Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor
  • Akční

Recenze (758)

plakát

Jonathan Strange & Mr. Norrell (2015) (seriál) 

Jonathan Strange a pan Norrell... Kniha je sice lepší, ale zlatému BBC se opět podařilo skoro nemožné a tak těch sedm dílů opravdu vykreslí dobu, atmosféru, magii i mágy. A to i přesto, že některé věci vynechá a jiné si tam (!!!) svévolně přidá, obzvláště v závěru. Je pravda, že jsem očekávala trochu více války, protože v knize to zabralo daleko víc prostoru, ale na druhou stranu televizní verze příběhu lépe vykreslila linku vztahu Jonathana a jeho manželky. Tam, kde Susanna Clarke zůstávala na papíře strohá, nám BBC podá fakt pěkný obraz, kterému uvěříte (samozřejmě i díky Bertiemu Carvelovi a Charlotte Riley). Co se povedlo na podtrženou výbornou, je obsazení, do jednoho herce tam vidíte všechny ty postavičky jak na šachovnici a po skončení se cítíte zase tak banálně jako po skončení knihy... nevíte, co teď budete dělat.

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

Na Sedmilhářkách mě asi nejvíc zaujala ta detektivní rovina, i když je jí věnováno poměrně málo prostoru (výslechy přizdikakavých a zapšklých rodičů moc nepočítám). Prostě si tak šest dílů a 46 minut z dílu sedmého říkáte, kdo to tam na terase natáhl brka a pak se to dozvíte > nádhera, stoprocentní katarzní prožitek. Celou dobu jsem se modlila- ať to není TA... ale ať to není ani TA... Mistrovsky zvládnutý scénář- sedm akurátních dílů, nic není nadbytečné, všechno šlape jako hodinky a nádherný soundtrack podtrhuje herecké výkony >>> pojďme do plných!

plakát

Planeta nezadaných (2016) 

Přiznávám na celé čáře, že mě Poláci se svým rom-komem dostali. A to jsem k celé Planetě singli přistupovala obezřetně jako k dvakrát zlevněnému sýru z Kaufu... Celou noc jsem přemýšlela, že tomu BUDU MUSET dát plný počet bodů, protože- ano, najdou se nějaké chybičky a občasné tlačení na pilu romantiky přes hranu mého vkusu, ale- ten konec, vážení, ten prostě nemá chybu. Tryskal ze mě smích ve všech jeho podobách (ano, doufám, že sousedi někam odjeli na wellness víkend) a Maciej Stuhr i Agnieszka Więdłocha si mě získali.

plakát

Všechno nebo nic (2017) 

Napsala bych, že to byla bejkárna, ale nemělo to rohy ani koule. Hlavní gro filmu je jeho komediální stránka, nasmějete se opravdu moc, ale nad dějem nelze přemýšlet.. (opakuji, nelze!) Něco tak nekonzistentního (v porovnání s knihou, se kterou to má společné jen název a jména představitelů) se hned tak nevidí, zachraňují to herci (skvělá Klára Issová) a výše zmíněný humor.

plakát

Paterson (2016) 

Jim Jarmusch umí točit o malých velkých věcech a to dokonale. Je to mistr pozvolného (někdo by řekl smrtelně pomalého) tempa, tentokrát nám předkládá týden života řidiče autobusu Patersona ve městě Paterson. Tím jsem pravděpodobně shrnula celý děj, pro atmosféru si musíte zajít do kina ;-). Ps: asi se začnu zajímat o poezii. Je pěkná.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Bezprostředně po skončení filmu mi bylo řečeno, že to bude drahé. Proto zatím dávám 4* a vyčkávám věcí příštích... Takhle, celou první polovinu jsem byla lehce zmatená a ne moc nadšená (zdravím, VaHo! :)), což ovšem vzalo za své v polovině druhé, kde potěšeno bylo oko mé i sluch můj natolik, že ty čtyři hvězdy dávám bez uzardění. Závěrečných asi deset minut bylo hodně výjimečných, SPOILER POZOR SPOILER poprvé v celé historii mi nepřišla smrt tak krásně nezbytečná a logická a nevyrývala jsem "proč?!?" (a to je co říct, když mi je obvykle líto i androidů).

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

A já se těch pěti* nebojím... díky čsfd jsem na to šla, polovinu doby jsem měla slzy v očích (ale zůstaly v nich, což byl kumšt!), ale byl to nádherný vánoční depresivně laděný film, který se povedl. Kdybych nebyla šťastná knihovnice s pětiletým plánem, perspektivami a sociálními jistotami, tak si potom z toho svého desátého patra i skočím (=kompliment tvůrcům), takhle jsem jen pozorovala hvězdičky... (kecá, sledovala stav smogu)

plakát

Lady Chatterley's Lover (2015) (TV film) 

Knihu jsem nečetla (pššt), takže jako sociální drama o jednom britském trojúhelníku to nevypadá vůbec špatně, vlastně to celé uteče velmi svižně. Kdyby to byla má oblíbená kniha, tak tu prskám ostošest, že mi ji domrvili, ale takto nepolíbena sázím poctivé 4*.

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Sto bodou pro UK. Podařilo se jim mě zaujmout, zajmout, pohltit. I když hodně z děje člověka naštve. V podstatě cokoli, co Alžběta chce (pro manžela, sestru, pro kohokoli), je zamítnuto, protože zvyky, vláda, bla bla bla. Prostě být královnou není takové terno, jak by se někomu zdálo. Herecké obsazení unikátní od Alžběty až po Winstona, ten konkrétně hraje v devátém díle tak, že mi téměř ukápla slza.

plakát

Rapl (2016) (seriál) 

Rapla jsem si oblíbila v momentě, kdy si Kuneš a Lupínek, kamarádi do deště, vyměňují názory na inhalování nikotinu... Od té chvíle jsem věděla, že zase jednou vznikl český počin, který budu ráda sledovat a... co to tu kecám, prostě to žeru a basta! Úvodní i závěrečná znělka, Krušnohoří, příběh, herci, jedinou výtku bych snad měla k dějové nitce policajt vs. bývalá rozhoďnožka, ale to přičtěte mému jemnocitu. Sem s druhou sérií, než Čermáka vyčmuchá Hollywood!