechny recenze uživatele

Na Petru Spalkovou v hlavni roli jsem si zvykal a popravde uplne nezvykl. JInak detektivka slusna, fungujici. Dejova linka s Miroslavem Hanusem, ktera skoncila uplne nezajimave je jeden z nejvetsich preslapu serialu. Ano, posledni dobou se toto delava, ze krome deje jednoho dilu se odviji jeste dej spojujici vsechny dily. Ale tohle scenarista nezvladl, pripsani posledniho dilu vypil az prilis a fantazie ho naprosto opustila. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anděla Tichá je nejroztomilejší holčička ve střední Evropě, Regina Rázlová je nádherná stará dáma, no a jinak není co pochválit. Nechápu, proč v seriálech, ať jsou situované kamkoliv v ČR, hrají vždycky pražáci, jako by jinde herci nežili. Zrovna Ostravsko má typickou melodii řeči, na kterou zde ovšem můžeme jen vzpomínat. Doufám, že nebude 2. série! ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený a herecky výtečně obsazený  seriál. Petra Špalková je excelentní, ale výborný je i Vyorálek a nesmírně přesvědčivý Hanuš, Regina Rázlová svou příležitost také dokonale využila. Kvalita měla postupně vzrůstající tendenci, nicméně seriál od počátku narazil na mně ne úplně pochopitelnou diváckou nepřízeň. Určité mouchy by se samozřejmě našly, ale celkově to na mě působilo uvěřitelně lidsky a také sympaticky civilně. Možná se to ale právě proto nevešlo do současných zglajchšaltovaných škatulek přepjatě namachrovaných krimi hollywoodského nebo severského střihu. Zkrátka divácký vkus se postupně globalizuje až do unifikovaného nevkusu. Třeba to ale nebude na furt... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jestli mam pro neco slabost, tak jsou to ceske kriminalky. I kdyz za zahranicni konkurenci zaostavaji, me proste u toho domaciho valeni bavi. Tohle je takovy ten nas prumer. Celkem uveritelne pripady, zajimava ustredni dvojice kriminalistu. Urcite nijak neurazi ani postava propusteneho vezne a jeho dejova linie. A jako Ostravak, jsem mel o duvod vice byt spokojeny.-). ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Česká televize v posledních letech několikrát předvedla, že vyprodukovat slušnou krimi umí. Toto je bohužel jen slabší odvar. Nicméně stále to balancuje těsně nad hranicí průměrnosti. Scénář často trpí značnými zkratkami, někdy zase hodně podrobnými a hlavně nepotřebnými detaily. Občas je to tak kostrbaté, že slova ani nejdou hercům z úst. V konečné podobě se ale jedná o slušný nenáročný oddychový seriál, na který jsem se docela těšil, a to zejména kvůli sympatickým hlavním představitelům. Jednotlivé příběhy za moc nestojí, navíc se jimi silně prolíná soukromá dějová linie. Ta nakonec vyvrcholí opravdu výborně zvládnutým posledním dílem, kdy se dá atmosféra přímo krájet. Ale i tak mnohé zůstane nevyřčeno a nedořešeno. 3- ()

Galerie (424)

Zajímavosti (43)

  • Série měla při 12 dílech celkem 130 natáčecích dnů v průběhu jednoho roku. Natáčelo se od 28. 2. do 9. 10. 2023. Točilo se v 250 různých lokacích v exteriérových a interiérových prostředích. (Česká televize)
  • Napsáno bylo 784 stran scénářů. (Česká televize)
  • Na samý závěr dílu zní píseň „Bicycle Race“ od skupiny Queen. (sator)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama