Reklama

Reklama

Harry Potter a Fénixův řád

  • Velká Británie Harry Potter and the Order of the Phoenix (více)
Trailer 4
Fantasy / Rodinný / Dobrodružný / Drama
Velká Británie / USA, 2007, 138 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Michael Goldenberg

Hrají:

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Jason Isaacs, Tom Felton, Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon (více)
(další profese)

Harryho Pottera a jeho bratrance Dudleyho napadnou během prázdnin mozkomorové. Harrymu se sice podaří v poslední chvíli oba zachránit pomocí ochranného kouzla "patrona", ale za jeho použití před mudly mu hrozí vyloučení ze školy. Po krátkém setkání s Hermionou, Ronem, Siriusem, profesorem Lupinem a dalšími přáteli v domě Fénixova řádu pokračuje Harry v cestě na ministerstvo kouzel, kde má disciplinární řízení rozhodnout o jeho osudu. Přes napjatou situaci Brumbál zvrátí rozhodnutí v jeho prospěch. Že potíže čekají i ve škole, pochopí Harry, když zjistí, že na příkaz ministerstva je novou učitelkou obrany proti černé magii protivná Dolores Umbridgeová. Harry má stále podivnější sny, které ho pojí s Voldemortem. Zachrání sice díky tomu život panu Weasleyovi, Brumbál se však jeho vidin obává a pověří profesora Snapea, aby chlapce cvičil v nitroobraně a naučil ho, jak komukoli zabránit v přístupu do své mysli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 255)

kitano 

všechny recenze uživatele

Bravo! Z rozpravky sa stalo skutocne, nefalsovane fantasy! Toto by som po nepodarenom stvrtom diele naozaj necakal. Film absolutne bez pardonov prinasa naozaj temny pribeh, ktory miestami az koketuje s hranicou horroru. Aj ked aj predchodzie dva diely boli povazovane za "temne", alebo hadam len temnejsie, toto je skutocne radikalny prerod, posunutie celej serie a aj pribehu na novu, vyssiu uroven, kde zlo skutocne nadobudlo hrozostrasne obrysy, napatie je hmatatelne a pribeh je objemnejsi, serioznejsi a lepsie odvypravany ako kedykolvek pred tym. Regulerne fantasy a pre mna jediny dostojny konkurent Pana prstenov. Eragon, Narnia SUCKS! (9/10) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nadšenie z tendencie rastu spokojnosti o päť percent z každého z posledných dielov sa Yatesovým dielom skončil a spadla 'len' na obyčajné štyri hviezdičky. Harryho sága však už skoro definitívne opustila rády rodinného filmu a v siedmom diely si viem predstaviť aj mierne mrazivú atmosféru. Neveril som, že aj piaty diel ma bude ale toľko zaujímať, nepatrím totiž k potter-fanatikom, ale pred fantáziou pani Rowlingovej sa naozaj klaniam. Trošku mi však vadí popletenosť, keď polovica slovenských a českých názvov a mien sa odlišuje. Ale to je len technická poznámka. 80%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně Pottermore, ale všechny díly jsem jednu dobu viděl tolikrát, že jsem dokonce dokázal od sebe odlišovat Yatesovky (😄). Na Fénixův řád jsem vždycky hleděl skrz prsty (hlavně kvůli jedné ukřičené paní v růžovém), nicméně mě ta mánie zastihla ve správném věku, takže z dnešního pohledu mám k tomu světu vřelý vztah. I když se jedná o jeden z těch slabších dílů, stejně mě mrzí, že jsem se do kina nedostal na všechny díly. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

já jsem trošku zmatená.. očekávání bylo převeliké.. jenže poslední díl jakoby ztratil kouzlo.. mě teda yates neoslnil a ani neokouzlil.. stejně tak mě neokouzlila ani ústřední trojice - harry, ron a hermiona.. nějak mi do těch školáků už nezapadají, je vidět, že oni sami ze školních lavic už vyrostli.. a draco malfoy?? byl tam vůbec?? takže moje nadšení se omezí na dolores a belatrix, které byly do svých rolí sakra dobře vybrány!! a tohle všechno nemění nic na tom, že pohádka je to pořád velmi kvalitní..:o) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fénixův řád jsem teda viděl, a abych se přiznal...kvalitka se trošičku snížila. Bradavice už nejsou co bývali. Člověk stárne, a uvědomuje si, že nic není takové jako dřív, a už také nikdy nebude. Je to vážnější, temnější, začínají vznikat vztahy, všecko se to děje tak náhle a nečekaně až je z toho smutno. V tomto díle se stane dost důležitých věcí, ale hlavně se pod kontrolu Bradavic podepíše ta kráva z ministerstva, ale na druhou stranu nás seznámí s Lenkou Střelenkou. Takže tak i tak. Jenže kvůli tý krávě se mi tento film už tak nelíbil. Nebo nemůžu říct nelíbil, byl supr to je jasný. Jen Harry měl takové, hodně krušné období, nervové vypětí, nervy jako cyp, div se z toho všeho nakonec nezbláznil. Snaží se to být až tak temné, až je to trošičku otravné a když se do toho přicpe Ministerstvo je o problémy rozhodně přiděláno. Ale je to další příběh ze světa Bradavic, kdyby se trošičku víc dal najevo svět Bradavic byla by to větší pecka. Takhle film měl jen 138 minut a vlastně se sledovala jenom hlavní linie, svět Bradavic se prostě tolik světu tímto dílem neotevřel, spíš se uzavřel hodně do sebe. Ještě že se Harry nezhroutil. Už aby vyšel další díl. Člověk se tak těší, že se nemůže dočkat, doufám, že to vydržím, a stále s chutí budu čekat na to nejlepší. Samotný konec. --- Čekal jsem čtrnáct let... - Já vím. - Tak můžu počkat ještě chvíli! ()

Galerie (326)

Zajímavosti (122)

  • Tento díl je pro Daniela Radcliffea (Harry) jeho nejoblíbenějším z celé ságy o Harrym Potterovi, a to kvůli vztahu, který má jeho postava se Siriusem Blackem (Gary Oldman). (ČSFD)
  • Je docela komické, že když ve třetím díle Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) Harry (Daniel Radcliffe) za urážení jeho mrtvých rodičů nafouknul svoji tetičku Marge (Pam Ferris) a málem ji tím zabil, ministr kouzel Popletal (Robert Hardy) ho ujistil, že jenom kvůli tomuto incidentu ho přece nepošlou do Azkabanu. Ovšem v díle Fénixův řád, když Harry použije v krajní nouzi Patronovo zaklínadlo, aby Dudleyho (Harry Melling) uchránil před mozkomory, ten samý ministr Popletal mermomocí usiluje o jeho vyloučení z kouzelnického světa. (Nick321)
  • Emma Watson zvažovala, že opustí roli Hermiony. Zůstat ji přiměla pro ni nepříjemná představa, že by nové filmy sledovala s jinou herečkou v její roli. (Duoscop)

Související novinky

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Norton a Pitt opět spolu

Norton a Pitt opět spolu

18.09.2007

V Klubu rváčů byli nerozlučnou dvojicí ;-), a brzy Eda a Brada opět uvidíme na filmových plátnech bok po boku. Stane se tak v dlouho připravovaném celovečerním remaku televizní minisérie State of… (více)

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama