Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (311)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Viděno v kině. Tak a už tu máme třetí díl EQUALIZERA se skvělým Denzelem a opět ve spolupráci se stejným režisérem – Antoine Fuqua. Režiséra mám rád, natočil spousty dobrých filmů, kupříkladu Training day, Slzy slunce, Odstřelovač, Pád bílého domu nebo Bojovník. Všechny Equalizery rovněž Fuqua zrežíroval. Co se týče prvního filmu, prvně mě až tak neuchvátil, ale poté jsem si k němu našel cestu a dnes je to za mě srdcovka! Bohužel, druhý díl pořád shledávám jako obyčejný a vcelku nudný počin. Co se týče tohoto třetího a asi už posledního filmu, tak záleží, jak se k tomu daný divák postaví. Hodnocení to má v současné době hodně dobré, i já jsem spokojený, ale přeci jen jsem zezačátku uvažoval, že dám lepší 3*, ale nakonec jsem zaokrouhlil nahoru. Přeci jen je to lepší než druhý díl atd. Denzel zde má 3 akční scény. Úvodní a pak ta prostřední scénka je někdy až skoro v poslední třetině snímku a pak samozřejmě vyvražďovací finále v domě mafiánského bosse. Jsou to dobře natočené scénky, vlastně té akce není moc, ale bohatě stačí. Ten příběh o postavě Denzela byl nejlépe podán v prvním filmu. V tom druhém to bylo takové přehrávané a zde nevýrazné. I mi chyběl starý soundtrack od Gregson-Williamse. Zde ho nahradil Marcelo Zarvos, který měl zcela odlišnou hudbu, která fungovala jen trochu v akci, jinak moc ne, ale neva. Takže všeho bylo o dost méně, ale zatraceně, ten film působil docela realisticky, a to zejména z pohledu brutality té italské mafie. Ani nemuseli po desítkách vyvraždit oblíbené chráněnce hlavní postavy, jak to působilo věrohodně. Ty drsné výhružky, zmlácení, useknutí ruky – to vše bylo dost hnusné a znepokojivé, takže se na to celé dalo pěkně dívat. Určitě bych od toho filmu chtěl víc, ale nebudu to moc kritizovat. Uběhlo mi to, Washington je opět skvělý, i ta menší chemie mezi ním a Dakotou byla dostačující. Zbytek herců v pohodě. Takže ať už můj komentář vypadá jakkoliv, jsem spokojen. Sice jsem čekal trochu víc, jako uzavření kapitoly bych natočil ještě jeden díl, ale dobrý, odcházel jsem z kina s úsměvem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bobík McCall je nejdrsnější důchodce, kterého znám. Takového byste v Kaufu během akce potkat nechtěli a nedej bože, kdybyste dělali bordel v domově důchodců nebo na sídlišti, kde by bydlel a měl přátelé. Už si to vyřídil s kdekým a tak mu nějací italští mafiáni leda tak mohli políbit prdel. On prostě ochraňovat slabší musí pořád a tak neváhá vzít cokoliv je po ruce, pustí stopky na hodinkách a jde do akce. A to víte, že mrtvoly se začnou kupit ve velkém, budou praskat kosti, tříštit se lebky a hlavně se ho nikdy neptejte – Kdo ty vlastně jsi…!!! Mělo to několik dobrých pasáží, hlavně když se Denzel Washington pustil do akce – nechybělo násilí ani pěkné mordy – bohužel však ani spousta kecání a titulků, protože tvůrci prostě chtěli italštinu co nejvíce zapojit do děje a místy to bylo trochu otravné. Trojka je v mých očích na úrovni dvojky. První díl zatím nejlepší. Lepší průměr. 60% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Akčné scény boli skvelé, ale, bohužiaľ, ich počet by som zrátal na jednej ruke. Plusový bod dávam aj za prívetivé prostredie, za ktoré sa fakt oplatilo bojovať. Kvôli prostoduchému príbehu, slabej až zbytočnej Dakote a čajovému finále s chabým záporákom však nemôžem dať viac ako 3. John Wick je o jednu až dve triedy lepší. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ukázková série, v níž je zastoupen tradiční nešvar druhých a třetích dílů. První díl byl v lecčems originální s dynamickou atmosférou, na níž měla největší zásluhu tajuplnost hlavní postavy. Druhý díl, který už tento aspekt postrádal, však ještě nabídl prohnilou vládní agenturu s nemilosrdnými zabijáky. A v této závěrečné epizodě už klesající kvalita vzala za své. Nudný, chaotický vývar z vody, kde je McCall odsunut na vedlejší kolej, chybí charismatický záporák a jednotlivé dějové linky působí roztržitě a neuceleně. Ačkoliv tato série rozhodně nemá šanci stát se legendou ve svém žánru, rozhodně si zasloužila důstojnější zakončení. 40% ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Třetí Equalizer ničím nepřekvapí. Má ten nejvíc klasický příběh jaký by se dal očekávat s minimem akce. Postavy jsou rozdělené na super hodné a laskavé, versus super zlé a bezcitné. Než Denzel Washington začne dělat pořádek, ukáže, že i on je zranitelný a může udělat chybu. Díky tomu nastává docela dlouhá a spíše klidnější cesta, než přijde závěrečné zúčtování. Ve výsledku jde o poměrně dobré pokračování, i když se mohlo trochu přitlačit na pilu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Záverečné zúčtovanie so záporákmi v každej časti série sa odohráva za nepriaznivého počasia. V prvej časti sa o dážď postarala protipožiarna ochrana v predajni. V druhej časti to bol hurikán. Tretia mala búrku s dažďom. (m.a.t.o.)
  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)
  • Medzinárodné plagáty a plagát US IMAX majú rôzne variácie frázy „The Final Chapter“ (Posledná kapitola) ako sloganu. Antoine Fuqua však v rozhovore pri propagácii filmu povedal, že prequel a pokračovanie je stále možné, ak by Denzel mal stále záujem, pričom by sa prirodzene využili technológie na omladenie herca. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama