Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (642)

plakát

Přišla v noci (2023) 

Rozjede se to hodně nadějně a Simona Peková je ve své roli vážně skvělá. Čekal jsem, jak se to vyvine a v hlavě přemýšlel, jak to celé může dopadnout. Někdy po půlce se to ale celé zlomí příchodem dalších postav, a to je přesně ten moment, kdy mě film začal vážně štvát, bohužel. Víckrát vidět netřeba, i když některé scény byly úsměvné a ztotožnit se s nimi asi dokáže každý.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) odpad!

Zvažoval jsem i mírnější hodnocení, ale ani s odstupem pár dní tam prostě tu jednu hvězdu dát nemůžu. Navzdory obsazení, které jistě naláká davy lidí lačnících po povrchní zábavě do kin, je film jedno velké utrpení od začátku až do konce. Žádná originalita, jen trapnost a možná jeden povedenější fór k úspěchu stačit nemůže. Bolest jak pro oči, tak pro uši.

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Zjevení z čistého nebe a v tomto případě palec nahoru pro Netflix, že při své velikosti dává prostor i takovéto lokální tvorbě. Jenom se mi potvrdilo, že Poláci poslední dobou umějí a nebojí se dělat si srandu sami ze sebe a svých typických vlastností. Musím říct, že s každou další epizodou se mi seriál líbil víc a víc. Navíc podle všeho by nemělo zůstat jen u jediné série, těším se na další!

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Tato série se přes slibné herecké obsazení opravdu nepovedla a je krokem vedle. Tendence tvůrců sklouzávat od samotného soustředění se na vyšetřování případu k mysteriózním a nadpřirozeným silám jsou dle mého názoru úplně mimo. Většina stopáže působí jako vata a i přes zajímavost a atraktivitu prostředí Aljašky jsem se nudil víc, než by bylo zdrávo. Bohužel ohlasy okolo celé série nelhaly a dostavilo se nevyhnutelné zklamání. Sám jsem zvědavý, jestli se z tohoto značka True Detective ještě někdy vyhrabe. Mezitím tak nezbývá než zamáčknout slzu a vzpomínat na geniální první sérii.

plakát

Vítejte ve Wrexhamu - Série 2 (2023) (série) 

Je to de facto taková telenovela z fotbalového prostředí pro americké publikum, ale proč by to mělo vadit, když je to zábava? Takže jsem sérii zhltnul téměř na posezení a těším se na další příběhy z velšského Wrexhamu!

plakát

Dycky Sunderland - Série 3 (2024) (série) 

I třetí série, která je tentokráte podaná divákovi pouze ve třech epizodách, mě stále baví. A ani zdaleka není podmínkou být fanouškem Sunderlandu alias černých koček. Stačí sledovat místní, jejich vztah ke klubu, propojení s týmem, a uvědomit si, jak velkou část jejich života tvoří fotbal a fandění jejich oblíbenému týmu.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Velice zdařilý počin se znenadání objevil na streamovacím poli, kde je většinou spíše unavující přebírat mezi rychlokvaškami a vyloženými ptákovinami. La sociedad de la nieve je ale jiná, založená na silném a pravdivém příběhu a natočena drsně, ale přesto s citem. Hodně silný zážitek, o třídu lepší než předchůdce Přežít (1993), zpracovávající stejné téma. Na 140 minut zapomenete na všechno okolo a budete se soustředit na krásné, ale kruté hory, a na lidskou vytrvalost a silnou touhu přežít doslova za každou cenu.

plakát

Maestro (2023) 

Očividná snaha o velké životopisné dílo, které má ty nejvyšší ambice, jak divácké, tak umělecké. Ale dle mého skromného názoru nemá tu sílu, kterou by mít mělo a určitě i chtělo. Možná samotná hlavní postava není dostatečně silná na to, aby vzbuzovala požadované haló a emoce. Navrch jsem Bradleymu to jeho procítěné herectví opravdu nevěřil, nemůžu si pomoct. Ta snaha je u něj až příliš hmatatelná a na sílu. Nejvíce mě to bilo do očí ve zřejmě nejdůležitější scéně v katedrále, která by měla být vrcholem celého velkoryse pojatého snímku, ale mě nechala zcela chladným.

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Velké herecké výkony, grandiózní příběh a především obrovské ohlasy provázely tento film, který si v kinech nenechala ujít velká část našeho vzdělaného národa, který cítil, že u události roku prostě nesmí chybět. Pokud za tohle někdo dobrovolně utrácel své peníze, tak je rovnou mohl vyhodit oknem, což by byla hezká paralela k dílu samotnému, kde slavný Kazma velkoryse hází jednodolarové bankovky obyčejným smrtelníkům z vrtulníku.

plakát

Obchodníci s bolestí (2023) 

Pain Hustlers jsou jen další variací na mnohokrát viděné téma, kdy se hlavní hrdina nebo hrdinka, ocitající se na okraji společnosti a zájmu svého okolí, k něčemu nachomýtne a vystřelí mezi bohatou smetánku jako raketa. Zde se vše odehrává na poli farmaceutického průmyslu a jeho neutěšené situaci v USA. Potud nic převratného a obsahem snímek nevybočuje z řady. Co z něj dělá lehko stravitelné a lehce nadprůměrné dílo je obsazení a herecké výkony. Sázka Netflixu na Emily Blunt se zde rozhodně vyplatila a myslím, že zejména díky její přítomnosti se film dostane k širšímu publiku. I přesto zřejmě po pár týdnech zapadne do hlubin streamovacího katalogu a málokdo bude mít důvod po něm znovu pátrat.