Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (68)

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

Perfektní výprava, úžasné kostýmy! Kocábova hudba s prvky elektroniky mě ale nutila trhat si vlasy. Naštěstí se neobjevovala zas tak často. Tolik kritizovaný Hádek mi do role Husa bezvadně sedí. Vůbec bych řekla, že obsazení se vydařilo. U dialogů jsem si libovala. Jen mě zamrzelo, že to není tak dobré, jak to mohlo být. I tak se ale jedná o jeden z nejlepších historických filmů posledních let.

plakát

Billy Crystal: 700 nedělí (2014) (divadelní záznam) 

Všemi milovaný Billy Crystal v nejlepší formě odkrývající příběhy svého života od raného dětství s humorem sobě vlastním.

plakát

LOL (2012) 

Nebyla to taková katastrofa. Prostě jednoduchý odpočinkový film. Ale upřímně řečeno dávám přednost francouzskému předchůdci. Aneb zase jeden remake jako přes kopírák...

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Romantická bublina nafouknutá do obřích rozměrů. Znatelné stopy Moulin Rouge! po celém filmu - velkolepé párty, barevnost, kreativita a skvělé hudební mixy. Za naprosto dokonalou se bez ostychu dá označit vyobrazená doba se všemi svými detaily, všechna ta auta a oblečení a účesy! Člověku při tom tuhne krev v žilách, když hraje Young and Beautiful od Lany Del Rey a na plátně se střídají dechberoucí záběry panoramat města. Ale 2 a půl hodiny božských záběrů a hudby je málo, a to je bohužel vše, co Velký Gatsby nabízí. Tobey Maguire jako vypravěč byl neskutečně otravný a kdyby se vyškrtnul, film by se tím zkrátil alespoň o půl hodiny, dostal by se Velký Gatsby možná i na 4 hvězdičky. Když vezmete film, nadupete ho efekty, fajn hudbou a známými herci, ale nějak pozapomenete na děj, co by měl nějaký spád a napětí (anebo tam alespoň nějaký děj byl!), je to prostě málo. Jak by řekl E.A.P.: "Never more..."

plakát

Doktoři z Počátků (2013) (seriál) odpad!

Pokus o českého Dr. House. Viděla jsem dva díly a bylo to opravdu utrpení. Kdy už se u nás konečně začne točit něco divácky stravitelného?!

plakát

Occamova břitva (2012) (TV film) 

Mě se to docela líbilo. Nechyběla zápletka, gradace, strach ani smích. A samozřejmě i vcelku kvalitní kamera. Nevím, narozdíl od zde přítomných jsem já byla příjemně překvapená :)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jackson si LOTRem nasadil laťku hodně vysoko, takže od Hobita se čekalo opravdu hodně. Dalo se tudíž předpokládat, že někteří z fanoušků budou zklamaní. Tři filmy. To je dost, co si budeme, ale proč ne. A že ten první má skoro 3 hodiny? Šílenství. A je to znát. Některé scény jsou až zbytečně roztahané, jiné jsou ve filmu jen, aby divák zíral. A on zírá, protože Jackson je mistrem svého řemesla. Martin Freeman je zázrak filmového plátna, který vám přesvědčivě zahraje snad úplně všechno, to byla opravdu skvělá volba! A jak už to tak bývá, knížka byla z dějového hlediska upravena k obrazu Jacksonovu, ale není tam nic, co by vyloženě zabolelo. Byla jsem ale lehce rozčarovaná ze soundtracku. Howard Shore do toho tentokrát nedal srdíčko, takže se poměrně často čerpá z melodií LOTRa a po zbytek filmu nás provází pouze jedna hlavní melodie, zbytek je příliš nevýrazný a zaniká. Co říci závěrem? Hobit je i přes svoji délku skvělou podívanou. Není dokonalý, ale návrat do Středozemě přesto zahřeje u srdce.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Poťouchlý film s poselstvím pro všechny generace. Kdo hledá, najde. Mimochodem - naprosto geniální soundtrack!

plakát

Válečný kůň (2011) 

První polovina se mi zdála docela v pořádku a já nemohla pochopit, na co si pořád všichni stěžují. Po hodině sledování Válečného koně jsem na to ale přišla. Spielbergův duch jako by se z jeho díla náhle vypařil a začalo peklo poslední hodiny a půl. Katastrofálně nedotažený film, nacpaný klišé až k prasknutí znechutil i mé rodiče, kteří s povděkem sledují téměř všechno. Už to nikdy nechci vidět, ani o tom slyšet, ani na to myslet.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Pro mě osobně jedno velké zklamání. Vizuálně je to naprostá lahoda, ale tím to asi tak končí. Herecké výkony jsou spíše průměrné, i když najdeme určité výjimky - kouzelná Charlize Theron nebo třeba trpaslíciv čele s mým oblíbencem Tobym Jonesem. Kristen je prostě strašná. Nejen, že se krásou nedokáže Charlize vyrovnat, ale její herecký výkon je otřesný. Většinu času jen blbě kouká a má u toho pootevřenou pusu. Nevím, jak vy, ale já jí nevěřila jediné slovo. A taky je úchylná na zvířátka. Za celý film jich pohladila snad milion. V ději je nepočítaně trhlin a ve finále působí strašně tupoučce. Seděla jsem a víc jak dvě hodiny jsem čekala, že přijde alespoň nějaké to epické finále. Pfff. Tak třeba příště. A nebo snad radši ani ne.