Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Prumerny serial, nekdy se budete misty nudit, kazdopadne dnes je urcite moho lepsich serialu ke sledovani a vybudovani si serialove zavislosti... UPDATE: Po nějaké době jsem se k tomuto seriálu vrátil, během dvou tydnů shlédl všechny dosud odvysílané díly s dabingem (4. řada) a měním hodnocení na plný počet. Nemá to chybu! S každým dalším dílem je Tráva lepší a lepší, vtipnější, dramatičtějčí, nečekaná, překvapivá. Tahle Tráva je sakra návyková a ze mě se stal #1 závislák pruduktu Mary-Louise Parker. This Shit Is Dope! ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Otravné ztvárnění maloměšťácké představy o měkkých drogách. Jejich disrtibuce je v pohodě, pokud se jí zabývá chudák mamina, co jinak nic neumí a je neschopná (kráva). Ale bacha, nebude ji přece prodávat nezletilcům, to se nedělá. Dospělí si s drogou poradí, ti jsou zodpovědní. Obecně si ten seriál hraje na to, jak je kolem drog a vztahů cool s tunou hlášek, ale ve skutečnosti zůstavá zkostnatělý a povrchní s černbílými postavami. Naprostý opak Breaking Bad. ()

Reklama

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má svůj příběh, je humorný, občas nějaké drama, ale hlavně nečekané zvraty, které ve většině případů vyústí ve výbuch smíchu. Nancy je taková netradiční mamča, která se dokáže postarat hlavně o sebe, ale snaží se ochránit i svou rodinu. Andy, strejda, který je svůj a svým charizma zaujme nejednu ženu. Synové velký pěstitel a malý vrah. Kombinace tohohle všeho prostě nemohla dopadnout jinak než v seriálu. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Zábavný, krásně nekomplikovaný, prostě podařený. Od seriálu jsem nic nečekal a dostal se k němu s přítelkyní spíše z nudy, ale nakonec jsme všech šest řad zhltly během pár týdnů. Zajímavé postavy - palec nahoru hlavně za Andyho a Douga! - a vyvíjející se děj (i když místy absurdní)j. A takovou Mary-Louise Parker bych za "mamču" bral hned (samozřejmě míněno s nadsázkou). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první řadě tenhle americký seriál jasně ukazuje, jak je současná česká seriálová tvorba bezvýrazná a rutinní. Tráva nese všechny znaky americké moderní a dynamické produkce - tzn. atraktivní téma, zajímavé postavy a spousta zvratů, které nicméně jsou podané tak, že i za vlasy přitažené momenty jsou stravitelné. Co by mě ale zajímalo, která z Amerik je bližší realitě - ta, kterou popisuje seriál Tráva, plná drogových dealerů, promiskuity a pokrytectví, nebo ta, která je šokovaná nevěrou sportovce Woodse či manžela Sandry Bullock a která volí ty nejkonzervativnější moralisty na politickém kolbišti? Seriál popisuje příhody středostavovské paničky, které nečekaně zemřel manžel a protože nehodlá dopustit snížení životní úrovně své rodiny, začne kšeftovat s marihuanou a postupně se jí odhaluje svět překupníků, pěstitelů a konzumentů drog. Divák jejím prostřednictvím nahlédne i do života maloměstské komunity, kde se pod na první pohled nablýskaným povrchem elegantních vil odehrávají manželské konflikty a vyrůstají děti, které mají daleko ke skautským ideálům. Pro seriál je typická jemná ironie a pečlivě dávkovaný cynismus, díky němuž se postavy nemění v groteskní obludárium jako je tomu v Californication. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Letecký záběr z úvodních titulků je ve skutečnosti na městečko Calabasas v Kalifornii. (Tom Riddle)
  • Natáčení probíhalo v USA v Kalifornii, konkrétně v Santa Claritě, na Manhattan Beach a v Los Angeles. (KajusaK)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama