Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Deníček (42)

Jodie Comer zaslouženě

Po BAFTĚ vyhrála ještě cennější Emmy. Úžasný! Ještě tak rok, dva zpátky ji v podstatě nikdo neznal, teď míří k výšinám.

Jodie Comer zaslouženě

Jodie Comer

První velká a naprosto zasloužená cena za absolutně úžasný výkon jako Villanelle v Killing Eve. Jodie, you make Liverpool proud :)

Karen Gillan

Amy Pond mě retweetla ♥

Karen Gillan

The Greatest Showman

Taková škoda, že The Greatest Showman pokulhává ve vývoji postav, který je značně urychlený až nepřirozený... Ty písničky jsou dechberoucí, především tahle ta. Dokonce zkousnu i to, že hlas Rebeccy Ferguson byla nakonec nahrazen jiným.

A Star Is Born

A zas a znovu. A furt dokola. Na tom počtu zhlédnutí už jsem se podílel minimálně 50x. Nutnost druhé projekce je neudržitelná. Film roku ♥

Stephen King - To

Kingovo To je pro mě ultimátním důkazem toho, že ať má knížka klidně i 1092 stránek, tak se dá poměrně hladce zdolat. Vždy záleží na příběhu a tento mě jednoduše nutil číst dál a dál. I přes obdivuhodnou komplexnost jsem tu a tam narazil na zbytečné pasáže, ale jádro celého toho úžasného a strašidelného dobrodružství sedmi statečných hrdinů mi prostě nedovolilo ani pomyslet na to, že bych knihu nedočetl. Knihu, jež mě pobavila, dojala, ale nečekaně i šokovala.

 

Celkově pro mě čtvrtá Kingova kniha, pokud mátě někdo zajímavý tip na další, tak sem s ním :)

Stephen King - To

Mých TOP 10 QUOTES od jedenáctého Dokotra (Matt Smith)

„Geronimo!“

 

„Bow ties are cool.“

 

„Hello. I’m The Doctor. Basically… run.“

 

„Amy Pond, there’s something you better understand about me ’cause it’s important and one day your life may depend on it: I am definitely a mad man with a box.“

 

 „The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. The good things don’t always soften the bad things, but vice versa, the bad things don’t always spoil the good things and make them unimportant.“

 

„Hello, Stonehenge! Who takes the Pandorica takes the Universe! But, bad news everyone, 'cause guess who! Ha! Except, you lot, you're all whizzing about, it's really very distracting. Could you all just stay still a minute because I. AM. TALKING! Now, the question for the hour is, "Who's got the Pandorica?" Answer: I do. Next question: "Who's coming to take it from me? Come on, look at me! No plan, no backup, no weapons worth a damn, oh, and something else I don't have: anything to lose! So, if you're sitting up there in your silly little space ships with all your silly little guns, and you've got any plans on taking the Pandorica tonight, just remember who's standing in your way! Remember every black day I ever stopped you, and then, and then, do the smart thing! Let somebody else try first.“

 

Amelia Pond. The Girl Who Waited.“

 

„Look at you. Oh you sexy thing.“

 

„I've lived a long life and I've seen a few things. I walked away from the Last Great Time War. I marked the passing of the Time Lords. I saw the birth of the universe and I watched as time ran out, moment by moment, until nothing remained. No time. No space. Just me. I walked in universes where the laws of physics were devised by the mind of a madman. I've watched universes freeze and creations burn. I have seen things you wouldn't believe. I have lost things you will never understand. And I know things, secrets that must never be told and knowledge that must never be spoken. Knowledge that will make parasite gods blaze. So come on then! Take it! Take it all, baby! Have it! You have it all!“

 

„We all change. When you think about it, we are all different people, all through our lives. And that's OK. You gotta keep moving, so long as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this. Not one day. I swear. I will always remember when the Doctor was me.“

Mých TOP 10 QUOTES od jedenáctého Dokotra (Matt Smith)

Nová srdcovka jménem Doctor Who

Mám za sebou úžasné, deset sérií trvající, dobrodružství s Doktorem, které jsem stihnul projet za necelý půlrok. Je tak čas na mou obsáhlejší osobní rekapitulaci nejen jednotlivých regenerací, ale i jejich společníků a výběru nejlepších epizod.

 

Seriál si mě získal neuvěřitelným způsobem. Pravé „binge watch“ v tom nejlepším slova smyslu. Začal jsem jedenáctkou – Mattem Smithem a víceméně už hned po jeho první sérii (celkově páté) jsem věděl, že lepšího Doktora nenajdu. Bow ties jsou prostě cool a hotovo!

 

Smith byl první, a proto měl jednoznačnou výhodu. Udělal jsem si obraz Doktora zejména podle něj a ostatní to potom měli přirozeně těžší. Je to stejné jako u Bonda. Tam byl mým prvním zase Pierce Brosnan, a i když Roger Moore byl skvělý, tak ani on nedokázal v mém srdci Brosnana předčít (jaká škoda že měl tak špatné scénáře…).

 

Každopádně jedenáctý Doktor mi byl svou osobností nejblíž. Raggedy man. Mad man with a box. Blázen, jenž si své heslo „Geronimo“ užíval ještě víc než „desítka“ David Tennant své „Allons-y“. Možná, že Tennant toho nabídl z pohledu emocionální palety krapet více, ale mé srdce mi ukradl Smith.

 

Tennant byl skvělý, ale je prostě druhý. Co se týká „devítky“ Christophera Ecclestona a „jedenáctky“ Petera Capaldiho, tak se mi to těžko hodnotí. Ke Capaldimu jsem dlouho hledal cestu, ale nakonec jsem si ji našel. Eccleston byl quite „fantastic“, ale bohužel jeho omezený čas v podobě jedné pouhé sezony ho v mém žebříčku odsouvá spíše za Capaldiho na bramborovou příčku.

 

Společníci

 

Zde nemám absolutního vítěze. To prostě nejde. Na první dobrou bych řekl Amy Pond (má slabost pro zrzky nezná mezí… :D), nicméně její divokost v některých konkrétních situacích byla až moc přes čáru (zejména vůči Rorymu – tomu pravému gentlemanovi a nikdy pořádně nedoceněnému hrdinovi). Podobně jako u Capaldiho, jsem si dlouho zvykal i na Claru Oswald. Až v jejich posledních epizodách mi došlo, jak jsem si ji oblíbil.

 

Z éry Tennanta je nejslabším článkem Martha Jones. Prostě postrádala charisma, kterým oplývali svým způsobem skoro všichni ostatní. Zato Rose Tyler…wow. Obyčejně neobyčejná holka z ještě obyčejnějšího rodinného respektive společenského prostředí a přesto tak multidimenzionální postava a vyjma vždy perfektně laškující River Song i ta pravá Doktorova láska.

 

Donna Noble. Neskutečná! Její komandování bylo neuvěřitelně zábavné. „Oi!“ O to víc pak bylo zdrcující její rozloučení, ale to ostatně bylo u všech. Strašný sympaťák byl samozřejmě i její děda Wilfred.

 

Co se týká posledních společníků Bill a Nardola, tak tam to cítím podobně jako u Marthy. Věřím však, že kdyby Bill v seriálu vydržela déle, našel bych si k ní cestu podobně jako u Clary. Rozhodně měla své momenty.

 

Z vedlejšáků ještě třeba zmínit kapitána Jacka Harknesse – nesmrtelný frajer s dobrým srdcem, jehož nesmíte odsoudit na první dojem. Mickey byl… prostě Mickey :D Nejzajímavější na něm byla jeho postupná celková proměna. Typický příklad člověka, který dlouho hledá ve světě své místo, a když ho najde, stojí to za to.

 

Epizody

 

Desátý Doktor: Doomsday, Blink, Last of the Time Lords, The Girl in the Fireplace, The Fires of Pompeii

 

Jedenáctý Doktor: The Eleventh Hour, Vincent and the Doctor, The Pandorica Opens, The Big Bang, The Girl Who Waited, The Doctor, the Widow and the Wardrobe (především za poslední scénu), The Power of Three, The Angels Take Manhattan, The Day of the Doctor

 

Dvanáctý Doktor: Face the Raven, Heaven Sent, The Husbands of River Song, The Return of Doctor Mysterio

Na východ od ráje

"Lidé jsou lapeni - svými životy, svými myšlenkami, svým hladem a ctižádostí, svou lakotou a krutostí i svou laskavostí a velkomyslností - do sítě dobra a zla."

 

Tohle léto trávím s Irvingem a Steinbeckem. Na východ od ráje je úžasné vyprávění, které má v sobě neskutečně mnoho pravé nefalšované lidskosti, ať už dobré či zlé. A právě o tom hlavně život je, o naší volbě, o našem rozhodnutí, o tom, jestli budeme dobří, nebo zlí. Timšel.

Na východ od ráje

Chuck ♥

Mám nostalgickou...doposud jsem lepší seriálové lovestory neviděl. A Sarah si vzpomněla, prostě jo. Vím to. :D

R.I.P. Roger Moore

Zemřel nejvtipnější James Bond :(

Roger Moore je po Pierci Brosnanovi mým druhým nejoblíbenějším představitelem Bonda. Z mého pohledu natočil tu nejlepší bondovku.

 

Odpočívej v pokoji, Sire.

R.I.P. Roger Moore

Thor: Ragnarok

Viděl jsem nejlepší trailer v životě. Doposud minimálně už dvacetkrát...ten trailer prostě nemá jedinou chybu. A Hela? Zase jsem se zamiloval, tentokrát fakt moc. #TeamHela

Zlaté Glóby 2017

TOP otvírák od Jimmyho

Zlaté Glóby 2017

Potěšilo mě mnoho věcí, rozesmál mě můj oblíbenec Jimmy Fallon, mile překvapily tři herecké ceny pro The Night Manager, jsem rád za La La Land, ačkoliv jsem to pořád ještě neviděl, ale za zlatý hřeb večera považuji vítězství The Crown a Claire Foy.

Ten seriál potřebuje mnohem větší pozornost, než se mu dostává, a tento úspěch je perfektní lákadlo.

