foto

Billie Piper

  • nar. 22.9.1982 (35 let)
    Swindon, Wiltshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Lianne Paul Piper (prostřední mužské jméno získala po svém otci). Vystudovala prestižní divadelní školu Silvie Youngové a již ve svých 15-ti letech prorazila do světa showbyznysu jako talentovaná zpěvačka. Během jednoho roku vydala čtyři singly, jenž se umístily na předních pozicích v národní hitparádě. Doma ve Velké Británii bývá často označována jako „Princezna popu“.

Od dětství se rovněž zúčastňovala filmových a televizních konkurzů. Jako třináctiletá se například mihnula v mini-roli ve slavném americkém muzikálu EVITA. Mohli jsme ji též vidět v britské komedii s Orlando Bloomem CALCIUM KID. V herecké profesi se ovšem nejvíce zviditelnila až díky roli Rose Tylerové v nové sérii nekonečného sci-fi seriálu DOCTOR WHO. Tato postava ji přinesla hned několik prestižních ocenění a zároveň obrovskou přízeň diváků.

Po svém odchodu ze série získala hlavní roli v seriálu TAJNÝ DENÍK CALL GIRL. Od roku 2007 se objevuje i na anglických divadelních scénách. Do budoucna má jistě ohromný potenciál ať už ve světě hudby nebo filmu. Billie je podruhé vdaná a má syna Winstona.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2016 City of Tiny Lights
2013 Doctor Who: The Day of the Doctor (TV film)
2009 Pán času: Konec času - 2. část (TV film)
2007 Mansfieldské panství (TV film)
Záhady Sally Lockhartové - Stín na severu (TV film)
2006 Záhady Sally Lockhartové - Rubín v kouři (TV film)
2005 Mnoho povyku pro nic (TV film)
Pán času: Vánoční invaze (TV film)
Things to Do Before You're 30
V pasti přízraků
2004 Bella and the Boys (TV film)
Calcium Kid
1996 Evita
Muž v hlavní roli

TV seriály

2016 Penny Dreadful (TV seriál)
Požehnaná temnota (S03E09)
Věčná noc (S03E08)
Odliv (S03E07)
další epizody (6)
2015 Penny Dreadful (TV seriál)
A byli nepřáteli (S02E10)
A samo peklo mým jediným soupeřem (S02E09)
Memento Mori (S02E08)
další epizody (9)
2014 Penny Dreadful (TV seriál)
Grand Guignol (S01E08)
Co smrt spojí (S01E06)
Šerosvět (S01E04)
další epizody (5)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Únos (S03E05)
2012 True Love (TV seriál)
2010 A Passionate Woman (TV seriál)
2008 Pán času (TV seriál)
Konec cesty (S04E13)
Ukradená Země (S04E12)
Odboč vlevo (S04E11)
další epizody (6)
2007 Tajný deník call girl (TV seriál)
Pán času (TV seriál) - a.z.
Utopie (S03E11) - a.z.
2006 Pán času (TV seriál)
Soudný den (S02E13)
Armáda duchů (S02E12)
Kdo se bojí Chloe (S02E11)
další epizody (13)
2005 Pán času (TV seriál)
Každý svou cestou (S01E13)
Zlý vlk (S01E12)
Město na odstřel (S01E11)
další epizody (13)
ShakespeaRe-Told (TV seriál)
2003 Canterburské povídky (TV seriál)

Dokumentární

2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2008 50 Ways to Leave Your TV Lover (TV film)
2005 Doctor Who: A New Dimension (TV film)
Doctor Who Confidential (TV seriál)
2000 Party in the Park 2000 (koncert)
Winton's Wonderland (TV seriál)
1999 Billie Wants You! (TV film)

TV pořady

2015 National Television Awards 2015 (TV pořad)
2000 Dale's All Stars (TV pořad)
Victoria Wood with All the Trimmings (TV pořad)
1998 Smash Hits Poll Winners Party 1998 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace