Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 703)

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Hugo je neco jinyho, nez jsem puvodne cekal a taky neco naprosto jinyho, nez jak ho prezentovaly trailery. Pulku filmu to totiz vypada jak dobrodruznej rodinnej film lehce riznutej komedii a fantasy o malym umastenci, co bydli na nadrazi a opravuje robota. Nastesti se pak film presune do jiny roviny, protoze co si budem povidat, tohle tema by na dve hodiny rozhodne nevydrzelo. Ono celkove to pusobi tak trochu dojmem, ze to je o nicem. Jenze Scorsese je machr, takze z toho vyzdimal maximum. Film ma tak skvelou atmosferu, misty az pohadkovou kameru a perfektni herce. Na 5* to sice neni, ale i tak je na to radost koukat.

plakát

Mistrovský plán (2011) 

Nic moc, cekal jsem vic. Film vicemene nefunguje ani jako akcni krimi, ani jako komedie. Sem tam se sice povede nejaka napinavejsi scena, obcas je cemu se zasmat, ale rozhodne to neni vtipny neustale a na to, aby se jednalo o slusnou kriminalku, to je az prilis hloupy. Postavy jsou banda trotlu, celej ten plan ma k nejakymu mistrovstvi hodne daleko a herci v podstate nemaj poradnej prostor. I kdyz je fakt, ze s prichodem Murphyho nekdy v 40ty minute se to lehce zvedne. Film sice vylozene nenudi a dokoukat se to da v pohode, ale jinak to je po vsech strankach prumer.

plakát

50/50 (2011) 

No co si budem povidat, 50/50 v podstate zadnej uzasnej film neni a hodnoceni 84% je docela prehnany. Jenze Levine risknul skombinovat dva docela odlisny zanry a vyslo mu to. Mame tu Rogena, kterej hraje svyho typickyho hulice, hlaskare a magora. A zacatek filmu vypada jako kazda druha sprosta komedie, kde tenhle magor chce pomahat svymu slusnackymu kamaradovi balit zensky. Jenze pak prichazi naprostej obrat a mame tu dojemny drama o boji s rakovinou. Sice se desne hraje na city, Huston v roli lehce hystericky matky je az otravna a po 20 minutach mi byl jasnej konec, jenze v momente, kdy uz by to zaclo bejt nesnesitelny, vzdy nastoupi hlaskujici Rogen a atmosferu lehce uvolni. Nicmene v hlavni roli je Levitt, takze za chvily uz se zase resi ta rakovina, coz on ale nastesti utahne, solidne hraje a zaroven to je sympatak. Normalne bych napsal, ze se neumel reziser rozhodnout, co chce tocit a mozna, ze i v tomhle pripade nevedel, jenze vysledek je fajn mix mezi sprostou komedii a citlivym dramatem, ktery me bavilo od zacatku do konce.

plakát

Life's Too Short (2011) (seriál) 

Moc sem tomu neveril, ale nakonec to byl gigantickej naklad. V dokumentarnim stylu natocena komedie, kde se jakoze zaznamenava zivot jednoho ne prilis znamyho herce. Spousta vtipu je zalozena na tom, ze je Warwick trpaslik, ale tak nejak to nepusobi stylem "podivejte, mame trpaslika", ale spis ve stylu, ze se musi potykat s kazdodennima problemama. To je ale furt jen tak tretina serialu, taky to stoji na vedlejsich postavach. Mame tu neskutecne dutou sekretarku, ktera jeste dutejs vypada, super vymastenyho ucetniho, kterej se Warwickovi neustale posmiva a dvojku Merchant - Gervais, ktery tu slouzi Warwickovi jako takovy radci a neskutecne je otravuje, kdyz za nima chodi. A samozrejme tu je i par hvezdnejch camei, z kterejch me nejvic zaujal Neeson, myslejici si, jak umi skvele vypravet forky a Depp, pouzivajici Warwicka pro svuj vyzkum. No ale to nejzasadnejsi tu je, ze je Warwick neskutecnej looser a kreten, kterymu ale clovek i tak musi fandit. Co muze, to svojim ignorantstvim posere, bez problemu dokaze kohokoliv nasrat a vetsinou nejhur dopadne on. Vysledek je naprosto spickova komedie se sympatickejma hercema, genialnima hlaskama a bohuzel zatim jen sedmi dilama.

plakát

Dylan Moran: Yeah, Yeah (2011) 

Tady neni moc co resit nebo rozepisovat, proste dalsi vystoupeni Dylana Morana v divadle, kde opet probere vsechno od zenskejch az po politiku, vsechny urazi, na vsechno si postezuje a neboji se ani kontroverznejsich temat typu kralovska svatba nebo Usama. Rek bych, ze trochu vic fuckuje a krome proudu kecu, kdy obcas samozrejme zacne placat naprosty, ale vtipny, hovadiny, tak sem tam predvadi i neco fyzicky. No a jak se dalo cekat, vypada, jak kdyz tejden v kuse chlastal. Mozna drobet slabsi nez predchozi predstaveni, ale i tak plnej pocet.

plakát

Beznadějný trouba (2011) 

Cekal jsem komedii o kretenovi, co zacne prudit pribuzny a tu jsem sice dostal, ale ne nejakou vymastenou komedii, jak by se mohlo zdat, ale spis prijemne civilni tragikomedii. Rudd si tady strihnul pravdepodobne jednu ze svejch nejsympatictejsich postav a jako optimistickej, vsem duverujici, lehce naivni dobrak je naprosto perfektni. Ostatni ho sice vidi jako retardovanyho hipika a kolikrat k tomu fakt nema daleko, ale to je detail. Jinak pribeh pohodove odsejpa, reziser nijak zvlast netlaci na pilu a vyvarovava se vylozene trapnejch forku a pritom je furt cemu se smat. Trojka sester Ruddovi dobre sekunduje a vsechny jsou sympaticky, takze ja si vlastne nemam na nic moc co stezovat, ale objektivne to na vic nez hodne slusny 3* nebude.

plakát

A Good Old Fashioned Orgy (2011) 

