Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Star Trek

Star Trek (1966)

Jako žáček školou povinný jsem vyrůstal na první řadě StarTreku vysílaného německou TV ZDF. Dodnes nechápu, jak jsem mohl být fascinován seriálem v řeči, kterou jsem téměř neznal...Uprostřed komunistické hrůzy normalizační TV se mi tohle jevilo jako vzácný klenot. Chápu, že pro současného diváka jde o vykopávku. Na druhou stranu budou se, doufám, hodnotit hlavně triky, výprava a akčnost. Vlastní příběhy jsou velmi kvalitní, aby ne, psali je nejlepší spisovatelé tehdejší sci-fi literatury. Kam se na ně hrabou mnohé dnešní fantastické seriály! Kosmická loď Enterprise mně učarovala hned napoprvé a její design považuji za úžasný. Mým favoritem byl samozřejmě Spok, mé sympatie měli Kirk i Uhura a miloval jsem je všechny...slza v oku.

Dexter

Dexter (2006)

Nejsem seriálový typ, a tak sleduji maximálně SatrTrek nebo britské kriminálky. Dexter mě ovšem dostal se vším všudy, a tak jsem hltal vždy několik dílů najednou. Netrvalo dlouho a vrhnul jsem se zpětně na knihy. Nejsou vůbec špatné, i když kvalitativně nevyvážené. Ovšem mají poněkud více černého humoru než filmová podoba. A co potěšilo, že knihy nejsou zcela totožné s filmy, ba co víc, osudy některých postav se odvíjejí naprosto odlišně! V TV zpracování potěší už úvodní titulky a nezapomenutelná hudba. Jo a Michael C.Hall si po Odpočívej v pokoji střihnul ještě lepší seriálovou postavu. Jeden mu to opravdu věří, chlapíkovi zvrhlému! A tak nasaďte neopren a po hlavě do krvavé fontány - TEĎ!

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

První tři série jsem si dával po dvou až čtyřech dílech najednou! Zvrat na zvrat, překvápko za překvápkem, nejistota ohledně přežití hlavních postav, spád, napětí. Se čtvrtou sérií mě ta překombinovanost přestala bavit, takže poslední díly jsou pro mne polem neoraným. Vynikající zážitek, leč opona spadla, takže papá...

Vraždy v Midsomeru

Vraždy v Midsomeru (1997)

Stále a stále se rád vracím do Midsomeru. Na tomhle seriálu mně přijde vše výborné - herci, kamera, hudba, prostředí... a vraha nikdy neodhalím. Je dobré, že díly mají délku celovečerního filmu. Člověk si může tu staroanglickou venkovskou atmosféru dokonale vychutnat.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Nakonec musím připustit, že jsem seriálovou verzi odkládal zbytečně. Ano, knihy nic nepřekoná, řadu postav jsem si představoval jinak, stejně i prostředí příběhu. Svět GOT dnes vytváří knižní série + TV série + comicsová série. Do dvou posledně jmenovaných zasahuje Martin výrazně, a mění tak původní předlohu. Co mě štve? Čekal jsem (dle ohlasů) více krve a sexu. Co mě ale štve nejvíce? Že Martin s Vichry zimy nespěchá, o sedmé a poslední knize raději pomlčet......