Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Mise

Mise (1986)

Drsný, krásný, pravdivý film s jedním z nejkrásnějších hudebních doprovodů všech dob. Jen ten český překlad mi pije krev.

Himaláj - Karavana

Himaláj - Karavana (1999)

Některé věci nemusí být nesmyslné jen proto že je nechápeme. Dokonalé.

Aguirre, hněv Boží

Aguirre, hněv Boží (1972)

Špaňelský voják na konci filmu si prohlíží motýla a má ostříhané nehty, useknutá hlava řekne "deset" a jeden z dobrodruhů po zásahu před smrtí poznamená, že dlouhé šípy přicházejí do módy. Přes tohle všechno Aguirre není komedie, ale až děsivě autentické psychodrama se šíleným Klausem Kinski v hlavní a zárověň poslední roli. Když manželka oběšeného šlechtice odcházela do džungle, krve by se ve mně nedořezal.

Noc nevěsty

Noc nevěsty (1967)

Bylo by těžké se rozepsat a přitom neplácat nesmysly. Film je to výborný a hlavně obdivuji všechny, kteří v něm mají jasno. Já ne. Záleží na úhlu pohledu a vše dnes může vyznívat jinak, než před padesáti lety.

Dobrodružství Barona Prášila

Dobrodružství Barona Prášila (1988)

"Vaše realita jsou samé lži a žvásty a jsem věru rád, že jsem s ní ztratil styk!". Na dnešní poměry možná až příliš pravdivý film. Pro pochopení je třeba přijmout vysvětlení, že k počátku války je každý důvod dobrý a může to být klidně příběh barona Prášila. Realita může být ještě složitější.