foto

John Barrowman

  • nar. 11.3.1967 (50 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Skotsko-americký herec, také zpěvák spisovatel a bavič. John se narodil ve Velké Británii v Glasgow, ale od devíti let žil v USA státě Illinois, kam následoval svou rodinu při emigraci. Na střední škole začal studovat múzická umění, ale kvůli rolím v anglických muzikálech se do školy už zpátky nevrátil.

Díky svým divadelním schopnostem se začal objevovat v divadlech a v různých muzikálech, kde se nejvíce objevoval ve West Endu (zde vystupoval až do roku 2009). Za své role byl často nominován na poměrně velké muzikálové ceny.

V oblasti kinematografie se objevoval především v hudebních filmech, ale do povědomí diváků se dostal hlavně svou rolí kapitána Jacka Harknesse v seriálech DOCTOR WHO A TORCHWOOD.

John je také bavičem, vystupoval ve svém pořadu The Night's the Night, účastnil se soutěže Dancing on Ice a vystupoval jako porotce v hudebních pořadech. Jeho humor je určitě velice dobrý, když za něj získal cenu Stonewall jako nejlepší bavič roku 2006.

Ondřej "Xavi6" Šedý

Herecká filmografie

Filmy

2015 Superhero Fight Club (TV film)
2014 Doctor Who: The Ultimate Companion (TV film) - a.z.
2013 Gilded Lilys (TV film)
Streetdance All Stars
The Five(ish) Doctors Reboot (TV film)
2012 30 minut po půlnoci
2009 Pán času: Konec času - 2. část (TV film)
2007 Buzzcocks... Imagine a Mildly Amusing Panel Show (TV film) - a.z.
2005 Producenti
2004 De-Lovely
Method
2002 Lidožrout
2000 Putting It Together (TV film)
Titans (TV film)

TV seriály

2017 Arrow (TV seriál)
Lian Yu (S05E23)
Legends of Tomorrow (TV seriál)
Land of the Lost (S02E13)
Camelot/3000 (S02E12)
Turncoat (S02E11)
další epizody (5)
Supergirl (TV seriál)
Star-Crossed (S02E16)
The Flash (TV seriál)
Duet (S03E17)
2016 Arrow (TV seriál) - herec, a.z.
Invasion! (S05E08)
Schism (S04E23)
Lost in the Flood (S04E22)
další epizody (15)
Legends of Tomorrow (TV seriál)
The Chicago Way (S02E08)
Invasion! (S02E07)
Outlaw Country (S02E06)
další epizody (8)
2015 Arrow (TV seriál) - herec, a.z.
Dark Waters (S04E09)
Legends of Yesterday (S04E08)
Brotherhood (S04E07)
další epizody (23)
The Flash (TV seriál)
Legends of Today (S02E08)
2014 Arrow (TV seriál) - herec, a.z.
Výstup (S03E09)
Stateční a smělí (S03E08) - a.z.
Natáhni svůj luk (S03E07) - a.z.
další epizody (11)
2013 Arrow (TV seriál)
Vědec (S02E08)
Stát vs. Queenová (S02E07)
Oběť (S01E23)
další epizody (10)
2012 Arrow (TV seriál)
Konec roku (S01E09)
Vendeta (S01E08)
Ohnivá múza (S01E07)
další epizody (5)
Skandál (TV seriál)
Watson & Oliver (TV seriál)
2011 Goodnight Burbank (TV seriál)
2009 Al Murrayova vícenásobná porucha osobnosti (TV seriál)
2008 Pán času (TV seriál)
Konec cesty (S04E13)
Ukradená Země (S04E12)
2007 Pán času (TV seriál)
Poslední z pánů času (S03E13)
Zvuk bubnů (S03E12)
Utopie (S03E11)
2006 Torchwood (TV seriál)
2005 Pán času (TV seriál)
Každý svou cestou (S01E13)
Zlý vlk (S01E12)
Město na odstřel (S01E11)
další epizody (5)
2004 Podfukáři (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
2000 Titáni (TV seriál)
1995 Central Park West (TV seriál)

Dokumentární

2018 Broadway: The Next Generation
2016 Broadway: Beyond the Golden Age
2014 Nemocnice pro malá zvířata (TV seriál)
2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
FANomenon
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2006 Torchwood Declassified (TV seriál)
2003 Broadway: The Golden Age, by the Legends Who Were There
100 Greatest Musicals, The (TV film)
1998 Hey, Mr Producer! The Musical World of Cameron Mackintosh (koncert)

TV pořady

2012 Sunday Brunch (TV pořad)
2009 Tonight's the Night (TV pořad)
2008 Podivná pohotovost (TV pořad) - vyp.
2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2006 The ONE Show (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1996 To Me, to You! (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Live & Kicking (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace