Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Occamova břitva nie je moc povedený (TV film),kedže scenár bol úplne pritiahnutý za vlasy.Nemalo to hlavu ani pätu-celé to bolo veľmi nedôveryhodné a nelogické.Tu si so scenárom nedal nikto žiadnu námahu,a k tomu celému keď sa pridajú nepovedené herecké výkony-vznikne s toho sra*ka.HOD:28%.Škoda času!PS:úryvok z filmu/sme ľudia,čo keby sme zatým všetkým urobili tlstú čiaru-Pán podplukovník JA sa vám môžem na tie tlsté čiary zvysoka vysrať!/. ()

Ratherfly 

všechny recenze uživatele

No scénář dejme tomu, některé věci přitažené za vlasy aku-vrtačkou ale koukatelné je to do konce (kterému však na rozdíl od jiných podobně koncipovaných filmů otevřený závěr dvakrát nesluší). Půl hvězdy za herecký výkon Sokola a charisma Norberta Lichého, který by si už nějakou tu hlavní roli zasloužil. ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Na české poměry (a nejen na ně) vynikající psychologické krimi drama, zabývající se těžkou situací náhodných svědků popravy nepohodlné persony. Je to vážně dilema a ať si každý sáhne do svědomí, jak by se zachoval. Škoda jen, že stopáž byla tak krátká, ale je to holt "jen" TV film. Myslím, že při delší stopáži a větší propracovanosti by uspěl i na velkých plátnech kin. Obsazení parádní. Pro mě hlavně trojice pánů Hynek Čermák, Norbert Lichý a Ondřej Sokol. Ti fakt excelovali. Vše bylo reálné a uvěřitelné a pěkně to odsýpalo. Žádná hluchá místa. Trochu tu occamovu břitvu ještě nabrousit a dosáhla by až na vrchol. Takhle je to za vynikající čtyři hvězdy. Už jsem tento film viděl 2x a klidně se podívám zase... ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecký výkony Sokola a Lichého. Dialogy (zejména mezi manžely) jsou napsány skvěle a po dlouhý době jsem slyšel rozhovory herců, který zněly přirozeně. Film ale zcela potápí debilita příběhu, zejména to, jak mafiáni, kteří neváhají za normálních okolností vraždit, se (zcela účelově kvůli příběhu) můžou uštvat, aby přemluvili manžele Vavruškovy, aby zůstali mlčet. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Herci výborní, hlavně teda trojice Stivínová, Sokol a Lichý. Norberta Lichého bych chtěla vidět ve větší roli. Myslím, že těch epizodních už má na svém triku dost. Myšlenka filmu výborná. Akorát to vyšlo tak nějak naprázdno. Expozitura byla o mnoho lepší. Mohl to být parádní thriller, ale není. Bez toho konce bych se klidně obešla. Mohli to useknout, alespoň by ta bezmoc lidí řádně vykrystalizovala a byla naprosto hmatatelná i přes obrazovku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)

Reklama

Reklama