Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Poslední recenze (16)

plakát

Nebojte se tmy (2010) odpad!

Wow! Jsem doopravdy zaskočen místním poměrně kladným hodnocením, protože tenhle film je jeden velkej mega průser. Odhlédnu od toho, že režie je naprosto sterilní a scénář obsahuje snad všechna možná klišé hororových filmů, jelikož to je skutečně nejmenší problém filmu. V čem vězí skutečná potíž, je nesympatická malá ošklivá holka v hlavní roli, která je ještě ke všemu především mega blbá. Pokud by obyčejný člověk zjistil, že se v jeho domě nachází nějací „zubožraví“ skřítci, na které velmi efektivně platí světlo, pravděpodobně by se stále snažil udržovat všude, kde se nachází, konstantní prostorové osvětlení (chytřejší člověk by vypadnul z baráku ;). Ne tak ale naše hlavní hrdinka, která evidentně považuje foťák s bleskem za mnohem lepší formu osvětlení, nežli rozsvítit lustr… famózní. O další velmi zajímavou situaci se postarala místní policie, která o incidentu, kdy byl jeden muž prokazatelně mnohonásobně ubodán, prohlásí, že se stala nehoda (to jako vážně?!). Když budu pokračovat, o další iracionální chování se zasloužil otec (Guy Pearce) oné dívky, protože pokud by opravdu měl svou dceru rád, tak by ji už po prvním záchvatovém incidentu okamžitě odvezl pryč, nebo by s ní alespoň spal v jednom pokoji. Namísto toho jí den co den stále ukládá samotnou do postele a pak se diví, že jeho dcera vyvádí… Neskutečné. Takhle bych mohl pokračovat i dále, protože těchto situací se ve filmu nachází až hrozivě početně, ale nemělo by to žádný smysl. Pokud se chcete přesvědčit sami, podívejte se, ale doporučuji se tomuto filmu pro jistotu vyhnout obloukem ;).

plakát

Kazatel (2011) 

Ačkoliv jsem Kazateli už od začátku příliš nedůvěřoval a před zhlédnutím jsem se pokusil odložit mozek stranou, nijak zvláště mi to v odstranění negativního pocitu z filmu nepomohlo. Námět byl zajímavý, herci dobří a snímek měl dokonce i nějakou atmosféru, ale v rukou neschopného režiséra jsou všechny tyto výhody naprosto k ničemu. Třeba takový Karl Urban je až trestuhodně nevyužit, protože se na plátně objeví asi tak dohromady na 4 minuty. Snímek se prezentuje jako akční, nicméně za celý film uvidíte asi tak tři akční scény a to ještě brutálně sestříhané se zručností člověka s parkinsonem. Přirozeně se tedy velmi brzy začnete nudit a přistihnete se, jak začnete řešit takové nesmysly, jako třeba proč vypadá manželka farmáře jako dokonalá modelka, nebo proč, když je půda v zemědělsky nehostinné oblasti kontaminovaná radioaktivitou, se pak najednou ve filmu objeví stůl plný jídla (evidentně čerstvého). Kazel je jednoduše hodně hloupý film, ale ne zas tak hloupý, aby vás bavil a jelikož ani té akce tam není mnoho, tak nevidím žádný důvod, proč kvůli němu ztrácet čas.

plakát

Juno (2007) 

V Juno jsem měl už od samého začátku velký problém s hlavní představitelkou, kterou jsem si ani po těch 96 minutách stopáže neoblíbil a ani ji nedokázal tolerovat. Nezlobte se na mě, ale takhle si představujete náhled do života typické šestnáctky, která v jednom kuse nadává na plytkost a zbytečnost sexuálních hodin, když pak nezodpovědně otěhotní s tím největším ňoumou z okolí? Od naší zakulacené šestnáctky je to taková menší ukázka ignorace a byl bych schopný jí to bez problému odpustit, ale to by nesměla po zbytek filmu ukazovat svojí inteligenční nadřazenost a aroganci. Není to vtipný, není to realistický, ale místy je to příjemně roztomilý, včetně konce, díky kterému nechám hodnocení na průměrných 50%.

Poslední hodnocení (1 913)

V letu (2024)

19.02.2024

O vánoční hvězdě (2020) (TV film)

27.12.2023

Nejkrásnější hádanka (2008)

27.12.2023

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film)

27.12.2023

Korunní princ (2015) (TV film)

27.12.2023

Zabiják (2023)

10.11.2023

Obchodníci s bolestí (2023)

28.10.2023

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)

21.10.2023

Mission: Impossible Odplata - První část (2023)

15.10.2023

Reklama