foto

Alex Kingston

  • nar. 11.3.1963 (55 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alexandra Kingston se narodila v anglické metropoli Londýně jako nejstarší dcera řezníka a jeho německé manželky. Již od mládí se věnovala herectví a byla členkou britské Royal Shakespeare Company.

Svou filmovou kariéru odstartovala na konci 80. let, když se objevila v hororovém dramatu KUCHAŘ, ZLODĚJ, JEHO ŽENA A JEJÍ MILENEC. V roce 1992 potom přišla nabídka role v dobrodružném pseudohistorickém seriálu z období středověku COVINGTON CROSS, kterou Alex přijala. V roce 1995 se Alex objevila po boku Emmy Thompson v romantickém dramatu PLAMENY LÁSKY o vztahu mezi malířkou Dorou Carrington a homosexuálním spisovatelem Lyttem Stachey. Ve stejném roce ji režisér John Mackenzie obsadil do dramatu o neonacismu v Německu THE INFILTRATOR. O rok později se Alex dočkala hlavní role, a to ve filmu MOLL FLANDERSOVÁ, ve kterém byl jejím hlavním hereckým partnerem Daniel Craig. V roce 1998 se potom objevila po boku Clive Owena v kriminálním dramatu KRUPIÉR.

Alex hrála také v několika seriálech, přičemž asi její nejznámější rolí je role chirurga Elizabeth Cordayové, která se v průběhu seriálu provdá za svého kolegu Marka Greena (Antony Edwards). Kromě toho se objevila například v seriálu BEZE STOPY a v současné době natáčí romantický seriál LOST IN AUSTEN.

Pokud jde o její osobní život, v letech 1993 – 1997 byl jejím manželem herec Ralph Fiennes. Od roku 1999 ale žije s německým novinářem Florianem Haertelem, se kterým má dceru Salome Violettu. Ta si s Alex zahrála i její seriálovou dceru Ellu Greenovou v POHOTOVOSTI.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Happily Ever After
2015 Doctor Who: The Husbands of River Song (TV film)
2013 Macbeth (divadelní záznam)
2011 Ghost Phone: Phone Calls from the Dead
Zamilovaní
2010 Ben Hur (TV film)
2009 Sordid Things
2007 Crashing
2006 Alpha Dog
2005 Dobrodružství Poseidonu (TV film)
Líbezná země
2003 Královna bojovnice
2000 Essex Boys
This Space Between Us
1998 Krupiér
1997 Zbraň davového šílenství (TV film)
1996 Moll Flandersová (TV film)
Saint-Ex
1995 Infiltrátor (TV film)
V žáru lásky
1994 Woman of the Wolf (TV film)
Špendlík na motýla
1993 Foreign Affairs (TV film)
1989 Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec
1980 The Wildcats of St. Trinian's

TV seriály

2018 Čas čarodějnic (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
2016 Shoot the Messenger (TV seriál)
Arrow (TV seriál)
Canary Cry (S04E19)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Přátelé v nouzi (S06E17)
2015 Pán času (TV seriál)
The Husbands of River Song (S09E13)
2014 Chasing Shadows (TV seriál)
Arrow (TV seriál)
Výstup (S03E09)
Čas smrti (S02E14)
Vtělení démona (S02E13)
2013 Arrow (TV seriál)
Vykoupení (S01E18)
Huntress se vrací (S01E17)
Chycen při činu (S01E16)
2012 Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
Somewhere Over the Rainbow (S02E06)
All the Things You Are (S02E04)
A Perfect Specimen of Womanhood (S02E03)
další epizody (5)
Pán času (TV seriál)
Doktorovo jméno (S07E14)
Andělé dobývají Manhattan (S07E05)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zmizelá (S10E08)
2011 Marchlands (TV seriál)
Night and the Doctor (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
The Hardest Part (S04E18)
A Step Too Far (S04E17)
Pán času (TV seriál)
Svatba River Songové (S06E13)
Zavíračka (S06E12)
Zabijeme Hitlera (S06E08)
další epizody (6)
2010 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Oprava směru (E19)
Pán času (TV seriál)
Velký třesk (S05E13)
Pandorica se otevírá (S05E12)
Z masa a kamene (S05E05)
další epizody (4)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Trophy (S12E07)
Wannabe (S11E23)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Dar (E07)
Konec dobrých dní (E01)
Hope Springs (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Crush (S10E20)
Transitions (S10E14)
Pohotovost (TV seriál)
Všechno jednou skončí (S15E22)
Noční běžec (S15E12)
2008 Lost in Austen (TV seriál)
Pán času (TV seriál) - herec, a.z.
Konec cesty (S04E13) - a.z.
Les mrtvých (S04E09)
Ticho v knihovně (S04E08)
2004 Pohotovost (TV seriál)
Strach (S11E04)
Carterův den (S11E03)
Krutost (S11E02)
další epizody (15)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Makemba (S10E10)
Ztracená (S10E09)
Volný pád (S10E08)
další epizody (17)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Nejbližší příbuzní (S09E09)
První sníh (S09E08)
Řekni mi, co tě bolí (S09E07)
další epizody (18)
2001 Pohotovost (TV seriál)
O Vánocích budu doma (S08E10)
Quo Vadis (S08E09)
Když upadneš v nemilost (S08E07)
další epizody (20)
2000 Pohotovost (TV seriál)
Nejkrásnější ze všech darů (S07E09)
Starý známý rituál (S07E08)
Zachraň mě (S07E07)
další epizody (22)
1999 Pohotovost (TV seriál)
Jak Finchová pokazila Vánoce (S06E09)
Velké očekávání (S06E08)
Smutný případ (S06E07)
další epizody (20)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Tvůrce zázraku (S05E10)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
Spravedlivý boj (S05E08)
další epizody (21)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Vidíš to, co já? (S04E10)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
Hříčky přírody (S04E08)
další epizody (9)
1994 Crocodile Shoes (TV seriál)
The Knock (TV seriál)
1992 Covington Cross (TV seriál)
Cedric se vydává na cestu (E04)
1991 Soldier Soldier (TV seriál)
1988 Hannay (TV seriál)
1978 Grange Hill (TV seriál)

Dokumentární

2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2009 Pohotovost: V Pohotovosti jste viděli (TV film)
2008 The Story of the Costume Drama (TV seriál)
2005 Doctor Who Confidential (TV seriál)
1996 Poslední z carů (TV seriál)

TV pořady

2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1989 The More You Know (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace