Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Muzikál
  • Romantický
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Je třeba zabít Sekala

Je třeba zabít Sekala (1998)

Patrně nejlepší český film 90. let. Brilantní scénář Jiřího Křižana se svou rozmáchlostí a vnitřní pravdivostí vyrovná vesnickému dramatu jako je Maryša. Obsazení tří skvělých polských herců se osvědčilo a Vladimír Michálek je prostě dobrý režisér. Kamera: Martin Štrba, Střih: Jiří Brožek...

Match Point - Hra osudu

Match Point - Hra osudu (2005)

Kdybych to nevěděla předem, tak asi Woodyho Allena nepoznám. I když... příručka ke čtení Dostojevského?! Woody ho zřejmě četl bez příruček, dobře a mnohokrát. Dokonalý scénář tohoto filmu tomu alespoň nasvědčuje. Skvělé obsazení, J. R. Meyers je správně chladný a přislizlý, jen je pro mě v některých scénách trochu ve stínu Scarlett Johansson. Jediné, co mi opravdu vadí je "ocas" - Hra osudu, kterým titul patrně ověnčili čeští distributoři.

Mléko strachu

Mléko strachu (2009)

Na film jsem šla víceméně "náhodou" v rámci loňského ročníku MFF KV. Dobře jsem udělala. Na to, jaké téma zpracovává je velmi jemný, nenápadný, a přitom emocionálně silný. Výtvarně překrásný snímek (barevnost, široké záběry na krajinu, detaily obličeje...) Pro mě zajímávý "výlet" do úplně cizího světa, kde duchové, pohanské mýty a lidové pověry mají stále své místo. Vedle Panny Marie, květin, svatebních šatů a telenovel. Krásná hudba, hlavní představitelka (Magaly Solier) je na své mládí výjimečně citlivá, talentovaná a charismatická herečka. Jedním slovem SÍLA.

Nuda v Brně

Nuda v Brně (2003)

Film (pří)jemně navinulý Československou novou vlnou, který je plný něhy, rohlíků, pravdy, rajčat, něhy, letní atmosféry, něhy, žárovek, něhy indulony, něhy a okouzlující trapnosti. Olinka, Standa a BRNO, to je na celý život! A "Nešahej na tu plotnu".

Perličky na dně

Perličky na dně (1965)

Podle mě nejlepší filmová adaptace Hrabala. Všechny povídky dohromady i každá zvlášť jsou mimořádně zdařilými filmovými počiny. Není divu, když vznikly v době takového kvasu...

Pokání

Pokání (1984)

Tento film jsem znala z vyprávění, sháněla jsem ho a toužila vidět snad deset let. Pak jsem šla "náhodou" kolem Levných knih a ... POKÁNÍ! Asi nejsilnější a nejdrsnější filmový zážitek vůbec. Nápaditá artistní alegorie, excelentní dílo... těžké jak olověná koule.

Prolomit vlny

Prolomit vlny (1996)

Nádherný "velký příběh" a jeho syrové, otevřené zpracování je jasným důkazem, že mýty mají své místo v každé době... Někdo může namítnout, že je to celé jedno velké vydírání, kýč a sentiment. Já si myslím, že je to srdcervoucí a krásné.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Jedna z nemnoha adaptací knihy, která se své předloze s přehledem vyrovná. Protože Miloš, protože Jack a všichni, kdo v tom měli prsty. Vivat!

Ruská archa

Ruská archa (2002)

Neuvěřitelný film. Nejen po technické a organizační stránce (jediný záběr!), ale také výtvarným nápadem a výpovědí. Tohle je (taky) Rusko. Touha, potenciál, zklamání, štvanice, lesk a bída. Dojal mě Puškin s Natálií na schodech.