Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (529)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Zrcadlo mrtvého muže (1993) (epizoda) 

Hercule Poirot tentokrát řeší skutečně otřesný případ! Jen zvrhlá mateřská láska se může uchýlit k zločinu a dokonce k vraždě! Jaký propastný rozdíl mezi takovou zločinnou matkou a francouzskou královnou Blankou, která svému synovi sv. Ludvíkovi říkávala: „Můj synu, raději bych tě viděla mrtvého ve svém náručí nežli ve stavu hříchu!“ Jaká veliká láska z ní mluvila! K synovi i k Bohu!

plakát

...a jitra jsou zde tichá (2015) 

Ženy a válka, jaké nepřirozené spojení! Hrdinky tohoto příběhu by asi také za normálních okolností do války nešly a zbraň do rukou nebraly. Jenže každá z nich má už za sebou své bolestné ztráty, své mrtvé, svůj "nesmrtelný pluk". Viděla jsem zpracování z r. 1972, ale bohužel srovnávat nemohu, natolik mi paměť neslouží. Takže zcela nezávisle na sobě - film považuji za vydařený a velmi působivý. Nevidím nic podstatného, co by se dalo vytknout.

plakát

...a jitra jsou zde tichá (1972) 

Toho "rudého" tam opravdu moc nebylo, snad jen trochu patosu a hodně půvabu a krásy představitelek dívčích rolí. Kouzelný efekt střídání barevných snových vzpomínek a černobílé válečné skutečnosti, dívčích snů a strašné reality! Film má sice dlouhou stopáž, ale nudný v žádném případě není.

plakát

Alfie, malý vlkodlak (2011) odpad!

RODINNÝ film? Ani náhodou! Je to nechutný a ubohý film nadupaný zvrácenými ideologiemi současné dekadentní západní společnosti od začátku až do konce! - - Dovolte, abych trochu poopravila a doplnila oficiální text distributora: Alfie je NEsympatický blonďatý klučina, který prožívá NEnormální dětství v NENORMÁLNÍ rodině, kde si tatínek s jednoduchými mužskými pracemi v domácnosti poradit neumí, zato ho vždycky najdete u plotny v zástěře, ba co více nejraději se převléká do ženských plavek a šatů (sic!) ( A představte si, milé děti, "v některých agresivních rodinách prý muži i koušou"...) Jo, maminka, ta nemá chybu! Neustále a do omrzení je zdůrazňovaná jinakost lidí. Asi nikoho neudiví, že tomuhle "jinému" tatínkovi se jiný, od ostatních dětí odlišný chlapec-vlkodlak líbí a je jím nadšený! Pozoruhodné je vypravování, že dědeček chlapce odebral jeho vlastním rodičům, kteří by prý skutečnost, že mají synka vlkodlaka, nezvládli a našel mu jiné rodiče, kteří ho budou lépe chápat! Nepřipomíná vám to náhodou postoj státu a jeho institucí k rodině a rodičovství? Nepřipomíná vám to dnešní západní sociálky, které tak rády odebírají děti jejich biologickým rodičům třeba pro "nedostatek očního kontaktu", pro vymyšlené zneužívání, pro... No, důvod ani nemusí žádný být. Vždyť i u nás můžete slyšet od bývalé ministryně práce a sociálních věcí soudružky Marksové, že "dítě je majetkem státu"! - - Je opravdu nestydatost nabízet něco takového dětskému divákovi!

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Komentář psaný z časového odstupu: Skutečně nevím, za co jsem dala tu jednu hvězdičku... - Povrchní, hloupé a navíc ty nechutné scény! Nezapomenu, jak zhnusená jsem odcházela z kina; vlastně jsem větší část filmu přemýšlela, jestli nemám ze sálu odejít! Film byl doporučen jako "rodinný"!? Ani moji známí mne nevarovali a o kvalitách filmu raději decentně pomlčeli. Myslím, že vysvětlení se nabízí: Nikomu se nechce říci, že "císař je nahý". Co kdyby se mu někdo vysmál a obvinil ho z netolerance, nemodernosti, prudérnosti etc. - Výstižný komentář Britrik.

plakát

Americký sen (2010) 

Chybělo mi v tom filmu jedno jediné slovo, jedno jediné pojmenování: zednáři. To tam nepadlo a je to škoda, protože jinak je celý ten filmeček jako střela, která míjí svůj cíl...

plakát

Anděl Páně (2005) odpad!

Obětovala jsem půldruhé hodiny - když se v těchto dnech tolik mluví o dvojce - abych se podívala aspoň na jedničku. Musela jsem se hodně nutit a přemáhat, abych u této nechutné slátaniny plné urážek a rouhání vydržela až do konce! Ani se mi o tom nechce psát! Jen chci vyslovit svůj úžas nad těmi "katolíky", kteří takovéto blasfémii tleskají a ještě ji doporučují svým i cizím dětem!

plakát

Anděl Páně 2 (2016) odpad!

Ačkoliv se s autorem v jeho názorech ne vždy shodnu, tohle napsal výstižně: http://sklenenykostel.net/index.php/menu-literarni/menu-recenze/3452-andel-pane-2 Dále výborná recenze Kamila Fily (viz Britrik). Výstižně CSSML. PS. Mně to zkrátka nedá a musím uvést aspoň to podstatné z výše uvedeného odkazu: "Žije se tam mezi bílými obláčky v jakýchsi ruinách, které připomínají tak nejvíc pozůstatky vysídlených vesnic ve vojenském prostoru Doupov v době, kdy jsem byl na vojně; svatí nechodí včas do práce, andělé hudrují na těžkou službu, pije se tam svatomartinské víno i zelená a andělé se po opici probouzejí s těžkou hlavou; člověk ani Bůh tam není bezpečný před posměchem, Panna Maria si dělá legraci z Pána Boha kvůli potopě světa, která, jak se dovídáme, nebyla Boží záměr, nýbrž Boží nešikovnost, ze svatého Josefa si andělíčci zase dělají legraci, že je paroháč – dřív takové vtipy dělali nevěrci a odpůrci křesťanství ve snaze dehonestovat a ponížit Pána Ježíše a Pannu Marii, nyní je dělají křesťané sami pod odborným dohledem svých kněží."

plakát

Angliština Engliština (2012) 

"UNCLE SAM WANTS YOU TO SPEAK ENGLISH!" - Znalost angličtiny je v Indii tou nejvyšší životní metou? Neumíš anglicky, a tak tě může manžel ponižovat a vlastní děti se k tobě mohou chovat sprostě? A všechno se jako mávnutím kouzelného proutku změní ve chvíli, kdy se ukáže, že už to umíš? Myslím, že tenhle film pro mne znamenal jenom ztrátu času. Ale ne tak docela: Dozvěděla jsem se, že Amerika je prostě úžasná, že všichni jsou tam happy a gayové jsou taky lidi, jen trošičku jiní než my. - - - Kuličky laddu nemůžou být sladší než tohle dílo. Kdyby na závěr nebylo té oslavné řeči o rodině a kdyby hlavní hrdinka podlehla svodům, nedala bych ani tu třetí hvězdičku. Takhle horko-těžko, no, máte ji mít!