Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (30)

plakát

Harry Potter a Fénixův řád (2007) 

Tohle je sakra povedený díl. Davit Yates odhodil všechny berličky, které do série přitáhli předchozí režiséři a vykašlal se na dětské diváky. Naplno se věnuje psychologii postav a pořádnou akční scénu nám věnuje jako třešničku na dortu až v samotném závěru. Yates pro mě je dnes tím nejlepším režisérem, který se k Harrymu dostal. Na to, k čemu potřebovali ti ostatní několik scén jemu stačí jeden záběr. Nedůležitá fakta jen naznačuje (Ron a Hermiona patří k sobě, v každém záběru)a naplno se věnuje Harrymu, ostatní postavy jdou mimo, tohle je jeho svět. Herecké výkony jsou an úrovni, věřila jsem jim všechno. Harry i ostatní jsou konečně lidé a chovají se logicky. Z Rona přestal být ten zbytečný šašek, jistě vtipkuje, ale není trapný. Velice vyspělý film a po filmařské stránce dokonale inovativní. Jsem překvapena úchvatně načrtnutou retroatmosférou. Jediné co mu podkopavá nohy je nepříliš povedený scénář - je až s podivem, jak se Yatesovi podařilo z té hrozné látky vyčarovat tak povedený film. Scénárista si totiž z knihy vybírá kousek z každé části, nechce se mu moc vynechávat, ale také tím rozbíjí prostor k rozvoji dané linie. Paráda.

plakát

Transformers (2007) 

Já toho Baye opravdu z celého srdce nenávidím, pěkně dlouho jsem musel vrzat zuby, než jsem se konečně odhodlala, že tenhle film spravedlivě ohodnotím. Není to na pět hvězd, ale skoro, opravdu jen o kousek. Přiznávám se bez mučení, že se mi Bay ani tentokrát netrefil do vkusu, ale přeci jen poslední dobou se primárně soustředím na jiný druh filmů, než jak tomu bylo zvykem ještě před několika málo měsíci. Transformers, to je totiž nejpovedenější letošní letní blockbuster. Bay se trefil naprosto nečekaně hřebíček na hlavičku a přiletěl s přesně takovým filmem, jaký dnes chce každý vidět. Nejde tu o látku, kterou si zvolil, ale o strukturu vyprávění. Přestože se jedná o snímek notně odlehčený, dost kontroverzním a neskrývavým způsobem útočí s ohromným nadhledem na dnešní globální problematiku. Naráží snad na všechno na co si jen vzpomenete, ale s takovým nadhledem, že jsem ani sama nevěřila, že to natočil ten akční ňouma, jehož filmy vykrádají vše co jen jde, přičemž nemají hlavu ani patu. Shrek, Spider-man, Harry Potter a dokonce i Piráti z Karibiku, ti všichni se mohou jít zahrabt, nesahají totiž ani po Samovi kotníky. Věštím, že Optimus Prime dnes nelítostně zadupe veškerou konkurenci... A víte proč? Nejde tu o splnění dětského snu. O tom jsem již mluvila výše... Víte co je to film? Má nabídnout útěk z reality a právě to se bohužel těm posledním moc nedaři. U Transformers, ale na chvíli zapomenete, že nějaké problémy existují, příběh vás sice asi nepohltí, ale budete fandit hrdinům a opravdu si ho po dlouhé době užijete. Začala jsem s předsudky, ale tomuhle filmu jsem prostě podlehla. Už je to opravdu velmi dlouho, co jsem u závěrečných titulků litovala, že film skončil. Ale teď mám dokonale vyčištěnou hlavu a veškeré těžkosti jsou pryč. Doufám, že tenhle lék zabere i na podruhé. Strhující podívaná. Naprosto mě dostal a odpočinula jsem si, jak u žádného jiného. Odpočatá a nadšena musím jen říct: "Omlouvám se, Michaeli, tohle jsi zvládnul, díky." Zároveň se však modlím, aby nevznikl druhý díl, ten totiž může být jen propustkou do pekel.

plakát

Mutant (2006) 

Koukám, že žánrovou nesourodost většina z vás nebere.

plakát

Hlas smrti 2: Světlo (2007) 

Mnohem lepší než přeplácaný první díl! Větší nadhled a méně hloupostí.

plakát

Hostel II (2007) 

Mnohem vyváženější než první díl, lepší herecký příběh a logičtější děj. Jenže celým filmem se táhne takový ten duch - tohle je druhý díl a všechno jste již viděli. První díl byl překvapením, což se tomuto může podařit už jen těžko. Opět se jedná o solidní řemeslo se slušným tempem jehož jediným účelem je pobavit diváka a to se mu, myslím, daří velmi dobře. Jedna scéna je pořádně vypečená. Doufám, že se to tu opět nezvrhne v odpadovou orgii...

plakát

Shrek Třetí (2007) 

Jméno režiséra je mnohokrát vtipnější než absolutní většina žertíků v tomto filmu. Na technickou stránku netřeba si ztěžovat, ale scénář vypadá jakoby jej vytvořil nějaký stroj podle zadaných ingrediencí. OMG, navíc se tu opět zpívá a je to ještě nesnesitelnější než v Shrekovi Druhém. Docela jsem při filmu přemýšlela, proč sakra chtějí vrhat na předchozí díl takový stín a maličko doufám, že čtvrtý díl bude krokem vpřed. Každopádně by se měl Shrek stát opět Shrekem, vždyť tady chybí i citace a parodie na slavné filmy a pohádky. Odporné, zdlouhavé a nevhodné pro přemýšlející všech věkových kategorií. Neobstojí dokonce ani jako 'pohodovka u které můžete vypojit mozek'.

plakát

28 týdnů poté (2007) 

Sice je to úplně něco jiného než předchozí film a postrádá to jeho rafinovanost, přesto nebo právě proto, jsem se velmi bavila. Jedna scéna - ano přesně ta - je opravdu velmi geniální. V pokračování nedoufám i když se ho nejspíše jen díky dědsně rafinovanému názvu opravdu dočkáme, o čem to bude tentorkát radši ani nechci vědět.

plakát

Motel smrti (2007) 

Nimrod Antal se je modernější verze Alfreda H. Jednohubka (viz. Adrian), která potěší.

plakát

Warholka (2006) 

Jsem docela překvapena hodnocením, které jsem tu našla. Warholku považuji za jasně průměrnou záležitost. Pearcemu se sice chvílemi daří držet dojem, že je opravdu Andy, ale hned za okamžik působí příliš bez života. Tenhle film je v několika momentech rozkošný a zábavný, ael zároveň rozpolcený jako samotný Warhol a nedaří se mu držet se "zadání" celou svou stopáž. Téměř celou dobu působí uměle, tváří se jako film o něčem a z nějaké doby, ale vy cítíte, že je to jen póza. Nebudete se nudit, tenhle film vám k tomu nedá příležitost, neustále na vás vytahuje něco nového, zkouší se vám dostat pod kůži různými způsoby, ale zároveň nedojdete naplění. Po 90 minutách to prostě skončí a život jde dál.