Stary dobry orgie jsou klasicka, vymleta, sprosta komedie, kterejch se kazdej rok par urodi. Tahle nicim vyrazne nevynika, snad jen tim, ze neni nejak extremne trapna a pribeh ciste o tom, jak parta kamosu organizuje orgie nastesti nepripomina nejaky kalby pubertaku na vejsce. I kdyz je fakt, ze by tu meli bejt zamestnany tricatnici a chovaj se jak vymlety, ozraly hovada. Film si vetsinu casu udrzuje dobrou rovnovahu mezi trapnosti a humusarna a humorem, takze to nikdy vylozene nezhnusi a obcas se da slusne zasmat. Akorat je teda fakt, ze ke konci zacne tempo slabnout a i kdyz by meli bejt samotny orgie vrchol filmu, zacnou si tady postavy vylejvat svoje trapeni a touhy a zacne to bejt lehoucce otravny. Orgie sice nejsou jako porno, coz ale neznamena, ze by obcas neletelo pred kamerou nejaky to prso nebo prdel. Navic herci jsou super sympataci. Celkove tak pohodova zabava za lepsi 3*.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Vsechny vztahy vyreseny, vsechny zahady objasneny, kdo stoji za Harrym a kdo za Voldemortem vyjasneny, vetsina priprav na zaverecnej souboj zarizena v predchozich dilech a posledni dil. Clovek by tudiz cekal dvouhodinovou ultra rezbu, kde si to do posledniho carodeje vsichni rozdaj a vsechno rozsekaj na hadry. A presne tohle bych mel po deset let se tahnouci filmovy serii taky dostat. Jenze tramtadada, velky prekvapko, mame tu kretena Yatese. Jiste, v porovnani s jeho predchozima filmama je tohle akcni vrchol a nechapejte to spatne, jeho filmy za nejak vyrazne spatny nepovazuju, ostatne vsem jsem dal po 4*, ale kurva zaver takovyhle serie si snad zaslouzi nakou vetsi naloz. Problem je, ze maj tvurci zase potrebu odhalovat nejaky tajemstvi, na ktery se je vlastne nikdo ani neptal. Tim, ze posledni knihu rozsekli do dvou dilu, protoze by tolik deje do jednoho nenarvali (chceme vic penez) vzniknul problem, protoze jaksi nemaj do filmu co dat, Part 1 mela dve a pul hodiny a to vic nez polovinu sedeli tri kamosi v lese a nic moc se nedelo. Vysledek je ten, ze Part 2 nema ani ubohy dve hodiny a je tak nejkratsim filmem. Navic to trochu pusobi, jak kdyby nechteli do filmu investovat takovy penize, nektery zabery pusobi lehce chude a malo epicky. Sem tam se samozrejme najde dobrej souboj, ale neteste se na zadny velky umirani, chceme prece aby na film prisly i deti, tudiz je to vetsinou ve stylu zacatek souboje - konec souboje. Takze uvidite jak na sebe vytahnou hulky a pak az jak se na zemi vali nejaky mrtvoly, kde ani nevite, kdo to je, takze zadny zabery kdo vyhraje souboj, kdo prohraje a kdo umira. Samozrejme ne uplne vzdy, ale vetsinou ano. Proste je to jakoby z pohledu Harryho, kterej samozrejme u vsech bitek neni, takze spousta postav zhebne nekde stranou, aniz by o tom nekdo moc mluvil. Dalsi problem je v tech jakoze epickejch zaberech, kdyz na sebe bezi banda zlejch a banda hodnejch kouzelniku, vsude slehaj blesky a do toho na jedny strane stoji obri a pavouci a na druhy hlineny golemove, cekal bych rezbu gigantickejch rozmeru a ne par zaberu vykradenejch z Pana prstenu, kde navic film, kerej je o 8 let starsi, bez sebemensiho problemu ve vsech ohledech tenhle prekonava a tak ty souboje dvou "armad" pusobi jak chudej bratricek. Co se tyce zaveru, ten si snad mohli odpustit, oni hlavni postavy zadny velky fesaci nejsou a na zaver vypadaj jak stary sasci. Proste chtelo to vic emoci, vic epic scen, min kecu a hlavne nerozdelovat na dva filmy. Z Yatesovo filmu nejlepsi, celkove ale zklamani a vic nez 4* to nebudou.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Yates me ze zacatku prekvapil. Zadny zbytecny okecavani, v lehce katastrofickym duchu to rozjede v plny parade a ja sem byl spokojenej, ze se konecne vykaslal na ty vztahovy dramata. Jenze zabave je po 45 minutach konec a zase resime vztahy mezi postavama, tentokrat je hlavni trojka vetsinu casu sama v lese, takze to vypada spis jak dobrodruznej film o kamosich na cundru. Navic by se meli resit vitealy, ale vyresi velky hovno a najednou se zacnou resit nejaky relikvie. Proste opet, pravdepodobne kuli osekany a na dve casti rozsekany knize to je cely lehce zmateny a zaroven teda bohuzel misty uz trochu nudny, protoze obcas se fakt nic moc nedeje a hlavni trojka nejsou tak dobry herci, aby utahli dlouhy minuty sedet ve stanu a cumet. Zkratka od Yatese zatim nejslabsi dil, jelikoz se jedna o Part 1 tak navic vcelku dil zbytecnej a jsem moc zvedavej na zaver, jestli aspon tam naserviruje nejakou fajn akci. Hodne slaby 4*.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Yates jede vicemene ve stejnejch kolejich jako v minulym dilu, to znamena spousta dialogu na ukor akce. S tim rozdilem, ze zatimco minule se spis resily vztahy hozeny vic do dramatu, ted se resi spis vztahy vic romanticky, tudiz vztahy mezi hlavnima postavama a popravde uz to misty trochu prehani a co ze zacatku pusobi vtipne, zacne bejt po chvilce otravny, navic nektery ty vztahy pusobi stylem "Kdy k tomuhle doslo?", coz je asi zase dany osekanim knihy, kterou jsem samozrejme necet. Navic postavy se misty chovaj, jak kdyby se nic nedelo a zadnej temnej pan neprichazel a proste si jen uzivali pohodicku. Kdyz uz se konecne k nejaky akci film dokope, tak ji neni vicemene trikove ani vizualne co vytknout, ale ty akce tu je fakt minimum a navic pravdepodobne vrchol filmu, tj. Brumbal v jeskyni pusobi spis usmevne ve stylu starecek nechce jist polivku. Po skouknuti filmu jsem si na internetu precet, ze tu jde hlavne o to, kdo ze to je princ dvoji krve, coz me uprimne receno bylo vcelku fuk a vysledny odhaleni do deje zadnej zvrat neprinasi. Celkove slabsi nez minulej dil, ale porad si to jeste udrzuje urcitou zabavnost a nenudi, coz se u skoro 150 minut dlouhyho filmu musi pochvalit. Slabsi 4*.