Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (46)

plakát

Tenet (2020) 

Vzbudíte se na kocápce, cápek na vás "vítej v posmrtném životě" ukáže vám gesto, řekne slovo "TeneT" a po chvíli už chytáte invertované kulky jak chytač famfrpálu, chodíte z jedné alternativní reality do druhé, ovlivňujete budoucnost činy z minulosti, v přítomnosti se snažíte přijít na události, jenž se ještě nestali, přitom jste to byli vy, kdo je ovlivnil. Cestujete do minulosti aby jste změnili události z přítomnosti, jenž jste už vlastně z budoucnosti připravili, aby se stali. No a to všechno, aby jste nakonec viděli mámu se synkem odcházet do uličky, ze které už asi není návratu. Ani nevím jak ten synek vypadal. DAMN. Tak si to kvůli němu pustím znovu.

plakát

Robin Hood (2018) 

Akční remake na 145x přetočeného Robina Hooda přináší skvělý pohled na práci s lukem, až by se člověku chtělo střílet na Matějské stovky šípů. Avšak film má chudý scénář s tak trapným proslovem ke konci filmu od Egertona, že by si člověk radši strčil kacířskou vidličku pod bradu. Foxxíkovi však role sedne a pasáže s ním jsou aspoň zábavné.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Epické vyvrcholení a výjimečná společenská událost, k níž se dlouho žádný jiný snímek ani nepřiblíží. Něco takového budeme vyprávět svým dětem, protože právě 22 komiksových filmů od Marvel Cinematic Universe dospělo k vrcholu své mnohaleté práce. Obrovský hit na poli kinematografie, ale i s tím spojeného merchandisingu Vás nadchne, rozesměje, očaruje a klidně Vás nechá odejít ze sálu kina s bednou kapesníků. JE KONEC. Bylo to nevyhnutelné.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Jak moc, a co jste schopni obětovat pro svou touhu? Hugh Jackman a Christian Bale věrně ukazují svůj sen v tragické podobě, která obnáší vysokou cenu za prvenství ve svém oboru, kterou zamíchá pocit viny a pomsty, že jsou schopni dovést svou touhu k tak velké nenávisti, pro kterou není těžké dojít až k vraždě. Bohužel děj trpí nadbytečným přeskakováním dějových linek a zásah teslových vynálezů, které zbytečně ovlivňují realističnost děje. Přesto však jde o dokonalý trik.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Odlehčení před závěrečnou kapitolou, kde nám není představena osobní spravedlnost štítonoše Američana v podobě dramatu, ale pohodička na farmě s chobotničko-bradovatým Thanosem hrající pinball s Mrtvýmbazénem. Přesně tak. Autoři nám představují komediální jízdu. A to mnohé překvapilo. Každý již očekává vyvrcholení celé série a nároky na Captain Marvel jsou obrovské. Přes všechen hate a nadmíru očekávání je představen poměrně klasický origin, který je však plný kvalitního humoru a zábavy, navíc kumulován znalostí universa. Konec nám poodhalí cestu k tomu, na co tak dlouho čekáme, proto nemůžu snímek hanit, jelikož jsem se dobře bavil. Chudák Furyho oko :D

plakát

Želvy Ninja 2 (2016) 

Želvy, které jsem jako kluk nosil na fialové mikině a cítil se drsně jsou tu podruhé a ani zdaleka to nezanechává takový dojem jako Teenage Mutant Ninja Turtles z roku 1990 (Korytnačky ninja). Takže korytnačky se tu stejně jako v prvním díle předvádějí, jedí pizzu a vlastně se tady tak nějak, něco děje. Jen grafická stránka tady opravdu může překonat staré korytnačky z videokazet. Po skončení na to docela rychle zapomenete. Stejně jsem to asi shlédl do konce jen kvůli Megan :)

plakát

Jurský svět (2015) 

Že to bude pořád dokola, co se týče děje, jsem čekal. No a mohu říct, že skoro všechno. Že si ale oblíbím raptora jsem nečekal. Všichni jsou vždycky naměko s T-rexe, já měl zase vždycky rád brontosaury a různou podobnou havěť, ale raptora jsem si ještě ve filmu fakt neoblíbil, no a stačila k tomu poslední scéna, kdy (snad to byl Blue) vyběhne z poza rohu jak Sylvester Stallone a vrhne se na svou kořist. Kdyby se mi to stalo před 15 lety, asi bych oživil svou sbírku dinosaurů o pár malinkatých, nenažraných raptorů, které jsem nikdy nemusel. Park je zpracován opravdu moc hezky a působí to opravdu uvěřitelně a vyvolalo to ve mně představy, jestli by opravdu takový park mohl existovat. Kolik bych musel našetřit, abych se tam mohl podívat? Zřejmě by lístky byli dražší než do ZOO. Každopádně pokud bych se tam dostal a to třeba i škvírou v plotě určitě bych nevynechal Masosaura. Ten byl povedený. Takže samé klady. Dobře se u toho relaxovalo. Tričko jurského parku si ale stejně nekoupím.

plakát

Pixely (2015) 

Opravdu moc originální nápad. Člověka napadne ledacos a byl jsem opravdu rád za to, že mohu zavzpomínat na dobu, kdy jsem s Pacmanem jedl kuličky. Stejně tak si pamatuji hernu kousek od pošty, kde jsem v ní trávil dětství u Mortal Kombat a dalších takových pecek. Tehdy se nám o analogovém ovladači mohlo jenom zdát. Udělat z tohoto nápadu komedii bylo správné, ale trochu se nám lidi od filmu nechali unést. Bál jsem se chvílemi, že se z toho stane Scary movie a to by bylo pro mě opravdu strašidelné. Z počátku slibné a během celého času opravdu moc dobré nápady, které nebyly z daleka využity. Proč tam montovat tolik hovadin, dětinských hlášek a naivních scén. Úplně zbytečně. Musel jsem se kousat do ucha, abych to přešel. Celé to zachránila scéna z Pacem a Adam s Joshem, kteří opravdu bavili.

plakát

San Andreas (2015) 

Doufám, že nikoho nezmate název a hlavní postava, protože tady se opravdu nejedná o GTA. Možná název, Dwayne a myšlenka na akční trhák plný černých gangsterů možná vyvolá odůvodněnou představu, která by se dala realizovat, ale ne. Spíše můžeme vzpomenout na film 2012 od Rolanda Emmericha, který také nechal rozpadnout San Andreaskou desku. Proto tady máme katastrofický film s dějem tak předvídatelným, že bychom se nebáli vsadit vše, co máme, na to jaké dějové linie se budou ve filmu prolínat, a také jak to celé skončí. Pozor také na první scénu, kdy havárie auta vypadá jak z Goldfingera z roku 1964. Poté ale jde o oddechovku, která mě příjemně pobavila (padající mrakodrapy tam nechybí), a až do konce udržela v dobré náladě. Nesmíte od toho opravdu moc čekat a pokud to uděláte, docela se budete bavit. No a dětem můžete namluvit, že by se měli stát záchranáři a ctít přírodu jinak budou bubliny v zemi (Pffff).

plakát

Vybíjená (2015) 

Schválně jsem si nechal pár dní na to, kolik si z toho budu pamatovat, a ejhle skoro nic, no a není se čemu divit. Děj je ,,propracovaný“ jako německé bludiště Kleinwelka, takže se v něm brzo ztratíte, co je ale ještě neuvěřitelnější? Celou dobu čekáte a hledáte smysl, který naleznete na konci. Zní ,,proč jsem si to vůbec pouštěl“. Posledních 20 minut jsem ani nevnímal a štěstí, že jsem to vůbec sjel celé.