Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (494)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Výtvarně vydařená pohádka, kde hezkou princeznu nakonec získá sympatický princ, který statečně zvítězil nad opelichaným kašírovaným drakem. Téma drog, resp. elixírů, je tu zvládnuto lépe než ve Třech životech, rivalita dvou bratrů dává vzpomenout na to, Jak se budí princezny a rytíř Lavice připomíná Příběh rytíře. Dnes je Korunní princ pohádkové novorozeně, třeba jednou bude drnkat na strunu nostalgie, stejně jako Tři oříšky pro Popelku nebo šílená princezna, tedy šíleně smutná. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Instantní směs bez chuti a zápachu, nezpůsobí závrať, v případě nouze o pohádky zasytí, ale hostina to není jasný pane. Chybí dobré dialogy, atmosféra, vývoj postav. Od první scény víme, jak jsou na tom princové, co podlého si vymyslí mladší bratr, dobří herci v úlohách královských rodičů na obou stranách nemají co hrát. Čarovný les nepůsobí ani trochu tajemně a drak taky slabota. Zároveň tam není nic, po čem by se člověk vyloženě chytal za hlavu a Josefíková je pro jednou princeznovská princezna (tedy nejen krása, ale i vystupování, charisma a podobně) a Děrgel není obvyklý nedomrlý hošan, ale hrdinu, co zabije draka, by mu jeden i věřil. 50 %, jsem v dobré náladě, proto zaokrouhlím nahoru, ale s hodně přivřenýma očima. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Scénář velmi slušný, zápletka výborná. Pak si ale asi někdo řekl, že kdyby náhodou nevyšla ta pohádková linie, tak tam nasereme spoustu vtipných (rozuměj směšných) figurek, aby byla sranda. Což úplně nebyla. Asi proti plánu mi přišel směšnej i drak. Lépe by bylo uchovat tajemno, než tenhle přerostlej pterodaktyl, jehož lze snadno přeprat klackem z Hvězdných válek. Herecky dost zklamala starší generace v obou královských párech (Hanzlík, Freimanová, Štěpánek, Adamovská) plus Abrhámův čaroděj. Naopak Patrik Děrgel má potenciál a působí velmi sympaticky. V posledních letech je možno pozorovat i růst Jaroslava Plesla ve výborných vedlejších rolích. Jako celek na nedělní odpoledne moc pompézní, na Štědrý večer je to ale málo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně bych hodnotil třemi hvězdičkami, protože to žádná pecka nebyla, i když příběh byl jasně srozumitelný, herecké výkony na úrovni (Kryštof Hádek hrál pěkného hada), drak nebyl z nejhorších a díkykomukoli, nikdo nezpíval. Pro čtvrtý kousek jsem se rozhodl, protože jsem se výborně bavil, tolik kvalitního humoru jsem nečekal ani omylem. Pochechtával jsem se od samého začátku, ale turnaj tomu nasadil korunu (roztleskávačky, postupový pavouk). Spokojenost. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že po čase uvidím u vánoční pohádky červené hodnocení a ono zas nic. Já tedy jinak než pěti hvězdami hodnotit nemůžu. U pohádky jsem se bavil jako už dlouho ne. Nápad s několikanásobnou amnézií funguje výtečně a pohádka je díky tomu skutečně vtipná a zábavná. Potom je tu velmi dobré obsazení, kterému dominuje Abrhám jako čaroděj, i když Hádek v roli zlého prince mu šlape na paty. Připočítejte si k tomu na české poměry skvěle zvládnutého draka a máme tu výbornou pohádku. 90 % ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Princ Jan (Patrik Děrgel) při závěrečném souboji prohlásil, že prince Jana také chvíli hledal, ale marně. To by si ale díky nápoji zapomnění neměl pamatovat, když zapomněl i boj s drakem, který se odehrál až později. (Nick321)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama