Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Naprostý kult, který snad nikdy nepřestane bavit. Škoda, že dílů je tak málo. Tohle by si zasloužilo dílů jak SG1. Kvůli Krytonovi má tenhle seriál patřit mezi to seriálově nejlepší, co se kdy udělalo.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Skutečně bez problémů se paradoxně hodnotí něco, co se nepovedlo a je to naprostá katastrofa. Těžko ale hodnotit snímek/seriál, který zná každý, spousta lidí už ho hodnotila a navíc jde o tak zábavnou a návykovou věc, jako je M.A.S.H. Ne, ne, tohle už nikdo nepřekoná, alespoň, co se týče humoru na operačním stole uprostřed válečné vřavy.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Bezkonkurenčně jeden z pěti nejlepších sci-fi seriálů a možná i vůbec seriálů, které kdy zpatřily světlo světa. Stargate SG-1 je jednoduše špička, ať už hereckým obsazením, scénářem, rozsahem, triky, akcí a příběhem. Většina dílů snese to nejpřísnější měřítko a z některých mezi-sezóních dílů by se dal v pohodě udělat celovečerní film. Oceňúji proto velmi dobrou vyváženost SG-1, se kterou měla navazující SGA docela problémy, o SGU ani nemluvě. A co je neuvěřitelné, že i po těch letech (seriál začal vznikat v roce 1997!) si to klidně pustím a královsky se bavím. Tomu říkám perfektní seriál.

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je jeden z těch filmů/seriálů/dokumentů/atd., u kterých se člověk těší, že bude psát koment. Skoro až s posvátnou úctou pak člověk přemýšlí, co by k tomu napsal, když tomu dal 5*¨a kdyby mohl, dá 6*, protože u něj strávil řadu večerů a doslova hltal každý další díl. A co mě na Dexterovi vlastně tak lákalo. Možná to, co všechny ostatní. Velmi, skutečně velmi netradiční zápletka, skvělý představitel hlavního "hrdiny", který než na masového vraha vypadal na naprostého slušňáčka, kterým vlastně ve svém životě "na povrchu" byl. Uvnitř měl ale stále svého "dark passengera", kterého musel stále krotit. To se mu však dařilo se střídavými úspěchy, což mu přineslo řadu problémů. Prostě max. hodnocení už jen za to, že vás tvůrci přinutí fandit někomu, kdo každý díl zavraždí minimálně jednoho "člověka". Jak perverzní...

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Pro mě osobně velmi dobrý seriál, který bych se nebál označit za příjemné překvapení. Osobně jsem si myslel, že se na to nebude možné dívat v kuse více jak dva díly, ale tvůrci překvapili a to hodně. I když postavy nejsou zdaleka tak sympatické jako je tomu u SG-1, tak si k nim postupně najdete cestu, abyste jim mohli náležitě "fandit".

Haló, haló!

Haló, haló! (1982)

Renné Artois není hrdinou, ale kavárníkem. Přesto je oslavován jako hrdina odboje. Britský humor uprostřed okupované Francie nezná hranic a od první epizody vás to chytne. Schválně si na YouTube vyhledejte "Halo halo prichod LeClerka", ta scénka vystihuje celý seriál naprosto dokonale. Výborné!

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Jeden z nejlepších sci-fi seriálů, který byl kdy natočen. Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Marina Sirtis, to jsou všechno jména zaručující kvalitu. Kvalitu, která je v tomhle žánru často chybějící ingrediencí. Navíc ocenit je nutné i vyrovnanost dílů, co se týče kvality. To se také často filmařům nedaří.

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995)

Není obvyklé, aby seriál, který volně navazuje na jiný (v tomto případě na ST:NG) byl stejně, ne-li ještě více dobrý. Zamrzí jen zbrklý happy-end. Přece jen po 170 dílech bych čekal něco promyšlenějšího. Ale asi to autoři potřebovali rychle ukončit. Jinak cestování neprobádaným vesmírem bylo něco, co jsem si skutečně užil.

Ženatý se závazky

Ženatý se závazky (1987)

Ať se to někomu líbí nebo ne, takhle se dělá sitkom. A ne nějaké neskutečně stupidní Helena. Na Ženaý se závazky je vidět, že je to nakonec veliký kumšt, navíc když chcete natočit 262 epizod a u každé by se měli lidé více méně pořád něčemu smát. Pochopitelně by ale nic z toho nešlo, kdybyste neměli famózní hlavní postavu, kterou v tomto případě je Al Bunda. Pro mě jsou to navíc i vzpomínky.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Co dodat, seriál, který je pořád lepší a lepší. Ale nejde se na to koukat pořád. Některé díly jsou takovou nastavovanou kaší. Celkově ale skvělá zábava.