Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Postřižiny

Postřižiny (1980)

Dokonalý koncert - herecky, režisérsky, poeticky. Jiří Menzel má pro Bohumila Hrabala zvláštní cit. Magda Vášáryová, Rudolf Hrušínský st., Jiří Schmitzer, Jaromír Hanzlík... a k tomu neutuchající noblesa. Není co dodat. Tohle je poklad.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Tenhle film miluju. Dokonalý Bruce Willis ("Starej chlap umře, mladá holka bude žít. Férovej obchod."). Odzbrojivě krásná a křehká bojovnice Jessica Alba. Elijah Wood jako tajemný zabiják s téměř nadpřirozenou mocí. Clive Owen a Rosario Dawson ("Moje válečnice, moje valkýro, vždycky budeš moje, vždycky... a nikdy"). Mickey Rourke, ošklivý mlátič a přitom věrný pes, který do posledního dechu jde za vůní své Goldie. Smrtelně nebezpečná Miho. Benicio Del Toro jako ubohý policajt Jackie, který prudí svými poznámkami i po smrti. Josh Hartnett, nájemný zabiják s vystupováním gentlemana. Dokonalá atmosféra, každé slovo, každý záběr. Tenhle film jsem viděla mnohokrát a podívám se zas. Magická síla, brutalita s nádechem parodie, bezpočet megasilných okamžiků, které mě oslňují znovu a znovu. Dokonalé, dokonalé.

Edith Piaf

Edith Piaf (2007)

Spadla mi brada. Před zpěvem Edith Piaf, před jejím odzbrojujícím životním příběhem, před strhujícím hereckým výkonem Marion Cotillard, která se naprosto převtělila, a zejména před dokonale rozvrženým režisérským pokladem, který dokázal vytvořit přesně tu atmosféru, která srší z písní slavné francouzské zpěvačky, která žila život s plným nasazením, takřka bez hranic, což ji zabilo, ale zároveň přežilo. Šest hvězdiček.

Kill Bill 2

Kill Bill 2 (2004)

Kill Bill je Tarantinovo pompézní dílo. Velikost z něj srší od první do poslední minuty. Dvojka je lepší, je vyvrcholením, ale bez jedničky by nemohla být. Dokonalá hudba. Zbytečné více hodnotit, důležité je vidět. Opakovaně.

Za zvuků hudby

Za zvuků hudby (1965)

Nádhera, plná nádherných obrazů nádherné krajiny, nádherných písní, úžasných hereckých výkonů, příjemně citlivého milostného příběhu, roztomilých dětských tváří, životní síly a sálající energie. A o téhle energii je pro mě tento krásný muzikál, který zdurazňuje důležitost rodinných pout, hřejivých mezilidských vztahů a také lásku k vlasti a přírodě. Někomu se může zdát přeslazený a možná by i byl, kdyby nebyl tak nádherně utvořený se všim všudy, v každé minutě a detailu, takže jsem si užila báječných 174 minut blaženého potěšení včetně závěrečného adrenalinu... Ve skutečnosti se to protáhlo na téměř 300 minut, protože jsem ochotně jednotlivé pasáže opakovala. Skutečná perla a dokonalé mistrovské dílo, které dokázalo rozeznít hudbu i v mém srdci.

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Specifický rukopis Woody Allena a pro mě obrovský filmový zážitek. Mám velice ráda filmy o vztazích a vášni, protože to je jedna z nejhežčích věci na světě a lidech v něm. A Woody Allen to umí moc hezky podat a vystihnout. Tento film je navíc obšťastněn skvělým hereckým obsazením, které mu sluší. Obzvláště ohnivá Penélope Cruz se ve své roli našla.