Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (161)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Opravdu originální pojetí abecedy, se kterou se nedá dělat nic jiného, než jen nevěřícně zírat. Prvňáčkům bych ale doporučila zůstat u slabikářů.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Film, během jehož sledování vám téměř nezmizí z tváře úsměv a nezmizí ještě nějakou dobu po jeho skončení. Jediný výraz, který mě pro něj napadá je "milé". Spolehlivě způsobí, že máte chuť procházet se po městě a usmívat se na docela cizí lidi. Jedinečné, originální a krásně francouzské.

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) odpad!

Amerika má zoufalou potřebu najít další topmodelku. A to tím způsobem, že se děvčata budou ztrapňovat, navzájem se pomlouvat a před kamerami předvádět kromě hezkého vzhledu i svou prostoduchost. Tak tohle mi hlava nebere.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Docela přínosný pořad. Pohlreich v tom umí chodit a přesně ví, co je třeba k tomu, aby restaurace šlapala. Ale čím dál víc mi připadá, že hraje podle předem stanoveného scénáře: Příchod do restaurace - zděšení - ochutnání jídla - znechucenost. To vše s přehnanými gesty a mimikou, občas letí talíř do vedlejšího rybníčku. Počáteční stav je prostě automaticky hrůza, i kdyby nebyla.

plakát

Bathory (2008) 

Stará pověst z jiného úhlu a navíc zvláštně zpracovaná. Když jsem po tomto filmu odcházela z kina, nevěděla jsem, co si z něj vybrat. Chvíli mi trvalo než jsem ho vstřebala a po nějaké době jsem byla nadšená, a to hlavně z Anny Friel. Asi nejvíc mě dostala závěrečná scéna v hořícím pokoji. Vůbec jsem ale nepochopila roli "vtipných" mnichů.

plakát

Bill (2007) 

Asi jsem nebyla naladěná na neúspěšného tragéda, ale po většinu času jsem se nudila. Nevím proč, ale celou dobu jsem měla pocit, že koukám na chladnou severskou komedii. Scéna ve stanu, kde na plné pecky hrál Röyksopp (nejlepší zážitek z filmu), to ve mně ještě podtrhla.

plakát

Bludiště (1997) (pořad) 

Nemůžu si pomoct, ale Roman Pastorek na mě působí, že celou tu soutěž musí prostě přetrpět, aby dostal zaplaceno.

plakát

Bobovy burgery (2011) (seriál) 

Záchodový "humor" a sprosťárny - to má být zřejmě tahoun tohohle seriálu. Ubohé děti, které stráví nedělní ráno u něčeho takového. Po zhlédnutí dvou dílů dávám 20 %, sbohem a šáteček.

plakát

Bouře ve větrovce (2014) 

Kdyby šlo hodnotit pěti otazníky, dám pět otazníků. Nevím, co si dal Paul Cabon a nevím, co si při sledování filmu dali ti, kteří hodnotili plným počtem. Ale tohle není film pro čistou hlavu :-)

plakát

Byl jsem mladistvým intelektuálem (1999) 

Zpracování mě sice nijak neoslnilo, ale byla to taková blbůstka, že jsem se opravdu dobře pobavila. 4* za zjevení Michala Davida!