Zlaté Glóby 2017

Stuck in Love

Hned si to tu ukládám...tak dlouho jsem kolem tohoto filmu tančil (právě potom, co jsem viděl tuhle citaci), až jsem se k němu dostal a lepší filmovou tečku za rokem 2016 asi už neudělám.

Stuck in Love

MOJE TOP: Romantické filmy

Nudím se ve vlaku na cestě domů, a tak si pohrávám s myšlenkou, že si zde hodím pár TOP výběrů. Jako první jsem se rozhodoval mezi romantickými filmy a horory. Já vím, dementnější a rozdílnější dilema těžko člověk vymyslí :D Ale je to prostě odraz mé aktuální nálady. Nakonec zvítězila romantika, (nejen) protože tam mám i jednoznačně větší výběr.

1. Pýcha a předsudek

Jak už jsem psal ve svém updatovaném komentáři, s postavou pana Darcyho se po charakteristické stránce ztotožňuji natolik moc, až marně pátrám v paměti po někom podobném. A taky jsem napsal, že doufám, že na nás všechny takové reálné Darcys tam někde venku nějaká Elizabeth Benett čeká. Kéž by...

2. Titanic

Asi symbolicky jsem Lea a Kate nedal na první místo, aby to nebylo úplně otřepané, ale oni tam stejně nejspíš patří. Prostě zde není, co dodávat. Srdcervoucí jako hrom, ale o tom ty nejsilnější romantické příběhy jsou, že ano?

3. Walk The Line

Já ti vám nevím, ale Johnny Cash byl prostě frajer. Šel za svým no matter what, možná byl sobec, ale docílil svého. Za normálních okolností by se mi svým chováním zejména vůči Vivian hnusil, ale Joaquin Phoenix mě prostě přesvědčil, zbaštil jsem mu to. Nehynoucí láska k June - NEHYNOUCÍ v tom nejpravějším slova smyslu.

4. Pokání

Joe Wright je prostě romantický killer. Pokání je strašně zdrcující příběh, ale zároveň ve mně enormně dlouho zanechal silnou stopu, a to se mi nestává vůbec často.

5. Moulin Rouge

Nejlepší film všech dob. Za tím si pořád stojím, ale čistě z romantické stránky věci to asi na úplné špici není. Přesto, kdo neviděl a neslyšel Elephant Medley, Come What May a hlavně Your Song v podání Ewana McGregora, tak jako by to pravé filmové romantično nikdy nezažil.

6. Casablanca
Prý je to kýč. Asi jo. Pro mě však ani ne. Bogart (Rick) je pán s neskutečně velkým srdcem, možná i hlupákem, ale co už.

7. Lásce na stopě

Jít svému osudu naproti. Prostě poslechnout srdce, i když rozum a všechny ostatní okolnosti jsou jasně proti. Zvažoval jsem, že sem dám třeba i Správce osudu, tam je to zase osudu navzdory, ale k tomuhle vánočnímu skvostu mám přeci jen mnohem hlubší vztah.

8. Zápisník jedné lásky

Přiznám se, že potřebuji repete, už je to hodně dlouho, co jsem to viděl naposledy. Ale pocity si pamatuji ještě docela dobře. Možná místy až moc přeslazené, ale když to zahraje Rachel s Ryanem, tak to prostě musíte milovat.

9. Láska nebeská

Směsice všeho dobrého i zlého na lásce. Je to velmi unikátní film a sám jsem zvědavý, jak dlouho mi bude trvat ona tradice, že v období Vánoc si to vždy pustím. Zatím jsem se toho nepřejedl. Tak úžasných herců v úžasných rolích se asi přejíst ani nedá...

10. Příběh z Filadelfie

Co by člověk neudělal pro jednu mocnou zrzku... Cary Grant i James Stewart by mohli vyprávět. Konec Filadelfie je teprve tím pravým kýčem, ale skvěle mi tam pasuje.

PS: Pořadím si vůbec nejsem jistý, je to spíše hodně orientační. Každý film má v sobě zkrátka něco jiného, je tu skoro až výběr deseti různých pohledů té pravé romantické esence.

MOJE TOP: Romantické filmy

Atonement

Je to už přes dva měsíce, co jsem si pustil Atonement, ale pocity zůstávají furt šíleně čerstvé. Pustím si tohle a jako bych se na to díval včera...

RIP Bud Spencer

Dnes odešel do nebe (pokud opravdu něco takového existuje) jeden z nejlepších herců, co mě dokázal díky svým legendárním kladivům a fackám nesčetněkrát hlasitě rozesmát. Odešel kus mého dětského filmového srdce, nyní už se budu při jeho filmech za břicho popadat s vědomím, že ne vše je věčné. Přesto 86 let je nádherný věk. Děkuji, Bude! #mistrkladivoun

RIP Bud Spencer

Duchovny jako pisálek

Fox Mulder/ Hank Moody nemá jen talent na herectví. Dost crazy, a místy hodně zábavná kniha. Navíc se sem tam dotkne zajímavých společenských otázek.

Duchovny jako pisálek